avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate radubr

Activitate radubr

Neregulile din activitatea asociației de proprietari unde pot fi sesizate și ce demersuri trebuie efectuate atunci când lucrările solicitate la plata nu sunt executate în baza unui deviz pe categorii de lucrări cu prețuri evidențiate pe cantități de materiale și manoperă aferentă ?
Cum se poate demola o construcție construită samavolnic de un vecin pe terenul meu
Conform Legii 10/1995 privind calitatea in construcții responsabilii tehnici cu execuția, diriginții de șantier , s.a. Au obligația sa se asigure profesional la o societate de șantier .
In situația particulara in care respectivii sunt angajații unor societăți de construcții care au asigurate lucrările de construcții- montaj pentru toate riscurile mai sunt necesare asigurările profesionale individuale?
Mi-a incetat contractul de munca "prin acordul partilor" in data de 02.03.2017 fara a mi se face plata ultimei perioade lucrate.
Carui for trebuie sa sa ma adresez pentru a-mi recupera salariul restant?
Sunt in pensie pentru limita de varsta dar si angajat. Doresc sa profesez in timpul liber ca diriginte de santier, aceasta fiind o profesie liberala.
Ce taxe - contributii sunt obligat sa achit catre stat?
Sunt pensionar dar si angajat al unei societati comerciale si in timpul liber desfasor o profesiune liberala. vreau sa stiu ce taxe si contributii trebuie sa achit la fisc.
Va multumesc!
Din cardul personal s'au efectuat o serie de cumparaturi frauduloase, on line, pana la epuizarea sumei disponibile. Cumparaturile s'au efectuat din strainatate, eu fiind in acea zi in tara.
Avand in vedere ca sunt pensionar, pe card aveam toate economiile inclusiv pensia din august , situatia ma dispera, formulez intrebarile de mai jos:
Cum pot sa'mi recuperez banii?
Cui trebuie sa ma adresez?
Cine ma mai poate ajuta, in afara bancii?
Cat timp trebuie sa astept pana la rezolvarea problemei?
Va multumesc pentru informații si sfaturi!
Va multumesc. Totuși insist sa aflu cum trebuie sa procedez acum. Cui trebuie sa ma adresez pentru a'mi primi drepturile salariale restante?
Subiect: Întreruperea temporara a contractului de munca

Buna ziua,
Sunt angajat cu contract pe durata determinata , cu timp parțial. Ieri,03.02.ac am fost anunțat sa ma prezint la secretariat pentru semnarea unei comunicări privind încetarea contractului de munca pe perioada 05. Ian.-28.feb.2015 pe motiv de restrângere a activității societății. Am refuzat sa semnez acel document motivând ca este antedatat si ca am de ridicat salariul neplătit din luna Noiembrie 2014 pana in prezent. Astăzi 04.febr. Am fost amenințat de patron cu rezilierea contractului daca nu semnez .
Va rog sa ma sfătuiți cum trebuie sa procedez.
Ce text de lege este încălcat prin acest abuz?