avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate adicris

Activitate adicris

Buna ziua. Pentru deducerea cheltuielilor la PFA neplatitor de TVA este obligatoriu sa fie trecut codul fiscal pe bon (pentru a deveni factura fiscala simplificata), ca in cazul societatilor platitoare de TVA? Va multumesc.
Buna ziua. Persoana angajata cu 2 contracte cu timp partial, unul de 2 ore, altul de 6 ore: i se desface contractul de 6 ore, ramanand doar cu cel de 2 ore. Ce contributii ar trebui sa plateasca la stat daca si-ar deschide un pfa? Si in ce masura i-ar afecta aceasta situatie posibilitatea de a iesi la pensie anticipata peste 6 luni?
Va multumesc.
Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un model de proces verbal pentru comunicarea regulamentului de ordine interioara catre salariati? Va multumesc.
Răspuns la discuția Suspendare societate
Multumesc frumos.
In celelalte probleme ma puteti ajuta?
Buna ziua.
Am o societate care este SRL neplatitor de TVA. As vrea sa suspend activitatea pentru cateva luni. Care este procedura de suspendare in acest caz? Dupa suspendare se mai intocmesc acte, as mai avea nevoie de contabil? Am si o salariata, care ar fi vrut sa ramana insarcinata, cum as putea sa procedez sa poata beneficia de CIC?
Va multumesc.
Buna ziua. As vrea sa aplic o reducere la produsele pe care le am in magazin de la 10% la 50%. Totodata as vrea sa afisez la vedere faptul ca aplic aceste reduceri. Cum se procedeaza in astfel de cazuri? Se inregistreaza diferit in contabilitate? Am nevoie de aprobari de pe la vreo institutie publica pentru a initia astfel de promotii? Trebuie sa se realizeze doar intr-o anumita perioada a anului, sau pot avea promotii cand imi permite bugetul societatii?
Va multumesc.
Răspuns la discuția impozit pe profit
Mai concret: PFA emite factura (fara TVA); care va fi valoarea facturii, din care va plati la stat 16%, pentru a ramane cu un net de 2.500 lei? Multumesc.
Răspuns la discuția impozit pe profit
Din punct de vedere al impozitului pe profit, daca se poate.
Răspuns la discuția impozit pe profit
Nu doamna, nu are legatura cu nimic. Daca doriti sa raspundeti, bine, daca nu, nu. E vorba doar de modaliatatea de calcul si atat. Va multumesc oricum.
Buna dimineata.
Care este venitul brut la care trebuie sa aplic 16% pentru a ramane cu un venit net de 2500, si cum se calculeaza ?