avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Activitate biatrice

Activitate biatrice

Ati spus ca a deschis a doua oara divortul si nu s a prezentat.
Doamna draga, in mod normal in urma divortului, avand in vedere ca el a plecat din casa (si-a abandonat familia) trebuie sa i se atribuie copilului o pensie de intretinere. Aceasta se va acorda pana cand copilul isi va termina studiile (facultate, master).
Avand in vedere starea dumneavoastra ( fiind insarcinata) nu are cum. Din contra faptul ca el era baut si a vrut sa va loveasca, cunoscand acest fapt, ii poate dauna la divort.Mai mult decat atat, acest incident nu trebuia sa se desfasoare in fata unui copil de 6 ani, trebuia aplanata situatia, pentru a nu-i marca copilaria.
Daca aveti atatea dovezi de ce nu incercati sa obtineti un ordin de protectie impotriva lui conform Legii 25/2012? Este o masura urgenta si cu probele pe care le aveti sigur castigati.Aveti 3 certificate medico-legale. Daca incearca sa va mai ameninte cu acest ordin poate fi arestat si inchis de la o luna pana la un an fara a exista posibilitatea de a i se da pedeapsa cu suspendare.
Cu ordinul de protectie castigat, dovediti in fata instantei ca este o persoana periculoasa ceea ce va va ajuta si la procesul de custodie exclusiva a copilului.
De ce nu incercati sa obtineti direct de la locul lui de munca o adeverinta de venit?Iar de la procesul de divort, din dosar nu puteti face o copie dupa buletin???
Răspuns la discuția Ordin de restrictie
Mai pot fi luate in considerare si urmatoarele:
[În legislaţia penală actuală există deja posibilitatea aplicării măsurii de siguranţă a interdicţiei revenirii în locuinţa familiei pe o perioadă determinată, prevăzută de art. 118 ind 1 C.pen. în cazuri de violenţă în familie. Aplicarea unei astfel de măsuri este însă condiţionată de îndeplinirea unor cerinţe speciale: victima trebuie să solicite luarea sa, cel împotriva căruia se dispune o astfel de măsură a fost deja condamnat la pedeapsa închisorii de cel puţin un an pentru loviri sau alte acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice sau psihice, săvârşite asupra membrilor de familie, iar instanţa constată că prezenţa sa în locuinţa familiei constituie un pericol grav pentru aceştia. Durata pentru care se poate lua această măsură este de până la 2 ani. În forma anterioară modificării şi republicării din anul 2012, art. 26 din Legea nr. 217/2003[4] permitea ca această măsură să fie dispusă în mod provizoriu şi în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, la cererea victimei sau din oficiu, ori de câte ori existau probe sau indicii temeinice că un membru de familie a săvârşit un act de violenţă cauzator de suferinţe fizice sau psihice asupra unui alt membru. Dispunerea se făcea de către instanţa de judecată prin încheiere motivată.]
Răspuns la discuția caini in apartament
Si daca propietara nu vrea sa deschida ca in cazul meu??? Ce actiune pot face in instanta pentru a obtine intrarea fortata in apartament? Eu am facut adrese catre toate autoritatile si mi-au spus ca fara o actiune in instanta definitiva si irevocabila nu au ce face. Dar ce fel de actiune??
Ma poate ajuta cineva cu un model de raport avocat indrumator.Cam ce trebuie sa contina?Maestra mea cu siguranta nu se va obosi sa il faca, asa ca eu trebuie sa il intocmesc iar ea doar sa il semneze.Un model sa ma inspir.:(( Multumesc anticipat