avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate MARY081968

Activitate MARY081968

Discuție Subventii somaj
Buna ziua,
Va rog daca se poate , o opinie cu privire la incadrarea subventiei primita de la AJOFM pt angajarea absolventilor, in plafonul de 65000 eur ( 287897 lei ) suma de referinta, care daca este depasita de o microintreprindere, entitatea va fi incadrata la - platitoare de impozit pe profit . Aceste subventii le consideram venituri neimpozabile sau nu? le adunam la veniturile din exploatare sau nu?
Răspuns la discuția Discount pe bonul fiscal
- este corect...
- ar trebui facut in ziua in care reduceti pretul , pentru ca rap de gest se completeaza zilnic....stocul de marf trebuie actualizat zilnic.
Nu exista limitare. Codul fiscal (L571/2003) este aplicabil pentru toti contribuabilii.
Răspuns la discuția Discount pe bonul fiscal
- este corect sa faceti si red de pret de 50 lei pe PV si sa introduceti in casa de marcat doar 450 lei. Astfel in gestiune val produsului cu amanunt va fi de 450 pe intrari , 450 pe iesiri. ( modif de pret se inreg astfel : 378=371 ;4428=371.
- este corect deasemeni sa introduceti in casa de marcat 500 lei (conf pret pe NIR) si inca o poz pe bf de -50 lei discount. Gestiunea va fi descarcata cu 500 lei, deci veti incasa ad comercial integral si disc. de 50 lei va repr o cheltuiala.
Buna ziua,
va rog o solutie pt urmatoarea situatie : s-a cumparat un teren pe firma,de la o pers fizica, dupa 4 ani se vinde, la val din rap de evaluare de astazi.Aceasta vanzare reprez cifra de afaceri? ( va intra in plafon ? ) firma este micro si nepl de tva.Nu s-a calculat amortizare ( era initial extravilan , ulterior a fost introdus la intravilan).
- care vor fi inreg contabile ? 461=758.8 ???....?=211 ?
Buna ziua,
Va rog, daca poate sa imi raspunda cineva la urmatoarea intrebare:
- am depus la Judecatorie o cerere cu privire la recuperarea unui debit, de la o instit publica, pentru o expertiza judiciara.In inscrisurile depuse la cerere nu am atasat ( pt ca nu am avut) somatia de plata conf art art 1014 NCPC.
Ma pot folosi in schimb doar de extrasul de cont confirmat ?( suma fiind acceptate ...deci este certa si exigibila)
Multumesc
Persoana care a optat pentru concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, are dreptul sa primeasca stimulentul de insertie in situatia in care realizeaza venituri supuse impozitarii, dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani.
Inainte de a implini copilul 1 an trebuie sa faceti o cerere la angajator de reactivare a contr indiv de munca, ulterior cu dovada activarii CIM ( adev de la angajator ) solicitati de la primarie acord stim. de insertie.
Optiunea beneficiarului, de a alege intre perioada de 1 an, respectiv 2 ani, de concediu pentru cresterea copilului, se exprima in scris, pe baza de cerere si nu mai poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.
In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata indemnizatiei lunare se suspenda.
Pentru a primi stimulentul de insertie este necesar ca parintele care a beneficiat de concediul de crestere a copilului sa depuna o cerere de acordare a stimulentului de insertie, la Primaria comunei, orasului, municipiului sau sectoarelor in cazul Municipiului Bucuresti, aflate in raza domiciliului sau resedintei solicitantului, impreuna cu actele doveditoare ale situatiei de fapt in care se afla.

Concret, dreptul la stimulent de insertie, se acorda pe baza de cerere scrisa insotita in mod obligatoriu de urmatoarele documente:

- copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;
- actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul;
- actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor de concediu pentru cresterea copilului;
- dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate
Beneficiarul este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.



De obicei aceste softuri, licente, programe se inregistreaza in ct 205.
Puteti face o nota contabila de corectare erori inregistrari contabile astfel :
231=401 -
205=401 +
Buna ziua,
Va rog un tratament fiscal si juridic pt urmatoarea problema: o societate ( actionar intr-o societate) crediteaza firma la care este actionara cu 10000 lei ( ex), printr-un virament bancar. Documentul justificativ pentru aceasta operatiune care este ? ( contract, factura ). O firma poate credita alta firma chiar daca este actionar ( sau in aceasta calitate).Mentionez ca asociatii de la firma creditoare sunt asociati si la firma creditata.
Va multumesc
Discuție tva deductibil?
buna seara
am o intrebare,...daca poate cineva sa imi raspunda...o societate ( microintr) detine o barca cu motor....caruia i s-a defectat motorul...achizitia acestui motor este o cheltuiala deductibila ? tva-ul este deductibil ? ( barca nu aduce venituri, nu a fost achiz pt aducerea de venituri , doar pt agrement...delectare)
va multumesc...