avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiu_xxl2006

Activitate ovidiu_xxl2006


Condițiile din linkul respectiv nu au mai intrat în vigoare și au fost scoase din lege.
Nu au mai intrat în vigoare incepand cu 1 ianuarie 2018 când trebuia să fie modificată legea.
A fost doar o inițiativă a domnilor de la guvern dar s a renunțat la respectivul articol introdus la propunerea lor.
latka a scris:

Sunteti sigur ca stiti pe de rost codul fiscal ?
[ link extern ] /

Pai bine și dacă din contractele de vânzare cumpărare nu reiese nici un profit ce declarație să depun in aceste condiții, mai exact ce venit sa trec?
Ei ar trebui să aibă o bază de date cu aceste contracte și dacă au făcut aceste verificări bănuiesc că ar fi trebuit să știe dacă am avut sau nu venituri asa cum am văzut în alte cazuri în care au primit direct o notificare cu suma de plată pentru "venitul" pe care l au creat.
Eu muritor de rând primesc o hârtie pentru 6 mașini în care e specificat că am "vândut mai mult de 5 mașini" dar în codul fiscal nu este prevăzut nicăieri așa ceva.

elenazan a scris:

Buna ziua,
Ati realizat venituri din activitati independente si aveati obligatia depunerii declaratiei unice.
Mergeti si depuneti declaratia asa cum vi s-a solicitat.

Bună seara colegi din comunitate.
Vin in fața dumneavoastră cu o problemă, mai exact o notificare ce la Administrația Generală regionala a finanțelor publice(județul) prin care sunt anunțat că din informațiile deținute de ei figurez cu venituri obținute din vânzarea a mai mult de 5 autovehicule (6 mai exact) pe anul fiscal 2019 și sunt rugat să mă prezint să completez declarația de venit, iar în caz de neprezentare sunt sancționat contravențional conf art. 336 alin
(3) din legea 207/2015
~ Mai exact in anul 2019 am "schimbat" 6 mașini, care erau deja înmatriculate în România, iar din contractele de vânzare și cumpărare nu reiese nici un profit(pe plus ) ca și diferență de vânzare față de prețul de achiziție.
~ Valoarea totală adunată la un loc a celor 6 mașini este de 19000 euro iar notificarea este venită acum in 2021
Dacă imi puteți da un sfat in această direcție, rămân profund recunoscator.
Mulțumesc!
Pai eu masina care iam vanduto o am trecuta la fisc la mine pentru ca e scoasa de la fisc de la fostul proprietar care e trecut in CIV si in TALON iar eu ii dau cumparatorului CERTIFICAT FISCAL obligatoriu si stampila pe FISA DE INMATRICULARE ca sasi poata duce mai departe inmatricularea auto....
Nu el e cel care ar putea suferi aceste lucruri de fapt si de drept din moment ce numi da certificatul fiscal al masinii pe care am cumparato decat daca ii dau CERTIFICAT DE INMATRICULARE NOU in care s anu scrie la INSTRANAT CATRE....
Mai departe ce pot face? Pentru ca a acceptat schimbul cu cu conditia sa iau cumva legatura cu proprietarul din CIV sa ceara un nou certificat, acum ca am realizat ca acest lucru nu este posibil din punct de vedere legal, iar acum risc sa numi dea fiscalul masinii vandute de el catre mine... Eu unul personal ii dau fiscalul de la masina vanduta de mine catre EL. Mai sunt alte variante sa iau acest fiscal? Imi poate face mie ceva din punct de vedere legal? Multumesc pentru raspunsuri!
Buna seara tuturor.
Am si eu urmatoarea problema; am vandut masina mea la schimb cu o alta masina zilele acestea.
Cel care mia vandut masina nu era proprietar in actele din CIV si nici eu nu eram trecut in masina vanduta de mine.
Problema sta in felul urmator, masina vanduta de mine avea scris la rubrica INSTRAINAT CATRE.... numele si data din 2012 ca a fost instrainata iar cumparatorul a sups ca doreste un alt certificat de inmatriculare nou in care sa nu fie scris asa ceva ca s anu il opreasca politia si sa ii ia certificatul de inmatriculare si sal oblige sa o inmatriculeze.
Eu am acceptat asta promitandui ca o sa iau legatura cu fostul proprietar sa ii faca un alt certificat de inmatriculare, dar din cate am observat pe internet nu exista baza legala sa pot face un astfel de lucru...
Mentionez ca masina vanduta d emine e trecuta la impozit la mine si ii ofer fiscal omului iar el mia conditionat oferirea fiscaului masinii cumparate de la el cu oferirea unui nou certificat de inmatriculare in care sa nu fie completat la rubrica...INSTRAINAT CATRE...
Ce pot face in acest caz?
Multumesc!
Răspuns la discuția proba audio intr-un proces
Am facut un tip de declaratie in care este precizat tot ce a primit si faptul ca nu mai are nici o alta pretentie materiala si nici o despagubire. etc, am pregatiti si martorul.
Multumesc pentru sfat.
Stima!
Răspuns la discuția proba audio intr-un proces
Intervin si eu cu o intrebare cu privire la acest fapt cu inregistrarea audio intr-un proces.
Fosta mea prietena mi-a luat cu contract oe numele ei de la o firma de telefonie mobila , [ editat -denumire telefon si firma telefonie ] cu tot cu cartela care urma sa platesc eu abonamentul, telefonul stand la mine 1 luna de zile.
Acum vreau sa il inapoiez inapoi si am facut o hartie la calculator pe care sa semneze si sa scrie in clar ca a primit totul inapoi.
Este bine daca o inregistrez si audio ca o eventuala proba in caz ca se supara vreo data si spune ca nu iam inapoiat telefonul sau sa iau un martor cu mine?
Scuze ca mam bagat asa.
Stima!
Aceasta Hotarare Judecatoreasca a fost data inainte de data 1 octombrie 2011.
Problema este ca acea hotarare a fost putin cam eronata deoarece au gresit numele,prenumele si anul nasterii parintilor tatalui meu si a facut cerere pentru indreptarea erorii.(problema rezolvata)
Am un post si pe problema asta, pus la vremea respectiva.
Fratele tatalui acum pur si simplu nu vrea sa recunoasca actele respective(certificatul de mostenitor si declaratia respectiva precum ca nu are pretentii la nimic din respectivul apartament.
Precizez ca fratele tatalui nu a fost chemat niciodata in procesele deschise(pe timpul cand disparuta inca nu era declarata moarta)

Stima!
Se da urmatoarea situatie de fapt si de drept:
-Bunic mort in 1991
-Bunica disparuta in 1992.
-Un apartament lasat intr-o stare extrem de proasta(semana cu un ghetou;fara usi si ferestre)
Apartamentul a fost luat in rate in perioada aceea.
-2 frati(tatal meu si fratele sau)
In urma intelegerii fratele tatalui a renuntat la cota parte din apartament si l-a lasat pe tatal meu unic mostenitor( act la mana facut la notariat,semnat stampilat,inregistrat)
Tatal meu avand certificat de mostenitor.
Tatal meu s-a luptat sa zicem asa prin tribunal timp de 18 ani pentru a solutiona problema cu bunica mea(disparuta)
Hotararea judecatoriei a fost''Declarata decedata in data de...'' Hotarare devenita definitiva si irevocabila.
Tatal meu a platit toate ratele si a achitat apartamentul in perioada aceea.(acte la mana semnate si stampilate)
Din starea in care se afla l-a scos si a investit foarte multi bani in el.
Pe timpul proceselor au fost invitati martori care au confirmat situatia si modul in care a fost lasat apartamentul si cine a avut grija de el.
Acum problema este in felul urmator:

Tatal meu vrea sa faca succesiunea,iar unchiul meu(adica fratele lui) nu este de acord si are pretentii la cota parte din apartament(cu scaderile de pret de rigoare din cheltuiala pe care a facuto cu imbunatatirea apartamentului.
Fratele lui nu mai recunoaste acel certificat de mostenitor si nu mai recunoaste ca a semnat ca NU MAI ARE NICI O PRETENTIE LA NICI UN DREPT DIN ACEL APARTAMENT.

Ce credeti ca este de facut? Mai are vreo sansa fratele sa ''pacaleasca justitia'' si sa isi ia cota parte la care initial a renuntat intr-un ACT OFICIAL??
Orice raspuns este binevenit.
Va multumesc!