avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Activitate anda700

Activitate anda700

O persoana cu gradul de handicap I, ( grav),cu asistent personal are dreptul de a munci ?
Se stie ca sunt persoane cu handicap grav care au dreptul la asistent personal. Cum se poate desfasura munca daca acestea, teoretic, sunt insotite ???

Discuție prescriptia
Buna ziua,
Am primit o somatie in la data de 25.04.2012, pt. plata unei sume de 300 lei, prin care sunt instiintata ca dacă, în termen de 10 zile de la primirea prezentei somații nu voi achita suma menționata, pentru care termenul legal de plată a expirat, sau nu voi face dovada stingerii acesteia, voi fi acționata în instanță în vederea recuperării sumei restante.. Mentionez, ca sotul meu a beneficiat de prestatii sociale potrivit L.448/2006, privind protecția si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar la data de 25.05.2009 a decedat. Pot fi actionata in instanta la aceasta data ?
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
Mama mea este persoana incadrata in grad de handicap grav , certificat cu termen de valabilitate permanent, beneficiind de scutire la plata impozitului pe teren . Daca terenul este dat in arenda trebuie platit impozitul ?? Daca da va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa plateasca.
Va multumesc.
Eu la data de 1 martie 2011am fost numita in functia publica de executie consilier juridic , clasa I, gradul debutant, gradatia 5, clasa de salarizare 33.
Mi s-a spus ca si daca trec de la gradul de debutant la gradul asistent nu se modifica cu nimic incadrarea.
Va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi fost incadrarea si care este incadrarea acum la trecerea pe gradul de asistent ??
Va multumesc !
Discuție incadrare
Am fost numita pe functia publica de executie de consilier juridic ,clasa I, gradul debutant,gradatia 5, clasa de salarizare 33 la data de 1 martie 2011 , acum dupa 1 an am trecut la gradul de asistent. Va rog frumos sa imi spuneti daca se modifica incadrarea?? Va multumesc.



Buna ziua,
Am avut un unchi internat intr-un centru de recuperare si reabilitare pentru adulti cu alzheimer,care a decedat . In urma decesului cei din centru au ramas cu datorii de aproximativ 2400 lei, motiv pt care am fost somat sa platesc eu aceste datorii, eu fiind singura lui ruda. Mentionez ca eu nu am semnat nici un contract in calitate de cobeneficiar. Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot sa fac.
Va multumesc.
Sunt o persoana incadrata in grad de handicap accentuat cu termen permanent si sunt internata intr-un Centru de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane cu Handicap .Incepand cu data de 01.01.2012 sunt pensionat pentru limita de varsta. Va rog sa imi scrieti daca am dreptul sa beneficiez de internare intr-un centru de Ingrijire a Persoanelor Varsnice daca beneficiez si de pensie de limita de varsta si de un certificat de incadrare in grad de handicap??? Va multumesc.

va multumesc
dar se poate anula certificatul de incadrare in grad de handicap???
buna ziua,
sunt nascut in anul 1947 luna octombrie ziua 01. In anul 1996 am fost pensionat pe caz de boala . In anul 2009 am fost incadrat in gradul de handicap accentuat avand termen permanent. Va rog sa -mi spuneti cum pot sa anulez certificatul de incadrare in grad de handicap si daca ma afecteaza la pensie , tinand cont ca la data de 1.10.2012 este data limita pentru pensionarea la termen.
Va multumesc.
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu un model de protocol de colaborare incheiat intre AJOFM si DGASPC privind formarea profesionala si accesul la piata muncii a persoanelor cu handicap.