Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
mihail2803 a scris:
Cat priveste acele pretentii - inainte de proces civil va trebui sa se treaca pe la un ... MEDIATOR !!!! retineti - daca se deschide proces direct in instanta fara sa va cheme la mediator - nu va avea castig de cauza - putand sa invoce orice s-ar dori de catre reclamant - i se va respinge actiunea ... garantat suta la suta- la primul termen de citare!!
Cine v-a pacalit ca i se respinge actiunea n instanta ?! :D
Medierea nu este obligatorie, este obtionala!
Doar informarea este obligatorie, si acest lucru il poate face si judecatorul la prima infatisare.
Asadar, garantarea aia 100% e cam depasita!
mihail2803 a scris:
In ce priveste vanzarea exista dreptul de preemptiune al rudelor celui ce doreste sa vanda , apoi al arendasului, apoi al vecinului/vecinilor --- iar apoi se poate vinde oricui ar dori sa cumpere !
Cine va invata numai prostii ?! B-)
Dreptul de preemptiune contractual, apartine arendasului, nicidecum rudelor. Acest drept apartine numai arendasului, intrucat este considerat obligatie contractuala.
Vorbind in cazul de fata, evident.
Dreptul legal de preemptiune il au mai apoi, vecinii proprietari, si apoi statul. Rudele, mai la vale sau deloc! :D
Banuiesc ca fiica doreste sa vanda acel teren. Ma astept si la un proces din partea dumneaei. Doreste cu orice pret desfiintarea contractului de arenda. S-au facut niste investitii pe teren, s-a convenit o durata de 5 ani, s-au respectat toate obligatiile la timp. Intrebarea care ma macina este daca aceasta fiica ar avea castig de cauza in instanta. Sa invoce lipsa consimtamantului sau discernamatului..:-/
In 19 decembrie 2013 doua masini care circulau regulamentar au fost lovite de un BMW condus de un sofer beat. Ulterior, am aflat ca ii expirasera si numerele rosii, masina nu era inmatriculata, deci nu avea asigurare, in concluzie, masinile accidentate nu puteau fi reparate in contul societatii de asigurari. Responsabilul de accident refuza sa plateasca. Pleaca des afara din tara, munceste in Germania, politia neavand nicio reactie - dupa accident, omului fiindu-i permis sa plece acasa.Ce variante avem, pentru a acoperi paguba? Multumesc!
.............................................................................................................................................
L-au luat pe sofer in masina si l-au dus...vreo ora. Am sunat la 112 pentru a-i readuce la locul accidentului si am solicitat etilotestul. Avea 1.09 in aer expirat. E complicat. In caz de proces, pot solicita inregistrarea convorbirii de la 112? Multumesc!
Care infractor?? Ce infractiune a savarsit? Ca s-a plimbat impreuna cu cainele sau printr-un loc public??? Mai periculosi imi par cei care fumeaza si beau in parcuri, iar apoi profereaza injurii si cuvinte triviale la adresa tuturor, care se dau macho la femeile care indraznesc sa meraga prin parc,etc....Cred ca ar trebui sa va revizuiti modul de gandire si de apreciere a faptelor altora. Nu toata lumea respecta principiile vechi, care au dus la crearea societatilor dezvoltate, unii ramanand in continuare doar cu instinctele,primare.....
Nu stiu la cine ati adresat ironia dar politia va da afara daca veniti sa declarati ceva aiurea.
Au foarte multi nebuni care vin zilnic si care vor sa depuna cate o plangere penala.
Daca socotim 30 de nebuni pe zi cred ca politia nu ar face fata sa ia declaratii si sa se mai si ocupe de cazurile importante care trebuie rezolvate.
Si politia este ironica...