avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate mihaibatranu

Activitate mihaibatranu

Ok, va multumesc.
Da, am primit pensia in plata.

Carp Mircea a scris:

Se înțelege că sunteți pensionar(a).
În aceste condiții, dacă nu ați primit pensia recalculată, ar fi trebuit să primiți pensia în plată, urmând ca in viitorul apropiat să fie pusă în plată și pensia recalculată.

Da, sunt pensionar la limita de varsta din 2012 si am depus adeverinta cu sporurile nepermanente din luna Martie 2024 si am solicitat recalcularea, care s-a facut conform legislatiei nou adoptate.
Am primit decizia de recalculare acum doua luni, iar acum cand a venit pensia am constatat ca este diminuata cu aproape 200 lei si comparand decizia cu talonul de pensie am vazut discrepanta, pe decizie pensia este mai mare, pe talon si in mana este mai mica, talonul nu trebuia sa fie in concordanta cu decizia ?
Am primit primul talon de pensie, dupa recalculare si pensia trecuta pe talon este mai mica cu aproape 200 lei fata de cea trecuta pe decizia primita in urma recalcularii.
Credeti ca este normal sau poate fi o eroare de calcul ?
Va multumesc.
Buna seara. As dori sa aflu daca pentru o suma de 550 lei, dobandita in urma vanzarii unor produse de igiena pentru batrani (pampersi) ramase de la soacra decedata, trebuie sa declar si sa platesc taxe la ANAF.
Va multumesc.
nu am decat mesajul primit pe email care este urmatorul: ,,Stimate client,

Va informam ca situatia produsului dumneavoastra inregistrat in service Depanero cu fisa numarul 5086134 a fost finalizata cu statusul: REPARAT." Certificatul de garantie mi-a fost returnat alb, fara nicio completare.
tocmai asta am aratat, ca in certificatul de garantie, care insoteste produsul, nu au specificat nimic, deci eu nu am nicio dovada scrisa ca respectivul produs a fost reparat in perioada garantiei si ce componente s-au inlocuit.
Am un produs electrocasnic, aflat in perioada de garantie, care s-a defectat.
Am luat legatura telefonic cu serviciul de garantii al firmei care mi-a livrat produsul si acesta m-a directionat catre firma care asigura service-ul in garantie.
Produsul a fost reparat si livrat inapoi cartre mine.
Intrebarea mea este, daca perioada de garantie initiala se prelungeste dupa data reparatiei sau nu, fiindca in certificatul de garantie, care insoteste produsul, nu a fost facuta nicio referire la data reparatiei si nici ceeace a fost inlocuit.
Va multumesc
Detin un teren agricol intravilan situat la periferia capitalei, delimitat de curand dar neimprejmuit, lucru pe care nu l-au facut nici ceilalti vecini.
Azi am primit o notificare de la primaria de sector pe raza unde se afla terenul, in care se specifica ca in conformitate cu HCGMB nr. 189/2013 am obligatia de a imprjmui terenul respectiv.
Mentionez ca aceasta notificare a aparut in urma contestatiei la o somatie precum ca terenul meu este focar de ambrozie, lucru neadevarat pe care l-am demonstrat cu poze si am aratat ca terenul este cultivat cu floarea soarelui de o persoana necunoscuta.
Aceasta HCGMB 189/2013 art.1 se aplica si in cazul unui teren agricol, care este deja cultivat, fiindca in acest caz ar insemna sa intru in conflict cu persoana care a cultivat pe acest teren si a investit bani, chiar daca nu am fost instintat. Nu am pretentii pentru faptul ca foloseste terenul meu, atata timp cat il intretine si-l culiva, in comparatie cu terenul invecinat care este plin de buruieni si depozit de gunoaie. Terenul a fost delimitat a doua oara luna trecuta, de o firma de cadastru, deoarece tarusii folositi au disparut.
Va multumesc.
Buna ziua. Detin un teren agricol intravilan la periferia capitalei, pentru care s-a intocmit cadastru si intabularea in anul 2008, dar nu s-a efectuat si delimitarea fizica a terenului, urmand ca aceasta sa se faca ulterior. Acum avand nevoie de aceasta delimitare am incercat sa contactez persoana care a efectuat cadastrarea dan nu raspunde la telefon, casuta de mesaje fiind plina Neavand alta posibilitate de contactare cum ma sfatuiti sa procedez pentru rezolvarea problemei.