avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate cioc natalia

Activitate cioc natalia

Buna ziua,
Care este formularea corecta la un act aditional la cim pentru un program de lucru de 20 ore/saptamana? In REVISAL cum se opereaza corect:
Formularea in actul aditional, scrisa de mine este urmatoarea:
Art. 1 Incepand cu data de ....... punctul H ''Durata muncii'' se modifica si va avea urmatorul cuprins:
H. Durata muncii
(2) O fractiune de norma 4 ore/zi, 20 ore/sapataman, inegal.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza:
Luni 8 ore/zi de la ......., Marti 8 ore/zi de la ........., Miercuri - liber, Joi - liber, Vineri 4 ore/zi de la.........., Sambata - liber, Duminica - liber
In REVISAL se va inregistra:
Tip norma - cu timp partial
Durata timp de lucru - cu timp partial
Repartizare timp de munca - inegal
Timp interval repartizare - ore/saptamana
Timp de munca: 20
La Repartizare timp de munca - nu sunt sigura - se trece inegal, sau ore de zi?
Va multumesc!
La SCHIMBUL II mai avem:
LUNI - orele 08;00-16:00
La un astfel de CIM ne revine salariul de baza lunar brut pe CIM de 1596 lei?
Este bine aceasta solutie de CIM:?
O fractiune de norma de 7ore/zi, 35 ore/saptamana, ore zi/ore noapte/inegal.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza:
SCHIMBUL I:
VINERI - orele 08:00-16:00
SAMBATA - orele 24:00 - 08:00
SAMBATA - orele 16:00 - 24:00
DUMINICA - orele 16:00 - 24:00
LUNI - orele 24:00 - 08:00
SAU:
SCHIMBUL II:
VINERI - orele 16:00-24:00
SAMBATA - orele 08:00 - 16:00
DUMINICA - orele 24:00 - 08:00
DUMINICA - orele 16:00 - 24:00
b) Programul cuprinde si repausul de 1 ora pentru fiecare 7 ore lucrate.
Avem 140 ore/luna, si se acorda sporul de noapte de 25%
Buna ziua!
Care este forma legala a unui CIM de 3 zile/saptamana -vineri, sambata si duminica (sambata si duminica sa se lucreze 8 ore de zi si 8 ore de noapte)? Repartizarea programului de lucru este urmatoarea..........? Se plateste cu spor de weekend si spor de noapte acele ore? In revisal cum se transmite? Salariatii acestia ii folosim doar pentru evenimente - nunti.
Va multumesc, si astept un raspuns cat mai urgent!
Răspuns la discuția DEMISIE - calcul preaviz
In cererea salariatului nu se specifica -cu sau fara preaviz - dar angajatorul vrea doar cu demisie. Va multumesc! Care sunt pasii de urmat in acest caz?
Răspuns la discuția DEMISIE - calcul preaviz
Multumesc pentru raspuns!
Mai am un caz:
Un salariat a trimis o cerere de demisie scrisa pe data de 18.09, prin care cere demisia tot in data de 18.09. Angajatorul a luat la cunostinta de aceasta cerere pe data de 19.09. Salariatul incepand cu data de 18 nici nu a mai venit la lucru. Cum se procedeaza corect in situatia aceasta? Care sunt pasii?
Va multumesc!
Un salariat a inaintat o cerere (angajatorul astazi 19.09 a primit cererea, iar pe cerere este trecuta data de 18.09, si prin care vrea demisia cu data de 25.09), prin care solicita demisia incepand cu data de 25.09.
In acest caz, angajatorul, o inregistreaza cu data de 19.09, cand a luat el la cunostinta (nu cu data de 18.09 cand a trecut salariatul data pe cerere), si ii face o notificare prin care il anunta ca cererea este aprobata cu respectarea termenului de preaviz de 20 zile lucratoare. Preavizul se calculeaza cu data de 19.09, sau cu data de 25.09 cand cere demisia. Notificarea de preaviz se face cu data de 19.09., cand a luat la cunostinta angajatorul, si prin care il anunta ca este in preaviz incepand cu data de 20.09????? Sau cum se procedeaza mai corect?
Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog frumos daca ma puteti ajuta in 2 situatii
1. un salariat a facut cerere de incetare cim cu acordul partilor, incepand cu data de 02.05.2017, dar angajatorul nu este de acord prin acordul partilor.
2. un salariat a facut cerere prin care solicita demisia incepand cu data de 02.05.2017, dar angajatorul nu este de acord decat cu preaviz.
In primul caz - se face adresa salariatului prin care i se comunica acestuia ca angajatorul nu este de acord cu incetarea cim prin carordul partilor, decat cu acordarea preavizului de 20 zile lucratoare, si in acelasi timp ii trimit si preavizul prin care il anunt ca este in preaviz 20 zile lucratoare, incepand cu data de 02.05.2017. Intre timp, daca acesta nu mai vine deloc la munca, se poate proceda la incetarea cim disciplinar (absente nemotivate).
Al doilea caz - se face adresa salariatului prin care i se comunica ca angajatorul este de acord cu demisia, dar cu acordarea preavizului de 20 zile lucratoare, si la fel ii trimit si preavizul. La fel, daca acesta nu mai vine la munca in perioada preavizului, se poate urma procedura de cercetare disciplinara (absente nemotivate)..... nu trebuie sa astept 20 zile lucratoare (cat este preavizul) ca sa il instiintez ca el nu mai vine la munca ........ ci urmez cercetarea disciplinara, si apoi se inchide cim prin absente nemotivate.
Va multumesc!
Buna seara,
Avem un angajat care se afla in CM si in luna decembrie s-a depasit nr. de zile 90 - si nu s-a observat.
Luna decembrie a avut 2 CM astfel:
01.12-16.12=16 zile; (fara viza medic expert)
17.12-31.12 = 15 zile (cu viza medic expert)
Pana pe data de 16.12 total nr. zile CM = 97 zile
Raspunsul primit de la CAS:
Certificatul cu seria XX si numarul XXXX nu verifica Regula ......: Nr. zile CM pentru ITM nu poate depasi 90 zile/an fara avizul medicului expert.
Se poate corecta certificatul (cel care nu a fost vizat de medicul expert)? Ce sfaturi imi puteti da? Trebuie sa caut neaparat o solutie care sa rezolv problema.
Va multumesc!
Buna seara,
O persoana este angajata pe perioada determinata. Ulterior i s-a diagnosticat o boala si a primit certificat de concediu medical pe codul 01 (boala obisnuita). Zilele de concediu medical depasesc data expirarii contractului de munca.
Este posibil ca contractul de munca pe durata determinata sa fie prelungit in perioada concediului medical?
Angajatorul nu mai doreste continuarea activitatii cu persoana. Acesta a fost anuntat ca ii va inceta contractul de drept, si nu se mai doreste prelungire cim-ului, el refuzand semnarea decizie de incetare conf. art. 56 alin. (1) lit. i Codul Muncii.
Cum se procedeaza in astfel de situatie, in cazul in care acesta contesta decizia de incetare la tribunal?
Va multumesc!