avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate BIRLEAZA NICOLAE

Activitate BIRLEAZA NICOLAE

Revin cu o noua precizare dupa cea de-a doua postare,multumindu-i utilizatorului care a comentat in 26 aprilie 2018, informindu-l ca in 2016 si 2017 m-am adresat prin doua petitii serviciului de indrumare si control asoc. de prop. din primaria de sector (SICAP) . Dupa nenumarate incercari (si cu ajutorul politiei de sector ) dupa citeva luni, serviciul a reusit a controla unele ?? documente ?? ale asociatiei intocmind doua note de constatare incheiate cu masuri concrete la 3 si 30 de zile, care bineinteles, au ramas numai pe hirtie. O singura amenda in cuantum de (?) aplicata in 2017, pentru lipsa adunare generala in primul trimestru. Singura AG pe 2017, in 14 dec. reconvocata ? in 18 ian.2018 total neconform cu cerintele legale.Evident ca actuala stare de lucruri nu poate fi schimbata fara implicarea proprietarilor care fie nu cunosc legea , fie sint ocupati a rezolva problemele curente, individuale , fie din comoditate.Nu inteleg de ce administratorul acestui forum a blocat a doua postare , unde am adus precizari unui caz concret si real si nici pe departe a fi singular si lipsit de interes pentru alte asociatii.
Buna ziua. Multumesc utilizatorului care mi-a raspuns la postarea din 24 aprilie si vin cu urmatoarele precizari ::Presedintele asociatiei este stapinul scarii in sensul ca decide (individual)si executa,administratorul/contabil fiind necunoscut atit ca prezenta fizica cit si ca date de contact, pentru toti proprietarii (exceptie presedintele). Angajat din 2008 printr-o decizie individuala a presedintelui actual.Inutil a pune in discutie atributiunile precizate in art.36/L230.Referitor la sistemul de supraveghere instalarea acestuia a fost decisa individual de un numar putin peste majoritate dar plasarea lui intr-un apartament ,in folosinta exclusiva, a proprietarului acestei locatii nu a fost decisa de aceasta majoritate . De altfel ulterior la o AG din 2016 s-a hotarit si votat updatarea lui, relocarea in camera administratiei si accesul via internet/parola.Nimic nu s-a intimplat.Inselaciunea in dauna locatarilor prin majorarea cotei procentuale din prop.comuna poate fi probata prin studiul listelor lunare de plata in perioada feb.2000-ian.2016 unde suma procentelor individuale este egala cu 100,48% fata de 83% suma din anexa la acordul initial de asociere , document inregistrat la tribunal . Neavind acces la documente nu putem afla cine a facut aceasta modificare,cind si in ce scop.Cert este ca aceasta a fost corectata cu mare greutate incepind cu 01 ian.2016.Cine o poate proba legal pe baza documentelor ??? intrebam..... caci ea exista fara nici un dubiu..
Presedintele se substituie administratorului. Ia decizii in mume propriu.Nu respecta nici un articol din L230/2007 privitor la accesul la documente, convocari AG si sedinte CE, informari conform L34/2015,intocmire documente necesare unei asociati, evidenta fonduri ale asociatiei, punere in aplicare hotariri AG sau CE,actionare in judecata a unui restantier vreme de mai bine de 5 ani.Mai grav prin plasarea unitatii video, a unui sistem de supraveghere, in locuinta unui proprietar, acesta ne urmareste pas cu pas. Rog precizati o institutie unde pot reclama acest abuz.Situatia descrisa, reclamata, in mod repetat, la serviciul specializat din primarie, acesta s-a declarat neputincios a sanctiona abaterile (exceptie o mica amenda pentru lipsa unei AG in primul trimestru al anului 2017 ), si intocmiri note de constatare cu masuri ferme la 3 zile si la 30 de zile (ramase la stadiul de masuri pe hirtie ). Sesizarea la sectia de politie a sectorului, s-a lasat cu indrumarea de a respecta legea desi s-a reclamat inselaciune in dauna proprietarilor prin marirea procentului de cota parte indiviza din prop. comuna (disparind o cota de 17% a unui proprietar si modificarea anexei la contractual initial de asociere din feb.2000) vreme de 16 ani si parafata de presedinte.Totul se intimpla datorita neimplicarii si dezinteresului membrilor asociatiei.Multumesc pentru comentarii si raspunsuri. Fost membru in CE , demisionat. Asociatie de proprietari ,scara de bloc cu 48 apartamente de 1/2/3/4 camera.
1) Poate functiona o asociatie de propietari (104 locatari) fara administrator??Presedintele se declara a fi si administrator fara a avea atestat pentru aceasta functie. Daca raspunsul este negativ, rog specificati conform carei legi..
Obs: Undeva pe un forum am gasit ca presedintele poate fi si administrator intr-o asociatie cu max. 10 propietari. Nu am gasit referinta pentru aceasta afirmatie.
2)Un comerciant de la parter si mezanin dintr-un bloc care ocupa un procent insemnat din cota parte indiviza poate fi pus sa plateasca ceva din capitolul cheltuieli in raport cu aceasta cota, si daca da, ce cheltuieli si conform carei legi(articol din lege )

Multumesc. O zi buna ...