avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate cirina

Activitate cirina

Buna ziua,
Am si eu rugamintea, ca juridic, sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Am trimis un colect in Germania( nu este prima data cand trimit, dar este prima data cand se rataceste??!!!)
Coletul a fost pus la Posta romana pe 23 aprilie si din pacate nici astazi nu a ajuns la destinatar sau sa se intoarca. Din pacate nu mai am chitanta. Ce pot face? Nu vreau sa las lucrurile asa? Va multumesc!
Răspuns la discuția Hartuire institutionala!!!!
Buna ziua,

Va scriu in legatura cu Hartuirea institutionala......
Am solicitat ISJ-ului lista cu documentele publice si raspunsul a fost, fiecare scoala stabileste care sunt aceste documente. Referitor la juristul Isj , raspunsul a fost ca este este angajat pe baza de contract de colaborare doar pentru Isj.
Domnul acela fost primar a castigat un proces cu scoala pentru ca scoala nu i-a pus la dispozitie toate documentele unui proiect Comenius. Aceste documente au fost prezentate domnului fost primar, cand era in CA-ul scolii ca asa se proceda in 2009-2012, dar nu a fost suficient de multumit, si instanta din Romania i-a dat dreptate. Incurajat de cat de corecta este justitia din Romania, continua sa ceara si sa adreseze plangeri prealabile si sa amentinte in scris cu judecata daca nu trimitem copii conform cu originalul dupa toate sedintele CA din 2012-2014 si mai nou a cerut documentele justificative prin care au fost cheltuiti banii publici repartizati scolii la capitolul ,,Bunuri si servicii" pentru anii 2012, 2013. Intrebarea este: poate un astfel de domn sa hartuiasca o institutie de invatamant( supusa anual controalelor financiare de rigoare si fara sa se depisteze probleme) si sa si castige in instanta bani frumusei din bugetul scolii si asa mic, din care nu putem platii nici salarii pe un an intreg iar la bunuri si servicii dramuim orice banut, in stuatia in care acum toate cheltuielile pentru testarile 2,4,6 au fost plasate in totalitate doar scolilor.
Cui trebuie sa ma adresez domnilor pentru acest neajunsuri legislative si anormalitatile acestea?

Cu respect,
Irina Constantinescu
Răspuns la discuția Hartuire institutionala!!!!
Multumesc pentru raspunsuri!

De unde aflu insa care sunt documentele de interes public sau nu!
Acum vrea toate copiile de la sedintele Consiliului de Administratie din mai 2012!
Nu este precizat undeva concret !!!!!
Multumesc!
Astept raspuns!
Buna ziua,
Sunt director de scoala si un fost domn primar, suparat ca si-a pierdut functia trimite diferite plicuri cu confirmare de primire, la scoala. Plicurile contin diferite solicitari de documente si daca nu obtine ce doreste actioneaza scoala in judecata? Scoala nu are jurist! Ce pot face? Cum pot actiona legal?
Sunt obligata ca director de institutie publica, sa primesc toate aceste plicuri si sa raspund la toate cerintele domnului?
Pot spune postasului, care aduce la scoala plicurile, ca refuz sa mai primesc aceste plicuri si sa le returneze?
Exista in aceasta tara vreo lege prin care sa poti stopa actiunile unui astfel de om?
Va multumesc!
Astept un raspuns de la dumneavoastra!
Buna ziua,

Am ridicat la 1 nov. din contul ong 1000 lei cash pentru plata unor facturi pe ong si achizitionarea de cadouri pentru tinerii care sunt membri ai ong-ului.
Facturile au fost doar de 165 lei iar cadourile le-am primit prin donatie in natura si am facut economie, nefiind nevoie sa mai cumparam cadouri.
Cum procedez cu restul banilor ramasi? vreau sa-i depun in cont! se poate? ce documente contabile trebuie sa întocmesc pentru scoaterea lor din cont dar pentru a depune suma in cont! Trebuie sa fac aceasta operatiune pana la 31 decembrie sau pana la depunerea declaratiilor prin martie sau aprilie? Mentionez ca nu sunt contabil si doar la depunerea documentelor apelez la unul autorizat. Ma straduiesc sa tin contabilitatea si vreau sa o fac cat mai bine!!! Multumesc! Astept raspunsul dumneavoastra autorizat!!!
In ong nu s-au achizitionat bunuri, cheltuielile s-au realizat pentru masa, cazarea participantilor din tara si strainatate, vizite tematice si culturale, presa, rechizite care au fost folosite la activitati.
Bilantul pana cand va trebui depus la administratia financiara.
Unele sume le-am dat partenerilor in numerar cu dispozitie de plata, urmand ca dupa ce va intra si soldul in cont sa dam restul banilor pe care i/au cheltuit din buzunar. Care este suma maxima/zi pe care o poate da prin dispozitie de plata organizatia noastra catre partener.
Proiectul prevede anumite sume pentru partener, fara sa ceara documente contabile, sunt sume fixe stabilitate care-i revin partenerului prin proiect.
In contabilitate, ce documente trebuie sa insoteasca aceste dispozitii de plata?
Este foarte complicat...cerintele proiectului european pe acest program nu bat cu cerintele contabile romanesti.
Ce ma sfatuiti? Nici contabilul la care am apelat nu se prea pricepe la ong-uri si la astfel de proiecte.....

Multumesc anticipat!
Suntem un ong, care a derulat un proiect pe programulTineret in actiune.
Ong-ul nu are angajati si nici profit.

Care sunt declaratiile pa care trebuie sa le depun si la ce termen?
Care este termenul pentru finalizarea documentelor contabile pentru anul trecut.
Proiectul s-a finalizat pe 15 decembrie si acum trimitem raportul final catre ANPCDEFP, programul Tineret in actiune!
Va multumesc!
Am si eu o intrebare? As vrea sa-mi deschid o firma pentru consultanta pe proiecte si cu formatori care sa predea cursuri.
1. Ce fel de firma este potrivita, cum este cu TVA, pot fi asociat si administrator, pot lucra cu ceilalti prin contracte de colaborare, ( ex. cu contabilul, formatorii, alti specialisti in consulltanta?)pot avea sediul social unde locuiesc? daca imi schimb domiciliul este vreo problema sa-mi continui activitatea firmei de oriunde?
2.Cat dureaza sa-ti faci o astfel de firma, ce documente sunt necesare? daca apelezi la un avocat este mai bine? care sunt costurile?
3.Daca vrei ca o parte a activitatii tale sa se desfasoare on-line care sunt obligatiile? este la fel ca in cazul clasic? Daca vrei sa vinzi produse on-line ( ghiduri, carti) ce obilgatii ai catre fisc?

Va multumesc!!
Cu deosebita consideratie!!!!
Va multumesc! Imi doresc sa aiba o relatie foarte buna cu tatal sau dar asta nu inseamna ca-l va si ajuta! De aceea pledez pentru un divort amiabil si o partajare a bunurilor prin intelegere pentru a evita alte conflicte, insa nu este suficient!
Mii de multumiri!
Va multumesc!