Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Eu am platit taxa de 800 de lei prin ordin de plata. Sper ca e in regula sau nu?
Pe copia certificatului de nastere in afara de conform cu orginalul si semnatura, mai treceti si data sau alte mentiuni?
In cererea de inscriere am lasat necompletat punctul 5, pentru ca nu am fost inscris in alt barou. Trebuie cumva trasa linie pe spatiile nepunctate?
Tot in cererea de inscriere la punctul 8 trebuie completat ceva? Eu sunt din Bucuresti deci urmeaza sa fiu inscris la INPPA Bucuresti.
Si scuzati-mi nestiinta dar cursurile INPPA sunt obligatorii sau nu? Si daca nu sunt obligatorii e avantajos sa urmez aceste cursuri?
Eu ma pregatesc momentan pentru examenul de rationament logic la INM si nu am avut si nici nu am momentan suficient timp sa ma informez cu privire la aceste aspecte decat in graba.
Multumesc
P.S.: aaa...si de ce scrie in cerere la punctul 7 ca anexez certificatul de nastere in copie legalizata cand in anuntul de concurs se specifica ca e suficienta copia certificata???
Mi se pare asa de complicata inscrierea asta la barou in comparatie cu cea la INM unde lucrurile erau foarte clare si nu se cerea atata hartogaraie.
Tocmai s-a modificat pagina Baroului Bucuresti! Apare si taxa de 300 RON si faptul ca se poate achita la BCR! Pentru un lucru josnic ca acesta s-ar cuveni demisia de onoare a decanulu! Stiu DEMISIE si ONOARE! Vorbesc ca sa nu tac!:D
Persoanele care pot depune solicitări privind transcrierea certificatelor de stare civilă procurate din străinătate, la Sectorul 1 al Municipiului București
1. cetățeni români cu domiciliul stabil pe raza de competență a Sectorului 1, care fiind temporar în străinătate au înregistrat la autoritățile din străinătate nașterea/căsătoria/decesul, în termen de 6 luni de la întoarcerea în țară sau de la primirea din străinătate a certificatului sau extrasului de stare civilă, sunt obligați să ceară transcrierea în registrele de stare civilă române a acestor certificate/extrase pentru a avea putere doveditoare în țară,
2. cetățeni români cu domiciliul în străinătate care au avut la plecarea din țară domiciliul pe raza de competență a Sectorului 1, în termen de șase luni de la întoarcerea în țară sau de la primirea din străinătate a certificatului sau extrasului de stare civilă, sunt obligați, sunt obligați să ceară transcrierea în registrele de stare civilă române a acestor certificate/extrase pentru a avea putere doveditoare în țară,
3. cetățeni români care nu au avut niciodată domiciliul în România, conform prezentei legi vor solicita înscrierea certificatelor de stare civilă la Misiunea Diplomatică a României din statutul de domiciliu sau transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă în România numai la Primăria Sectorului 1,
4. mandatari persoane fizice care dețin o procură specială și autentică pentru depunerea cererii privind transcrierea certificatului de naștere/căsătorie/deces și ridicarea certificatului transcris, care să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a. este soțul/soția sau rudă până la gradul IV inclusiv cu mandantul,
b. mandantul se află în imposibilitate medicală de a se deplasa, fapt dovedit cu documente
medicale care vor însoți procura,
5. avocații, membri ai Barourilor din România pe bază de procură specială şi autentică, însoțită de împuternicirea avocațială, pentru fiecare caz în parte.
Mandatarii prezentați la punctul 4 cât și avocații prezentați la punctul 5, pot depune într-o zi solicitări pentru maxim două familii.