avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate excelenta32

Activitate excelenta32

Bună ziua.
La o contestație de executare silită pronunțarea instantei s-a amânat pentru a șaptea oara. Există vreo limita legala a numărului de amânări a pronunțării instantei?
Pana la ce număr sau pana la ce perioada de timp se pot lungi o astfel de amânari?
Multumesc
Răspuns la discuția Teapa cu o masina de 16000 euro
a fost dl de la reprezentanta care a dat ok-ul pt kilometraj si pt mecanica.
Răspuns la discuția Teapa cu o masina de 16000 euro
erau datele tehnice ale masinii, dotarile si pretul.

Răspuns la discuția Teapa cu o masina de 16000 euro
era postata pe un site de vanzari auto, iar in anunt nu se specifica nimic despre vreo dauna
buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat : am cumparat o masina in valoare de 16000 euro de la o persoana fizica dintr-un oras mai indepartat fata de cel in care locuiesc. Am fost la reprezentanta de acolo si am facut verificari la km parcursi si la elemente de mecanica, insa pt caroserie si vopsea cei de acolo au spus ca nu detin aparat de masura.
La intoarcerea acasa, a doua zi, am facut la reprezentanta din orasul meu testul de vopsea si a reiesit ca masina a avut avarie totala, ca a fost reparata si chituita toata caroseria, apoi vopsita. Astfel, am constatat ca mi s-a vandut o masina cu un viciu ascuns, pe care nu am avut cum sa il verific la fata locului. As dori sa inapoiez masina proprietarului si sa cer banii inapoi.
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege care sa reglementeze astfel de situatii prin care sa pot solicita returnarea banilor sau daca il pot actiona in instanta.
va multumesc!
Discuție GDPR
Buna ziua. Sunt director al unui magazin, iar firma (ruseasca) nu mi-a pus la dispoziție un telefon (un numar, fix sau mobil). La început au zis ca se va intampla f curând, însă ulterior m-am trezit sunata de furnizori, firme de curierat, de alte persoane din companie si...chiar de clienti. Mentionez ca eu NU mi-am dat acordul ca firma sa distribuie nr personal către terți. Acum ma deranjeaza fel de fel de ,,arici" chiar și în timpul meu liber. Am continuat să solicit un telefon de serviciu, însă nimic... toate reponsabilitatile de serviciu a trebuit să le îndeplinesc de pe telefonul personal. Ce ma sfătuiți să fac? O acțiune în instanță cu solicitare de daune? Sau trebuie mai întâi să fac plângere la autoritatea care reglementează acest domeniu?
Va multumesc!
Răspuns la discuția se poate vechime retroactiv?
Am inteles.
Va multumesc pt raspuns.
Însă, exista vreun mod in care sa dovedești că ai lucrat personal in acea întreprindere? Ca ai dobândit experienta? Exista vreun tip de adeverința in acest sens?
Buna ziua.
Am o întreprindere individuală inca din anul 2010 si fiind eu administrator, nu am avut făcut un CIM.
Exista vreo cale legală de a plăti din urmă si de a dobândi vechime in câmpul muncii?
Se mai pot face modificari in Revisal?
Mentionez ca întreprinderea a avut angajată cu CIM si o altă persoană .
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie.
Mi-am gasit de munca in Brasov, la mai bine de 400 de km de localitatea in care am domiciliul. Pentru ca eram inscris la AJOFM in localitatea de domiciliu din aprilie, cu scopul gasirii unui loc de munca, iar serviciul l-am obtinut abia in luna august, am depus un dosar pentru a beneficia de prima de relocare. Aveam nevoie de acest ajutor pentru a plati chiria unei garsoniere.
Garsoniera am inchiriat-o in Brasov la sfarsitul lunii aprilie, pt a avea unde sa stau pe periada cat imi cautam de munca.
Am intrebat la AJOFM daca, in vederea solicitarii primei de relocare, este valabil un contract de inchiriere incheiat inainte de obtinerea jobului, si mi s-a spus ca nu e nicio problema, insa ca mi se va deconta chiria platita doar incepand cu luna in care mi se aproba dosarul in plata (nu retroactiv.
In urma acestui raspuns, am intocmit dosarul, am obtinut si viza de rersedinta in Brasov (ulterior angajarii) si l-am depus la AJOFM unde eram luat in evidenta.
Mi s-a transmis ca dosarul a fost aprobat si ca dupa a doua luna voi primi banutii, iar dosarul va fi transferat la Brasov si ca acolo voi trebui sa depun in urmatoarele luni documentele pt a continua sa primesc ajutorul de chirie.
Azi am fost la AJOFM Brasov pt a depune documetele solicitate in continuarea acestui proiect de relocare si mi-au spus ca dosarul a fost respins si trimis inapoi la AJOFM in judetul unde inca am domiciliul (in Brasov fiind doar flotant). Am intrebat care este motivul respingerii si de ce nu mi s-a adus la cunostinta acest lucru si mi au spus ca a fost respins din cauza contractului de inchiriere, care a fost incheiat inainte a ma angaja, iar Legea nr. 76/2002 prevede că ,,persoanele înregistrate ca şomeri care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz."
Va rog sa imi spuneti care este procedura legala si valabila pt a dovedi ca mi-am schimbat domiciliul sau resedinta ulterior angajarii; viza de la serviciul de evidenta al persoanelor (viza de resedinta), sau contractul de inchiriere pt o garsoniera???
As putea sa contest aceasta respingere, dovedind ca viza de schimbare a resedintei este ,,ca urmare" a faptului ca mi-am gasit o slujba la mai mult de 50 de km de domiciliu? si unde as putea contesta? La Brasov? sau in judetul de domiciliu?
Va multumesc!
Va multumesc mult!