avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva deductibil?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva deductibil?

buna seara
am o intrebare,...daca poate cineva sa imi raspunda...o societate ( microintr) detine o barca cu motor....caruia i s-a defectat motorul...achizitia acestui motor este o cheltuiala deductibila ? tva-ul este deductibil ? ( barca nu aduce venituri, nu a fost achiz pt aducerea de venituri , doar pt agrement...delectare)
va multumesc...
nicio cheltuiala legata de aceasta ambarcatiune nu este deductibila si nici tva aferenta, intrucat nu este utilizata in operatiune aducatoare de venituri taxabile.

cod fiscal ART. 145 Sfera de aplicare a dreptului de deducere

(1) Dreptul de deducere ia naştere la momentul exigibilităţii taxei.

(2) Orice persoană impozabilă are dreptul să deducă taxa aferentă achiziţiilor, dacă acestea sunt destinate utilizării în folosul următoarelor operaţiuni:

a) operaţiuni taxabile;
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
xerxes, utilizator
nici vorba si la auto este limitata deductibilitatea, in prezent TVA nu este o facilitate pentru consumator nu faceti decat sa colectati taxe pentru stat respectiv sa mariti artificial preturile, romanul nu gandeste pozitiv economic social.Ne place munca si sa castige altii nu consumatorul.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
afaceriiolden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva teiu teiu Buna ziua , am si eu nevoie de un sfat de la dvs: Doresc sa contest decizia DGFP cu privire la rambursarea de TVA in cazul de mai jos; cum pot sa castig ... (vezi toată discuția)
Taxa pe valoare adaugata pentru leasing financiar imobiliar valco valco pentru un imobil,sediul firma am incheiat un contract de leasing financiar sales &lease back .Destinatia imbobilului este pentru activitati de birou si ... (vezi toată discuția)
Pot recupera t.v.a.-ul, cum? auricius auricius Buna ziua.Am infiintat o firma si trebuie sa fac o investitie de 35000 euro(autoutilitare,tehnica de calcul,aer conditionat,ferestre termopan,etc) pe facturi. ... (vezi toată discuția)