avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate ClydeS

Activitate ClydeS

Buna seara !
Asa este ! Trebuie sa va pun la dispozitie considerentele instantei.
In ceea ce priveste solutia nefavorabila, imi pastrez obiectivitatea si nu afirm ca instanta a gresit iar eu sunt marele destept care o corecteaza...
Este o problema de care ma ocup doar la serviciu. Numai ambitia si curiozitatea m-a facut sa nu cedez, sa gasesc un raspuns si o solutie - eventual sa promovez inca o actiune.
Luni dimineata scanez sentinta si o atasez.
Multumesc pt interes....inchei cu un citat : "NECESITATEA E MAMA INVENTIEI" – Platon
Lucrez intr-o institutie de stat. Zilele trecute, ca urmare a pronuntarii unei hotarari judecatoresti, institutia s-a pricopsit cu obligatatia de a fi tutore fara acord si fara sa fie citata/chemata in judecata. Problema este ca am formulat o actiune in revizuire invocand art 509 art 7 C.pr civ ”statul ori alte persoane juridice de drept public, minorii şi cei puşi sub interdicţie judecătorească ori cei puşi sub curatelă nu au fost apăraţi deloc sau au fost apăraţi cu viclenie de cei însărcinaţi să îi apere”. Din pacate a fost respinsa...
Codul de procedura civila sta la baza judecarii cauzelor aflate pe rolul Curtii Constitutionale, ceea ce inseamna ca acest cod nu permite modificarea, explicarea sau corectarea hotararii prin erata !
Art 422 C.pr civ permite indreptarea erorii materiale prin procedura repunerii pe rol a dosarului .
In aceasta situatie, fapta functionarului ( modificarea unei sentinte ) de a face acte interzise de lege nu se numeste abuz in serviciu ? Dar cea de a adopta acte de procedura fara a fi participat toti membrii completului de judecata ?

"În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art. 2 alin. 1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr .3/2000 privind referendumul". Acest paragraf a fost introdus după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial al României, Partea I, omisiunea datorându-se unei erori materiale.
Corecta observatie !
Referitor la ancheta sociala, aceasta se face la domiciliul minorilor, in cazul de fata in Italia, prin comisie rogatorie.
Dupa ce m-am documentat personal dar si cu ajutorul colegilor care anterior mi-au scris, pot sa raspund chiar eu la subiectul in discutie in speranta ca acest raspuns va fi util celor interesati !
Competența aparține judecătoriei în circumscripția căreia se află cea din urmă locuință comună a soților. Dacă soții nu au avut locuință comună sau dacă niciunul dintre soți nu mai locuiește în circumscripția judecătoriei în care se află cea din urmă locuință comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripția căreia își are locuința pârâtul, iar când pârâtul nu are locuința în țară și instanțele române sunt competente internațional(a se vedea sub acest aspect prevederile art.1078 pct.5 C. proc.civ. și art.1080 alin.(2) pct.2 C.proc.civ., precum și prevederile art.3 din Regulamentul (CE) nr.2201/2003 al Consiliului Uniunii Europene, cu mențiunea că dispozițiile de drept al Uniunii Europene se aplică prioritar față de reglementările interne), este competentă judecătoria în circumscripția căreia își are locuința reclamantul. Dacă nici reclamantul și nici pârâtul nu au locuința în țară, părțile pot conveni să introducă cererea de divorț la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorț este de competența Judecătoriei Sectorului 5 București (art.914 din C. proc. civ.).
Revin cu o speta din divort !
Sotii traiesc in Italia dar ultimul domiciliu comun a fost intr-o localitate de langa Bucuresti.Divortul va fi in Romania, nu ?
Au doi copii minori de 7 si 12 ani care sunt la scoala in Italia.Ancheta sociala in cazul divortului va fi unde ? Sa vina in Romania cu ei ?
Daca se poate un raspuns.....
In mod cert, domiciliul copilului este acolo unde locuiti si dvs ceea ce inseamna ca nu aveti nevoie de acordul fostului sot in situatia descrisa, ar trebui doar sa-l informati in cazul in care plateste pensia de intretinere ca sa stie unde sa o faca sau daca doreste sa viziteze minorul.Nu exista niciun pericol de aparitie a unui proces din acest motiv.
Răspuns la discuția Bun propriu - casa -
Raspuns simplu si la obiect : atat timp cat se respecta dreptul de abitatie al asa-zisului sot, proprietarul are dreptul sa locuiasca cu familia sa alaturi de sotul cununat religios indiferent de acordul acestuia deoarece nu se incalca dreptul de abitatie.....
Pentru ca inchirierea sa fie opusa adjudecatarului, aceasta ar trebui sa se realizeze inainte de inceperea procedurii de executare, cand nu exista niciun litigiu si sa fie inscrisa in Cartea funciara. Doar astfel adjudecatarul are obligatia sa respecte folosinta chiriasului.
Inchirierea in aceasta situatie nu reprezinta nicio infractiune.