avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Activitate BLUE1963

Activitate BLUE1963

Răspuns la discuția Preluare asociatie de proprietari
Am fost in aceeasi situatie ca si dumneavoastra....Dumneavoastra preluati de la data de ....Ce e in urma va intereseaza mai putin... Probabil ca exista o lista de plata anterioara , cereti la furnizorii de utilitati situatia soldurilor si mergeti inainte.Daca proprietarii doresc o verificare a situatiei,nu e nici o problema, pot sa o faca contracost. Dumneavoastra raspundeti de la data primirii.E recomandat sa faceti un proces verbal cu soldurile la data primirii ( furnizori si proprietari ) !
Răspuns la discuția Ajutorul pentru incalzire
o adresa de mail si va trimit eu....

Nu trebuie autentificata ...E o declaratie pe propria raspundere ...
Răspuns la discuția Pret apa rece
La Iasi pretul apei reci este de la 1 iulie 2011 :
apa rece potabila = 2.94 lei
canalizare apa = 1.97 lei
la care se adauga TVA 24 %. Procentul la canalizare este de 100%. Pret final cu TVA = 6.09 lei/mc.
Apa meteorica este facturata acum doar agentilor comerciali.
De la 1 august s-a majorat si pretul serviciilor de salubritate (de la 5.30 lei/pers. la 6.25 lei/pers.)
Autorizatie speciala pentru firmele care administreaza asociatiile de proprietari


Firmele care administreaza asociatii de proprietari vor trebui sa fie autorizate de municipalitate.

Acest lucru se va intimpla daca alesii locali vor aproba un proiect de hotarire propus de Primarie. "Au aparut multe firme care administreaza asociatii si vrem sa stim si noi care sint aceste firme. La un moment dat au aparut anunturi prin scari de bloc prin care se promiteau tot felul de lucruri celor care vin la o firma care ar fi administrat asociatii de proprietari. Am considerat necesar ca trebuie sa reglementam aceasta situatie", a declarat Ciprian Chirita, seful Directiei de Control, din cadrul Primariei.
Conform proiectului, in termen de 30 de zile de la aprobarea acestui regulament, persoanele juridice care presteaza servicii de administrare imobile trebuie sa solicite autorizarea.
Printre conditiile impuse pentru obtinerea autorizatiei se numara existenta a cel putin trei angajati cu atestat de administrator, un casier, un instalator. O alta conditie este legata de existenta unui certificat de management al calitatii ISO 9001.
"Sint conditii ceva mai dure, dar sint in folosul cetateanului. Ce se intimpla daca, de exemplu, la un bloc se sparge o teava pe timpul noptii? Am considerat necesar ca sa fie macar un instalator angajat, care sa poata interveni oricind sint probleme", a adaugat Chirita.
Autorizatia va fi emisa pentru o perioada de trei ani. Proiectul va fi analizat la sedinta Consiliului Local programata pentru data de 15 septembrie.

Sursa : Ziarul De Iasi 12 septembrie 2011
E intr-adevar interesanta, daca scopul declarat ar fi cel adevarat.Din pacate nu e, se doreste eliminarea concurentei de pe piata administrarii de imobile din Iasi.
De vazut in special Capitolul 2 , art. 6...
Singura firma care se ocupa de administrare imobile si e certificata ISO 9001 e cea a Primariei Iasi...
Va supun atentiei un proiect de Hotarire a Consiliului Local Iasi intitulat: PROIECT DE HOTÃRÂRE
privind aprobarea „Regulamentului privind procedura de autorizare a persoanelor juridice care desfăşoară activitatea de „administrare imobile pe bază de tarife şi contract” la asociaţiile de proprietari”.
Poate fi accesat pe pagina de web a Primariei Iasi/Consiliul Local/Propuneri legislative sau la urmatoarea adresa: [ link extern ]
Pentru ca as putea fi acuzat de anumite interese , nu voi face deocamdata nici un comentariu. Va las pe dumneavoastra sa lecturati si sa comentati...
Răspuns la discuția Emitere facturi
Exista cu siguranta diferente intre apometrul general si suma apometrelor individuale . Probabil ca repartizarea acestor diferente este reglementata de o decizie a adunarii generale , inclusa in conventia incheiata intre asociatia de proprietari si agentul economic respectiv.

Constantin Camilar
AS.PRO MANAGER
Răspuns la discuția Emitere facturi
Cu siguranta ! Refacturati catre agentul economic cantitatea de apa consumata la acelasi pret de pe factura ApaNova . Asa cum probabil emiteti factura pentru serviciile de administrare lunare sau reparatiile aferente cotei parti indiviza.


Constantin Camilar
AS.PRO MANAGER
Pt d-nul proprietaru care nu vrea sau nu poate intelege :

1 .Sa va explic din nou ca la un copil mic : ln legatura cu subventia pentru caldura , banii sint virati de catre primaria Iasi direct CET . Apar ca incasare doar in situatia furnizorului de caldura si se scad din valoarea facturii urmatoare .Se opereaza ca atare in fisa furnizorului .
2. Cum sa mentionezi pe chitante sumele care reprezinta subventia daca tu nu le incasezi ?
3. Cecurile despre care amintiti erau de fapt cupoane...
4. Da , chitantele au antetul si stampila asociatiei administrate , apare suma totala INCASATA cu justificarile de rigoare
(adica ce reprezinta suma incasata : c/v intretinere ,reparatii ,fond rulment ,penalitati) .Pentru fond de rulment si penalitati se da chitanta separat .

5. Citez : Faptul ca se scade pe lista de plata,fara mentionarea pe chitante,duce la diferse excrocherii in cadrul societatii

Asta de unde ati mai scos-o? Se vede faptul ca sinteti total in afara problemei ...
Cu stima ,
CONSTANTIN CAMILAR
Administrator
AS.PRO MANAGER S.R.L. IASI - Servicii Profesionale de Administrare Imobile
Tel : 0721.291252 ; 0742.920192 ; 0771.765101 ( DigiMobil RDS)
E-mail : as.pro_manager@yahoo.com ; constantincamilar@yahoo.com