avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teapa cu o masina de 16000 euro
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teapa cu o masina de 16000 euro

buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat : am cumparat o masina in valoare de 16000 euro de la o persoana fizica dintr-un oras mai indepartat fata de cel in care locuiesc. Am fost la reprezentanta de acolo si am facut verificari la km parcursi si la elemente de mecanica, insa pt caroserie si vopsea cei de acolo au spus ca nu detin aparat de masura.
La intoarcerea acasa, a doua zi, am facut la reprezentanta din orasul meu testul de vopsea si a reiesit ca masina a avut avarie totala, ca a fost reparata si chituita toata caroseria, apoi vopsita. Astfel, am constatat ca mi s-a vandut o masina cu un viciu ascuns, pe care nu am avut cum sa il verific la fata locului. As dori sa inapoiez masina proprietarului si sa cer banii inapoi.
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege care sa reglementeze astfel de situatii prin care sa pot solicita returnarea banilor sau daca il pot actiona in instanta.
va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020
excelenta32, utilizator
Ați cumpărato în baza unui anunț ? Ce scria în acel anunț, scria că mașina nu a avut accident ?
era postata pe un site de vanzari auto, iar in anunt nu se specifica nimic despre vreo dauna
Am înțeles, nu se specifica, dar ce anume se specifica despre mașină ? Poate puteți să postați întregul conținut al anunțului.
erau datele tehnice ale masinii, dotarile si pretul.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, au fost martori la preluarea mașinii ? Ați întrebat dacă mașina a avut daune, întrebare care să o fi auzit și eventualul martor ? Mă gândesc că ar putea să fie făcută o plângere penală pentru înșelăciune, dar trebuie verificate aspectele despre care v-am întrebat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020
Adrian ALBU, Avocat

Alte discuții în legătură

Auto second hand verificat în service înainte de achiziționare, probleme mari după doar 4 zile. cine e răspunzător, vânzătorul sau service-ul? csiszar13 csiszar13 Buna ziua, In data de 15.09.2017 am cumparat o masina second hand, acesta a fost verificata la un service autorizat skoda si acestia mi-au spus ca masina ... (vezi toată discuția)
Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)
Notificare vicii ascunse gokuhdbz1 gokuhdbz1 Buna ziua, In cazul achizitionarii unui apartament intr un bloc nou, pt vicii ascunse vanzatorul trebuie notificat in scris despre problema aparuta ce se ... (vezi toată discuția)