avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Respingere solicitare prima de relocare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Respingere solicitare prima de relocare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie.
Mi-am gasit de munca in Brasov, la mai bine de 400 de km de localitatea in care am domiciliul. Pentru ca eram inscris la AJOFM in localitatea de domiciliu din aprilie, cu scopul gasirii unui loc de munca, iar serviciul l-am obtinut abia in luna august, am depus un dosar pentru a beneficia de prima de relocare. Aveam nevoie de acest ajutor pentru a plati chiria unei garsoniere.
Garsoniera am inchiriat-o in Brasov la sfarsitul lunii aprilie, pt a avea unde sa stau pe periada cat imi cautam de munca.
Am intrebat la AJOFM daca, in vederea solicitarii primei de relocare, este valabil un contract de inchiriere incheiat inainte de obtinerea jobului, si mi s-a spus ca nu e nicio problema, insa ca mi se va deconta chiria platita doar incepand cu luna in care mi se aproba dosarul in plata (nu retroactiv.
In urma acestui raspuns, am intocmit dosarul, am obtinut si viza de rersedinta in Brasov (ulterior angajarii) si l-am depus la AJOFM unde eram luat in evidenta.
Mi s-a transmis ca dosarul a fost aprobat si ca dupa a doua luna voi primi banutii, iar dosarul va fi transferat la Brasov si ca acolo voi trebui sa depun in urmatoarele luni documentele pt a continua sa primesc ajutorul de chirie.
Azi am fost la AJOFM Brasov pt a depune documetele solicitate in continuarea acestui proiect de relocare si mi-au spus ca dosarul a fost respins si trimis inapoi la AJOFM in judetul unde inca am domiciliul (in Brasov fiind doar flotant). Am intrebat care este motivul respingerii si de ce nu mi s-a adus la cunostinta acest lucru si mi au spus ca a fost respins din cauza contractului de inchiriere, care a fost incheiat inainte a ma angaja, iar Legea nr. 76/2002 prevede că ,,persoanele înregistrate ca şomeri care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz."
Va rog sa imi spuneti care este procedura legala si valabila pt a dovedi ca mi-am schimbat domiciliul sau resedinta ulterior angajarii; viza de la serviciul de evidenta al persoanelor (viza de resedinta), sau contractul de inchiriere pt o garsoniera???
As putea sa contest aceasta respingere, dovedind ca viza de schimbare a resedintei este ,,ca urmare" a faptului ca mi-am gasit o slujba la mai mult de 50 de km de domiciliu? si unde as putea contesta? La Brasov? sau in judetul de domiciliu?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Prima de relocare geogl geogl Buna ziua. Anul trecut m-am angajat la o firmă intr-o localitate la o distanță de 400km de domiciliul meu. Înainte de a ma angaja, am închiriat o ... (vezi toată discuția)
Relocare la distanta de domiciliu congtf55 congtf55 Buna ziua! Fata mea si-a gasit loc de munca in Brasov. A fost inregistrata la agentie de somaj in cautarea unui loc de munca in Arad. Acum dosaul de accept ... (vezi toată discuția)
Subventii pentru relocare carmenika carmenika Daca am plecat prin demisie de la ultimul loc de munca, insa ma inregistrez la AJOFM ca somer fara subventie , pot beneficia de prima instalare, decontare ... (vezi toată discuția)