avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate da_na

Activitate da_na

Mulțumesc mult pentru răspuns. Cursul are 360 de ore de teorie, si da, este disproporționata suma mentionata ca ar putea fi oprita. Cursul a început pe 1 septembrie si plata s a efectuat in aceeași zi. Daca nu se restituie toata suma, vom face plângere la anpc.
Politica lor de retur este clara in primul paragraf, si pare finala. Daca se face cerere de retur in primele 14 zile de la plata, se restituie integral, fara justificare. Apoi după 14 zile, se va retine minim 15%, si mai jos conditiile.
Sa ne așteptăm la altceva totuși?
Bună seara, apare in site ca am primit un raspuns cu privire la problema expusa de mine ,dar nu îl regăsesc. Putea fi șters de persoana care l a scris si nu îl mai pot vizualiza?
Chiar am mare nevoie de ajutor pt ca firma imi cere aproape 500 lei pentru 3 zile de curs; nu am primit cursul sub nicio forma, deci pt 9 ore de curs, plătesc 500 lei, si prelucrarea a 3 acte ale mele.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Bună seara, am si eu o rugăminte cu privire la politica de retur specificata pe site ul unui pj care oferă cursuri on line, asa cum se menționează mai jos, dacă se face cerere de retur in primele 14 zile de la plata si începerea cursului, se opresc cheltuieli sau nu? Mulțumesc frumos pentru răspuns.
,,Politica de returnare
Conform legislaţiei în vigoare puteți să returnați serviciul/serviciile achiziţionate de dvs. de pe ttt şi ddd.ro în termen de 14 zile calendaristice de la data încheierii contractului, fără a fi nevoit să justificați decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri suplimentare. După termenul de 14 zile, puteți renunţa la serviciul/serviciile achiziţionate, conform articolului 6 din contract, plătind doar cheltuielile efectiv efectuate de furnizor în executarea contractului, dar nu mai puţin de 15% din valoarea contractului.

În cazul în care intenţionaţi să returnaţi un serviciu/servicii e bine să ştii următoarele aspecte:

1. Intenţia de a returna serviciul/serviciile trebuie să fie anunţată în scris trimiţând un e-mail la adresa de contact: ddd.ro Vă solicităm să precizaţi numele pe care a fost plasată comanda, serviciul/serviciile pe care doriţi să îl/le returnaţi sau dacă doriţi un alt serviciu/servicii la schimb şi formularul de retur completat și semnat de dvs., formular pe care îl puteţi accesa aici.
În cel mai scurt timp, după o analiză pertinentă, veţi primi un răspuns telefonic sau pe e-mail privind solicitarea dvs., cu stornarea facturii achitate.
2. Rambursarea contravalorii serviciului/serviciilor se efectuează în termen de maxim 14 zile de la primirea email-ului cu formularul de retur trimis de dvs.
3. Rambursarea banilor se poate face în contul bancar, pus la dispoziţie de către client sau numerar la caseria societatii, ddfsrlL. în programul 9,00-17,00 de la adresa ...
4. Exercitarea dreptului la retragere încetează obligațiile părților contactuale.
5. Sunt prevăzute excepții de la retragere, în situația în care furnizorul a prestat serviciul/serviciile sau a furnizat conținutul suportului de curs sau conținutul digital, dacă livrarea acestuia a început cu acordul prealabil expres al clientului și după ce acesta a confirmat scris că a luat la cunoștință că-și va pierde dreptul de retragere. Sunt prevăzute excepții de la retragere și serviciul/serviciile executate la comandă specială, acestea neputând face obiectul unui retur.
Apaream in 3,4 zile din luna, cele in care nu am stat fix 8 ore, cu 7 ore, iar apoi cu 9 ore, pt ca m am prins ca nu va fi ok si stăteam peste 8 ore.
Da, exact. Sau mi se taie din cele 8 ore de munca, si trebuie sa recuperez stand peste cele 8 ore. Mulțumesc

@POPA GHEORGHE
Nu scria nimic in ccm. Mi s-a atras atenția doar ca in momentul în care ma ridic de la birou, trebuie să pun pauza. Și este doar pauza din timpul meu, nu din cele 8 ore, indiferent ca este pauza de nevoi sau de masa. Mulțumesc pentru răspuns.

@Cornel Vasile
Nu, voi verifica, mulțumesc pentru răspuns.
Mulțumesc pentru răspuns, observ ca nu este reglementat, deci rămâne la dispoziția angajatorului daca permite salariatului sa meargă la toaleta in timpul celor 8 ore de munca sau pauzele fiziologice se scad din pauza de masa. Din păcate se pare ca unii angajatori profitade acest lucru si fac ce știu ei mai bine.
Acum, rămâne cine poate sa muncească fix 8 ore, contorizate.
Bună ziua, sunt reglementate in codul muncii pauzele fiziologice in afara celei de masa? In cele 8 ore de muncă ar fi normal sa avem dreptul la pauze fiziologice sau sa se considere timp scurs din pauza de masa? Mulțumesc
Multumesc anticipat pt orice raspuns.
Buna ziua, am si eu o intrebare: pentru o firma cu sediul intr-o tara UE, alta decat Romania, care vinde un serviciu on line, este legal daca lasa la latitudinea clientului sa isi aleaga valoarea tva-ului? pe prima pagina costul serviciului este afisat fara tva, doar in ultimul pas, cumparatorul poate sa iti aleaga tva-ul, avand posibilitatea clara de a alege tva 0, dintr-o tara care are tva 0, si nu Romania, unde tva-ul fiind 19% , ar creste simtitor costul. Multumesc frumos pt raspuns.