avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Activitate hekermeker

Activitate hekermeker

Din moment ce sunt 1 ul din 5 romani care a trecut prin procese, experienta mea e "considerabila"....

Am tot citit in forumuri si ramai cu gura cascata...

1. Se fac evacuari fara titlu executoriu - te obliga pe tine sa faci contestatie la o greseala, nimeni nu se autosesizeaza

2.Se pune sechestru pe bunuri care nu apartin debitorului - persoana terta trebuie sa faca contestatie la executare si sa demonstreze ca acele bunuri sunt ale lui si nu executorul trebuie sa demonstreze ca bunurile sunt ale debitorului -unde scrie ca esti obligat sa pastrezi facturile de achizitie ???? - si cum sa procedezi daca nu esti parte in acel proces - debitorul este doar chiriasul tau !!!

3.Nu se poate executa sotul sau sotia unui cuplu - creditorul (o persoana straina si absolut subiectiva) deschide actiune de partaj????? =D>
Si daca acel sot sau sotie este citat(a) prin ziare si afla numai la executare despre sentinta, cine-i garanteaza dreptul la un proces echitabil? creditorul? cine hotaraste care bun cui i-a apartinut? creditorul sau judecatorul habar n-am??? X-( - o alta contestatie???

4.Se trimite titlu de executare unei persoane a carei singura vina este ca are acelasi nume cu debitorul - alta adresa, alt cnp, etc. - urmeaza ca acea persoana prin CONTESTATIE LA EXECUTARE SILITA !!!! #-o sa demonstreze ca nu este una si aceasi cu debitorul..
Si daca nu are bani? sau daca e persoana cu dizabilitati? - ramane poprit pe viata sau este executat silit pe bunurile mobile sau chiar imobile?????? - unde este raspunderea executorului???
Cine urmareste aceste proceduri? Cine il trage la raspundere?

5.Se continua executarea silita chiar cu o suspendare a executarii data in aceasi zi - executorul spune ca a inceput executarea la ora 8 iar COMUNICAREA SUSPENDARII s-a dat la ora 11 si i-a fost comunicata chiar in timpul executarii?? -miroase cumva a abuz in serviciu???

6 Cum poate Romania sa fie un stat de drept cand intr-un proces pe legea 112 chiriasul care a cumparat casa nationalizata de la stat castiga un proces cu proprietarul vechi (despagubit de catre statul roman cand a fugit in Germania)- devine la randul lui proprietar iar dupa 3 ani fosta sotie a vechiului proprietar (de care a divortat de 10 ani) - recastiga :O aceasi casa in aceasi instanta la aceasi judecatorie... Cluj

Asta este Romania.
Răspuns la discuția Dubla cetatenie
Multumesc pentru raspuns, cred ca nu am fost destul de concret.Eu stiu ca pot sa deschid o firma, stiu ca daca firma este pe teritoriul francez, trebuie sa raspund in fata legilor franceze, intrebarea e : daca deschid firma ca si roman, raspund si in fata legilor romane? Daca deschid firma ca si ungur, raspund in fata legilor Ungariei?

Va prezint o situatie ipotetica:

In cei 15 ani de cand am condus o masina in Ro, am adunat sa spunem amenzi neplatite in valoare de 10.000 roni.
Sa zicem ca s-a deschis o actiune si acum risc executarea silita.

Intre timp am plecat din tara in Franta.
In acest timp am obtinut si cetatenia maghiara.

Sa spunem ca deschid o firma, sau pfa, sunt singurul asociat, aceasta firma genereaza venituri.
Apare statul roman cu un mandat de executare silita european si spune ca 1/3 din venitul meu este poprit.

Poate face asta daca eu deschid firma ca si cetatean maghiar (posed CI si pasaport al R. Ungare) si nu ca si cetatean roman?


Mai pe scurt.Vreau sa deschid o firma in Fr dar mi-e frica ca pot fi executat silit de catre statul roman.Pot sa evit aceasta situatie daca deschid acea firma pe teritoriul Frantei ca si cetatean ungur?
Discuție Dubla cetatenie
Buna ziua

Am dobandit cetatenia romana prin nastere si in acest an am primit si cetatenia maghiara.Deci am dubla cetatenie.
Din ianuarie 2011 locuiesc in Franta.
Aici doresc sa-mi deschid o afacere, PFA.
Intrebari:

1. Daca imi deschid PFA ca si cetatean roman, sunt obligat sa ma supun legilor franceze cat si romane?
2.Daca fac acelasi lucru, de data asta ca si cetatean ungur, sunt obligat sa ma supun legilor franceze cat si celor din Ungaria?
3. Nu conteaza, oricum ma supun si celor din Franta, Romania si Ungaria?

Multumesc pentru raspunsuri
Va multumesc pentru raspuns.
Somatia a sosit impreuna cu decizia respectiva.I-am recomandat si eu fratelui meu sa mearga cu respectiva decizie si cu "buletinul" la executor si sa-i transmita (verbal) faptul ca nu este vorba despre aceasi persoana si ca nu are cum sa plateasca.
Daca intelege , bine, daca nu, nu-i ramane altceva decat sa depuna o contestatie la executare.Problema e ca acest nesimtit poate sa inceapa executarea dupa a doua zi si contestatia la executare nu il opreste cu nimic pana nu e defintiva, nu?
Iar contestatia necesita bani, timp, etc...

Se poate face si o plangere de abuz in serviciu?
Buna ziua!
Va cer sfatul in legatura cu o executare silita.
Fratele meu are acelasi nume si prenume ca tatal meu.

In urma unui proces, tatal meu este obligat sa plateasca cheltuieli judiciare, dar nu are o adresa la care sa fie gasit.
Asa ca nesimtitul de executor l-a somat pe fratele meu care nu a fost parte din acel proces sa plateasca el cheltuielile, bazandu-se pe faptul ca au acelasi nume.Precizez ca fratele meu locuieste la o alta adresa decat ultima adresa a tatalui nostru, dar se pare ca executorul a cautat doar dupa nume si nu dupa CI sau CNP.

Ce se poate face?
Pentru ca pe titlu scrie ca are doar o zi pentru a plati suma dupa care se incepe executarea silita.