avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate sorisso2005

Activitate sorisso2005

Am facut, si raspunsul lor la plangerea inaintata a fost :
Neinceperea urmaririi penale fata de magistratul procuror .......................din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, reclamat sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art.246 C.pen, intrucat fapta nu exista.


ce se intampla acum, cu dosarul penal atasat numelui meu?


Buna ziua,

Ma numesc Ioana Negoita si pe data de 5.03.2013 am primit in posta o rezolutie in care mi s-a comunicat ca am fost scoasa de sub urmarire penala. Urmarire care a avut loc pe motivul ca as fi savarsit infractiunea de vot fara drept sau de doua ori sau de mai multe ori in ziua de referinta .

In data de 07 .06 2009 am facut parte din comisia de supraveghere a sectiei de votare pentru alegerile Europarlamentare din jud /loc Bacau, unde am avut functia de presedinte de comisie. Datorita functiei detinute, este stiut faptul ca nu este voie sa se paraseasca incinta si sa se lase nesupravegheata sectia de votare, deci in concluzie,nu as fi putut vota in alta parte, inafara listei suplimentare din sectia supravegheata de mine.

In tot acest timp eu nu am stiut de existenta unei urmariri penale, adresata pe numele meu, care la data respectiva, nu era Negoita Ioana, ci Tataru Ioana, fapt ce dovedeste ca dosarul depus este NUL, pentru ca plangerea este facuta pe un nume capatat dupa casatorie. Astfel mi s-a incalcat dreptul la aparare.

Motivele plangerii descrise de mine au fost :
- deschiderea unui dosar pe rol, fara a fi instiintata pana la data primirii rezolutiei mai sus mentionata.
- lipsa probelor la dosar: foto / video / inscrisuri / martori.
- incalcarea art.6 din CEDO, respectiv art.20,art.21,art.24 ,art.52 din Constitutia Romaniei.

In urma acestei plangeri facute catre procuror si Parchet, raspunsul a fost : Neinceperea urmaririi penale fata de magistratul procuror ................. din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau, reclamat sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art.246 C.pen, intrucat fapta nu exista.

Ceea ce eu vreau sa stiu, este daca in acest moment eu figurez cu un dosar penal sau nu? Dorinta mea este ca aceasta urmarire penala sa fie stearsa si numele meu sa nu fie asociat cu un dosar penal.
Cum trebuie procedat pentru a obtine rezultatul dorit.
Va multumesc
Buna ziua.
Tatal meu (pensionar - 57 ani) in urma cu 2 ani a fost fortat sa fie girant in 3 imprumuturi ale aceleasi familii, durata din care a platit 1 an si 8 luni. Nu am reusit sa ii convingem in aceasta perioada sa isi mai plateasca si ei din datorii, si de aceea doresc sa le fac o plangere penala. ratele se vor termina in cursul acestui an. Ceea ce doresc eu este sa imi fie returnati toti banii. Mentionez ca toate imprumuturile au fost facute prin casa de pensii, care nu vrea sa imi dea nici un detaliu cu privire la cat sunt ratele,cand se termina. Pot sa fac ceva si impotriva lor?
Ce sanse de reusite as avea sa scot banii de la imprumutati?
Va multumesc
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de succesiune.

Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012.

Succesiunea a fost facuta dupa doua mase succesorale:
- apartamentul parintilor – propietari mama si tata -sunt singur la parinti
- pamantul si casa bunicilor din partea mamei.
mentionez faptul ca bunicul dupa mama este decedat din 1989 iar fratele mamei (unchiul) si bunica dupa mama sunt in viata – - > bunurile sunt situate in zona rurala.

In momentul in care am facut succesiunea dupa mama pe ambele mase succesorale, apare si tata ca beneficiar la drepturile mamei dupa parintii sai (bunicii dupa mama)

In urma semanrii actelor la notar imi apara ca eu am dreptul la 3/4 din masa succesorala si tata are dreptul la 1/4.

Intrebarile mele sunt urmatoarele :
- Este normal ca tata sa aibe drepturi la o parte din drepturile mamei dupa parintii sai ? din moment ce tata nu avea nici un act pe bunurile bunicilor dupa mama ?
- Dupa moartea mamei, la cat am dreptul din proprietatile bunicilor ? , se imparte intre mine si unchiul in mod egal sau o parte din proprietatile mamei ajung la unchiu si bunica mea ? – - > pun aceasta intrebare ptr ca unchiul imi spune ca ar avea un act de succesiune dupa bunicul in care este scris ca ceea ce este la tara s-a impartit intre bunica - unchiul si mama mea dupa moartea bunicului, iar eu in urma decesului mamei sunt mostenitor doar la jumate din jumatatea mostenita de mama dupa decesul tatalui ei.
- Ar exista vreo problema de mostenire dupa moartea tatalui meu ? - - > mai exact, avand in vedere ca apare si tata ca beneficiar / propietar la apartament si masa succesorala din partea bunicilor de pe mama , dupa moartea tatalui meu ara avea drepturi cumva unchiul meu dupa tata sau oricine altcineva dupa tata sau mama in afara de mine – avand in vedere ca sunt sigurul copil / mostenitor al parintilor mei ?

Va rog sa imi dati un raspuns rapid,
Multumesc frumos.
Nu va suparati, mai am o intrebare :
- cum cer certificat de grefa si cui anume?..mi se da in aceeasi zi..sau dureaza...
Deasemeni am inteles ca pot sa reduc pedeapsa cu 30 de zile...stiti cumva cum trebuie procedat....

Multumesc frumos.
Da dar avand in vedre ca hotararea este Gresita chiar nu se poate face nimic ?? in contextul in care PV este lovit de nulitate in urma neincadrarii corecte a faptei?...Nu pot adresa niciunei institutii competente?....Asta inseamna ca dreptuirle omului la noi nu exista...si ca hotararea a fost luata in favoareaa politiei rutiere...fara sa mi se aduca probe...PV nu e o proba importiva persoanei...
Deci sa inteleg ca nu se mai poate face nimic nimic...tot ce trebuie sa fac este sa duc permisul la politie..?
Contestaţia formulată împotriva procesului-verbal de sancţionare contravenţională seria .
La data de 17.08.2010, orele 8, mă deplasam către locul de muncă, pe şoseaua Alexandru ªerbănescu, când am observat că de sub capota maşinii ieşea fum. În acel moment, am fost nevoit să părăsesc partea carosabilă, ieşind din coloană spre partea stângă, pentru a căuta un loc de staţionare. Ulterior, am fost oprit de către un agent de poliţie, care nu a ţinut cont de explicaţiile date de mine, referitoare la starea maşinii (aceasta putea lua foc afectând şi ceilalţi participanţi la trafic), fiind sancţionat cu o amendă în cuantum de 360 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 2 luni.
În cuprinsul procesului-verbal se menţionează faptul că subsemnatul aş fii circulat pe sensul opus de mers, lucru neadevărat deoarece la acel moment eu mă aflam pe linia de tramvai cu intenţia de a găsi un loc pentru staţionare, această manevră fiind legală, neexistând pe acea porţiune de drum niciun indicator care să interzică acest lucru.
În cursul acelei zile am transportat autoturismul pe platformă la service, unde s-a constatat o defecţiune la radiatorul de apă şi cureaua de accesorii. În aceste condiţii, consider că ne aflăm, în faţa unui caz fortuit,
In acelasi timp agentulcontataror a incadrat fapta in art 41 din R.A.O.U.G 195/2002 ..care nu are legatura cu cele intamplate si se refera la Scoala de Soferi....iar din acest pct de vedre PV este lovit de Nulitate....

Ideea este ca eu m-am representat singur..am evidentiat cele intamplate..dar decizia a fost :
Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul eu, în contradictoriu cu intimata Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, ca neîntemeiată. Ia act că petentul nu a solicitat cheltuieli de judecată. Definitivă şi irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16.03.2011.

Intrebare : Eu in situatia de fata mai pot face Recurs...ptr ca mi se pare total nedreapta pronuntare si nelegala...daca se poate face cum procedez..de data aceasta vreau sa angajez si avocat...daca se mai poate face ceva.

Va multumes frumos pentru un raspuns rapid...