avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate alisa89

Activitate alisa89

Da,are 65 ani!
Bună ziua! Dacă a primit decizia de pensionare cu un stagiu de cotizare de 15 ani și 8 luni și o sumă de 1059 asta e toată pensia ? Sau se aplică noul sistem de calculare? Nici măcar cea minima de nu a primit! Mulțumesc!
Asta intenționez, să fie totul legal. Doar că am citit ceva de SG23 MAGAZIN și nu înțeleg ce este ?Si dacă m-ar impedica în a deschide la rulotă un Coffee to go/ gustări calde [(clatite,wafe, hot-dog,gogoși) ceaiuri,freshuri, înghețată, popcorn etc.] ce va avea un punct fix.
Pe carte nu scrie nimic ,eu am luat-o dotata ,fiindcă a funcționat ca o cafenea, din spusele proprietarul! Acum dacă ea e total transformata din rulotă de vacanță/ campare în rulota comerciala și nu are nimic scris pe cartea ei că a funcționat ca și cafenea ar putea fi o pedica în obținerea autorizațiilor? Ce este acel SG23 MAGAZIN ?Mulțumesc !
Bună ziua! O rulota tip Coffee to go poate functiona legal și primi toate aprobările necesare pentru un punct fix de lucru dacă nu are pe carte menționat SG23 MAGAZIN?
Bună ziua ! Care sunt pașii pentru a concesiona un teren de la primărie? Am încercat cu o cerere dar nu am primit nici un răspuns concret!
Primarul are dreptul de a-ți refuză orice cerere de comcesionarea teren ? Mulțumesc!
Bună ziua! Dacă se dorește căsătoria în alt județ,altă localitatea decât cea de domiciliu este nevoie de viză de flotant? Deși mirele e născut și crescut în localitatea respectiva!
Din ce am citit nu am văzut nicăieri că ar trebui viză, doar aprobarea primarului !
Cei de la primărie au spus ca trebuie viză. Nu mai înțeleg nimic....Mulțumesc!
Credeți-mă că am vorbit, totul se rezumă la bani! Cât nu mai lucrat și nu a mai avut bani l-au fugărit, acum că are pensie ,după 10 ani ,când nici un telefon nu i-a dat,îl caută și îl întreabă ce face el cu atâta pensie!! De aceea el își dorește ca ei să nu i-a nimic de pe urma lui !
As mai avea o întrebare:
În caz de deces, mai mult ca sigur certificatul v-a fi eliberat de către sora lui , pentru ca soția să poată face acte ptr.pensie are nevoie de originalul certificatului sau poate folosi o copie? Ar avea dreptul să scoată o copie din primărie? ( deși nu i-ar da nimeni din primărie pentru ca toți cunosc situația lui)
Vă mulțumesc tuturor pentru raspunsuri!
Da,sunt majori! Și durata căsătoriei nu o știu exact,dar e trecut de 15 ani,cel puțin 15 ani au fost fericiți.
E o situație de familie complicată, nu le înțeleg comportamentul copiilor lui .
El încă are domiciliul la adresa soției, casa fiind a părinților ei ,dacă își schimbă domiciliul la adresa mamei lui ar putea fi o piedică în a mai beneficia de
pensia de urmaș?
Sau singura soluție e divorțul?
Mulțumesc pentru răspuns! Dar îmi puteți spune care ar fi acele condiții? Momentan el e la spital,speram să fie totul bine. De aceea vă întreb pentru al liniști până la un eventual divort.
Ea nu a lucrat niciodată iar el nu își dorește sub nici o forma să aibă ceva de pe urma lui.
Bună ziua! Dacă nu sunt divorțați, soția sau copii ar putea lua pensie de urmas? În condițiile în care el nu mai locuiește la adresă cu soția de mai bine de 10 ani. A fost scos du casă de către ea și copii. El locuiește cu sora și mama lui de atunci și a fost ajutat și întreținut de ele .Acum are pensie de un an și se gândește sa divorțeze și ea nu acceptă. Nu vrea să le lase nimic copiilor și nici soție. Există o vreo varianta pentru ca soția sau copii sa nu beneficiaze de pensie de urmaș?