avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pe numele altei persoane
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pe numele altei persoane

Buna ziua!
Va cer sfatul in legatura cu o executare silita.
Fratele meu are acelasi nume si prenume ca tatal meu.

In urma unui proces, tatal meu este obligat sa plateasca cheltuieli judiciare, dar nu are o adresa la care sa fie gasit.
Asa ca nesimtitul de executor l-a somat pe fratele meu care nu a fost parte din acel proces sa plateasca el cheltuielile, bazandu-se pe faptul ca au acelasi nume.Precizez ca fratele meu locuieste la o alta adresa decat ultima adresa a tatalui nostru, dar se pare ca executorul a cautat doar dupa nume si nu dupa CI sau CNP.

Ce se poate face?
Pentru ca pe titlu scrie ca are doar o zi pentru a plati suma dupa care se incepe executarea silita.
Cel mai recent răspuns: hekermeker , utilizator 23:38, 10 Martie 2011
Puteti sa faceti contestatie
va sugerez sa mergeti la arhiva instantei de judecata ce a pronuntat decizia prin care a obligat pe tatal dvs sa suporte cheltuielile judiciare(pierzand procesul,inseamna ca a cazut in pretentii, conform art 274 c pr civ.
sa solicite o copie dupa respectiva decizie; cu decizia sa se prezinte la executor si sa ateste ca este vorga de o alta persoana in cauza.
daca nici in acest mod nu va intelege respectivul executor, promovatio o contestatie la executare si solicitati inclusiv daune.






Va multumesc pentru raspuns.
Somatia a sosit impreuna cu decizia respectiva.I-am recomandat si eu fratelui meu sa mearga cu respectiva decizie si cu "buletinul" la executor si sa-i transmita (verbal) faptul ca nu este vorba despre aceasi persoana si ca nu are cum sa plateasca.
Daca intelege , bine, daca nu, nu-i ramane altceva decat sa depuna o contestatie la executare.Problema e ca acest nesimtit poate sa inceapa executarea dupa a doua zi si contestatia la executare nu il opreste cu nimic pana nu e defintiva, nu?
Iar contestatia necesita bani, timp, etc...

Se poate face si o plangere de abuz in serviciu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daune de judecata nenea toto nenea toto buna ziua am pierdut un proces ,si am de plata daune de judecata catre parat. In sentinta nu se specifica in cat timp ,sau cum trebuie platit .(toata suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita sylvya04 sylvya04 Zilele acestea fratele meu a primit o somatie finala de la topfactoring cum ca ar avea de achitat o factura catre vodafone din 2008 de 31,67Ron, penalitati de ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara, bun propriu al sotului debitorului ContSters157623 ContSters157623 Buna ziua.As dori o informatie si anume ,mama in urma neplatii unui credit a primit somatie imobiliara, tin sa precizez ca casa este mostenire de la parintii ... (vezi toată discuția)