avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare societate

Buna ziua.
Am o societate care este SRL neplatitor de TVA. As vrea sa suspend activitatea pentru cateva luni. Care este procedura de suspendare in acest caz? Dupa suspendare se mai intocmesc acte, as mai avea nevoie de contabil? Am si o salariata, care ar fi vrut sa ramana insarcinata, cum as putea sa procedez sa poata beneficia de CIC?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costy S , Alte profesii 12:57, 28 Martie 2013
rimul pas care trebuie facut – reprezentatii societatii comerciale sa mearga la Oficiul Registrului Comertului din localitate (sau mai bine spus la cel din judetul respectiv) cu un dosar care va fi ulterior solutionat in maxim o saptamana.

Documente necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor privind suspendarea temporară a activităţii/reluarea activităţii societăţilor comerciale, sunt:
- Cerere de înregistrare (original);
- Hotărârea adunării generale a asociaţilor/acţionarilor/decizia asociatului unic privind suspendarea temporară a activităţii sau
reluarea activităţii societăţilor comerciale (original);
- Certificatele constatatoare emise în baza declaraţiilor-tip pe propria răspundere pentru autorizarea activităţii
- Declaraţia-tip pe propria răspundere din care să rezulte că persoana juridică nu desfăşoară la sediul social sau la sediile secundare ori în afara acestora activităţile declarate o perioadă de maxim 3 ani
- Dacă este cazul, împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să indeplinească formalităţile legale (original);
- Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale: taxa judiciară de timbru, în original; timbre judiciare; taxe de registru; tariful de publicare în Monitorul Oficial, Partea a IV-a (practic chitante eliberate de cei de la ONRC)
Detalii aici: [ link extern ]
Multumesc frumos.
In celelalte probleme ma puteti ajuta?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma noua rodica11 rodica11 am deja o firma (magazin mixt) care are datorii la stat;cum pot sa ii suspend activitatea si sa-mi fac alta firma? (vezi toată discuția)
Suspendare societate comerciala Ioana Hitiuan Ioana Hitiuan de ce este nevoie pentru suspendarea unei societati comerciale? si ce demersuri trebuie facute in acest sens? multumesc (vezi toată discuția)
Suspendare temporara a activitati srl BEVAVI BEVAVI As dori sa suspend temporar activitatea unei Societati Comerciale SRL, care activeaza in constructii. Se poate, cum procedez? (vezi toată discuția)