avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Activitate UrsacheSoare

Activitate UrsacheSoare

Vreau sa depun o cerere de interventie intr-un proces care are termen in septembrie, deschis de un coleg de-al meu, impotriva unei institutii pentru eliberarea unor acte.
Insa eu am deschisa si o actiune cu acelasi obiect ca al colegului, care are termen in octombrie!
Pot sa intervin in procesul colegului meu? Ce se intampla cu cerere mea? renunt la judecata sau o suspend?

Multumesc

Răspuns la discuția Rejudecare dupa casare
Anteea a scris:
Ce inseamna sa modificati "un pic petitul"? In ce sens?
Pentru care dintre motivele de recurs a fost casata decizia Curtii de Apel?

Vreau sa modific actiunea in sensul sa renunt la unele capete de cerere, (care precizez ca nu au fost deloc discutate pe fond), si pe fondul aceleiasi spete sa cer sa mi se rstituie niste bani platiti in plus pe nedrept.

Competenta material va fi tot judecatoria.


@ eugen82

Multumesc mult!! asa voi face! deja am formulat precizarile si astept termenul instantei!
Răspuns la discuția Rejudecare dupa casare
Eu nu am fost judecat in fond de judecatorie!! A fost casare pentru ca s-a judecat dosarul de instante necompetente material.

Care e articolul care spune ca e inadmisibila modificarea sau completarea in fond dupa casare, in cazul meu? Eu nu am gasit nicaieri in codul de procedura civila.

Chiar daca nu am studii juridice ma uit pe coduri si mai pricep cateceva.

Recomandarile isntantei de recurs nu exista! Spune doar ca se caseaza atat sentinta tribunalului cat si decizia curtii de apel si se trimite cauza la judecatorie....ce recomandari?
Buna ziua,
Am inceput un proces in 2009. Am depus actiunea in mod corect la Judecatorie. Insa judecatoria a considerat ca nu e competenta material sa judece cauza si a trimis cauza in prima instanta la Tribunal.
Tribunalul a judecat-o in prima instanta si a respins-o. Am facut apel. Curtea de Apel a respins si apelul. Am facut recurs, iar ICCJ mi-a admis recursul, a casat si sentinta Tribunalului si decizia Curtii de Apel si a trimis-o spre competenta solutionare judecatoriei initial investita.
Intrebarea mea:
Pentru ca au trecut ceva ani de cand a fost pornita actiunea, pot acum, cand am prim termen la judecatorie in iulie 2012, sa modific un pic petitul actiunii??(S-au mai schimbat putin datele problemei fata de 2009)
Pe considerentul ca este prim termen in rejudecare si judecatoria nu m-a judecat niciodata??
Se poate asa ceva?
Sau macar cateva precizari in plus??
Mai exact, pot sa depun o cerere de modificare a actiunii? cred ca asa vreau sa intreb!

Va multumesc
Buna ziua. Am urmatoarea speta: detin o hotarare definitiva si irevocabila din mai 2009 prin care instanta a obligat prefectura X sa treaca din domeniul public in domeniul privat un teren astfel incat acesta sa fie pus la dispozitia comisiei locale pentru a se emite titlul de proprietate pe numele meu.
Din 2009 pana in prezent am notificat prefectura X in nenumarate randuri sa-si indeplineasca obligatia si, de asemenea am trimis nenumarate memorii altor institutii ale statutului, respectiv ANRP, Cab. Primului MInistru, Romsilva, fara niciun rezultat.
Mai exact se arunca vina dintr-o parte in alta fara sa se indeplineasca dispozitia instantei.
Intrebarea mea pentru dvs: ce actiune am la indemana astfel incat prefectura x sa plateasca daune pentru neindeplinirea obligatiei din titlul executoriu?
Pot chema in garantie in cadrul aceleiasi actiuni si pe Romsilva, detinatoarea in prezent a terenului?

Va multumesc!
Buna ziua, am urmatoarea problema:
O firma din Romania, firma X, vrea sa detaseze 6 muncitori romani in Germania avand la baza un contract de prestari servicii cu o firma din Germania, firma Y. Insa in acest contract de prestari servicii se mentioneaza ca firma Y va realiza prin muncitorii romani niste lucrari de amanejare a unui magazin in Suedia. Adica firma Y are un contract cu o firma Z, care construieste un magazin in Suedia.
La casa nationala de pensii s-au depus toate actele in regula, pentru obtinerea formularului A1 insa cei de acolo spun ca este vorba de o detasare in cascada, care conform legii, ar fi ilegala.
Adica nu exista o legatura directa intre muncitorii care pleaca din Romania trimisi de firma X si firma Z, cea care construieste magazinul in Suedia.
Ce documente le pot oferi in aceasta situatie ca sa elibereze avizul? pentru ca relatie contractuala exista intre firma X si firma Y, si intre firma Y si firma Z. Nu exista niciun raport intre firma X si firma Z..??
Ma puteti ajuta cu un sfat?
avocat-consult a scris:

Nu.!!!
Poate o alta plangere.


Ma scuzati...nu am inteles NU-ul dvs...!? dvs. spuneti ca nu mai pot face nimic?
avocatPetre a scris:

da, daca mai aveti dovezile ca ati formulat plangerea in termen si primprocurorul nu a intrat in fond apreciind doar pe tardivitate, puteti face cerere de repunere in termenul de 20 zile si sa cereti reexaminarea cauzei de catre instanta



si cui adresez aceasta plangere? instantei Tribunalului Bihor? sau prim procurorului de la parchetul de pe langa curtea de apel oradea?

Buna seara. Am urmatoarea problema: am formulat o plangere penala impotriva lui x in anul 2007. Plangerea s-a solutionat de prim procurorul de pe langa judecatoria Oradea in luna iulie 2009, emitinadu-se rezolutia. Impotriva rezolutiei, in termenul legal de 20 de zile am formulat plangere la instanta. Neavand avocat am depus-o la instanta. Insa instanta a trimis-o spre competenta solutionare la prim procurorul de pe langa Tribunalul Bihor. Prim procurorul de pe langa tribunalul Bihor a solutionat plangerea mea in luna decembrie 2009 si a comunicat rezolutia la o adresa gresita. Eu am aflat de aceasta rezolutie si unde anume a fost comunicata abia luna asta , adica in ianuarie 2012, cand am fosta la Oradea sa intreb ce s-a mai intamplat in dosar, nestiind de toate aceste probleme pentru ca pe adresa mea, indicata in plangere nu mi s-a comunicat nimic. Mentionez ca locuiesc in Bucuresti.
Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca dosarul e solutionat inca din 2009..si cand am vazut ca rezolutia prim procurorului de pe langa tribunalul bihor a fost si comunicata gresit si nici nu a intrat in fondul problemei considerand plangerea mea formulata impotriva rezolutiei procurorului de pe langa judecatoria ca fiind tardiva, desi eu am dovezi , si anume chitantele postale ca am trimis-o in termen.

Intrebare: mai pot sa fac acum ceva? Mentionez ca am lasat la dosarul de la parchetul de pe langa tribunalul bihor o cerere de copii xerox in care am mentionat ca vreau copie dupa rezolutie, in data de 20.01.2012.

Se mai poate face ceva? Si ce anume? Pot sa ma consider in termenul de 20 de zile si sa fac plangere impotriva rezolutiei prim procurorului din parchetul de pe langa tribunalul bihor? Cui adresez aceasta plangere?

Multumesc.
doresc sa schimb sediul social al unei srl din otopeni in tulcea. la care oficiu al registrului comerturlui ma adresez? Ilfov sau Tulcea? care sunt taxele? cineva mi-a spus ca in jur de 400 lei , altcineva ca doar vreo 200 lei...