avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate dariadraga

Activitate dariadraga

Răspuns la discuția Schimbare apometru
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la primarie cu o sesizare , dupa ce notificati presedintele in scris . Puteti sa cereti nr de inregistrare sau sa va semneze pe copia notificarii dumneavoastra , ca a primit un exemplar in care ii cereti sa explice : in temeiul carei legi platiti acel consum suplimentar .
La noi in asociatie , un proprietar a refuzat sa monteze repartitoare dar mai mult de 3mcubi nu i sa pus la pausal . Firma de administrare a spus ca incasarea la pausal respecta niste legi si nu ii putem imputa mai mult .
. La primarie exista un birou care se ocupa cu asociatiile de prop . Daca refuza sa primeasca notificarea , mentionati acest lucru . Acolo va vor indruma catre instanta de judecata dupa ce vor veni ei in control si vor da amenzi .
E culpa Asoc de prop ca " meseriasul" nu e cel priceput .

MaBo8 a scris:

Multumesc pentru raspuns.
Pot merge in instanta sau ce se poate face in cazul acesta? Este a 3 a luna in care imi pun apa in plus pe lista.
Specific ca s-a hotart la nivel de Comitet Executiv ca in cazul apometrelor mai vechi de 12 ani sa se adauge 6.3m3/persoana in plus. Am aflat recent ca apometrul este mai vechi de 12 ani(am intrebat vechii proprietari).
Este legal sa platesc suma asta in plus lunar sau trebuie sa merg in instanta?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prezumtia de nevinovatie e aplicata pe dos : orice urmas al unui pensionar este un prezumtiv infractor , care planuieste sa incaseze pensia unei rude decedate .
Nu era simplu daca evidenta populatiei colabora cu casa de pensii si la emiterea certificatului de deces se trimit datele casei de pensii ptr sistarea platii ?
Orice functionar de la Posta Româna este automat medic legist care poate confirma ca doamna sau domnul
X-ulescu e vie sau a decedat . Ce il califica !

raluk0207 a scris:

Din precauție, probabil.
În cazul unei procuri reînnoite la fiecare an jumate au certitudinea si vor sa verifice ca mandatul mai trăiește.
Sunt persoane care au ridicat pensia celui reprezentat, timp de luni, după ce pensionarul a murit.


2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da! Probele audio pot fi aratate doar politiei si va recomand prezenta unui avocat .
GDPR nu va permite sa inregistrati si sa aratati inregistrarile altei persoane
Ptr ca au fost facute ptr aparare doar politia are voie sa le vada la plângerea penala .
Anuntati angajatorul ca sunteti hartuita si spuneti ca ati auzit cum planuiau sa va agreseze .
Dar e bine sa aveti un avocat care va intocmi plângerea .
Mergeti in instanta si va fi fi un folos ptr dumneavoadtra si viitori colegi ai acelor colegi !

CrinaSandu a scris:

@Cornel Vasile
Am inteles... dar angajații aceea nu pot sa ma denunțe la politie ca i-am înregistrat? Adică nu e ilegal ce am făcut? Asta aș dori să aflu.

@Elenaa22
Am inteles, mulțumesc!


4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util


bulzanv a scris:

am depus depozit la termen in bcr in dec 2012, cu capitalizare,acum am vrut sa scaot banii si dna de la ghiseu zice ca depozitele si cont curent sau desfintat in iulie 2013 ,mentionez ca nici nu am mai fost la banca
ce pot sa fac sami recuperez banii, multumesc

Buna ziua ! Am avut si du o problema de acest gen. Aveam cardul de credit al unei prietene ,ca sa ii platesc ratele in tara ,ea fiind plecata . A venit in concediu sa plateasca ultima rata si descopera ca ii lipsesc 1500 lei . Finctionarele au spus , citez " vedeti cui ati lasat cardul ,ca si-a cumparat mobila pe ei ". M-am enervat si am mers eu la banca ,ptr ca au spus ca eu sunt hoata . Am cerut dzta ,ora si minutul si magazinjl de unde spun ele sa am facut eu cumparaturi . Am ridicat tonul sa ma auda si ceilalti clienti si am amenintat ca ,daca nu imi sunt date pe loc ,chem politia . Au facut chipurile vetificari si au spus ca ,de fapt ,dupa o convorbire cu banca ,prietena mea si-ar fi dat acordul sa plateasca suma la o asigurare de sanatate . Am cerut iar data si ora când s-a efectuat convorbirea ,că vreu sa fac reclamatie ptr denunt calomnios impotriva mea . Dupa câteva negocieri ,,ca sa nu fac eu sesizare impotriva bancii ,i-au dat inapoi banii prietenei si i-au inchis cardul . Am vrut sa fiu mai dura eu ,dar prietenei deja i se facuse rău si m-a rugat sa ii iert .
Mergeti acolo cu un avocat si cu gura mare si poate nu mai este nevoie de proces ,dar sa plateasca ei avocatul .
Multumesc ptr grija !
Nu intelegeti ,nu copilul ma afecteaza ,el va avea soarta dictată de judecatori cât este mic . Va creste si va avea modul lui de a judeca realitatea in care s-a nascut ,influentata si de scoala ,grupul de prieteni ,si de cutumele societatii de atunci . Ce va face major fiind ,poate depinde nu de orele de vizita ci ,poate de calitatea lor.
Ideea e ca dumneavoastra sunteti de acord ca justitia sa se bazeze pe minciuni ?
Oare in toate aspectele justitiei se intâmpla asta ?
Copilul are o mama si un tata ,nimeni nu poate schimba asta ,dar daca sansele de a evolua ale unui copil sunt distruse de o hotarâre a instantei ,bazata pe minciuna ,cum se va raporta acel copil la "dreptatea " ,ca osânda ,oferita lui de justitie .
Vedeti copilul ca pe un bun ce apartine cuiva si acea proprietate trebuie aparata cu orice pret ?
Eu cred ca un copil e o persoana ce este in grija parintilor ,dar daca ce traieste e bazat pe minciuna ,cum ii ceri sa fie un om adevarat ?
Pe mine ma interesa doar sa nu mai fiu amestecata in minciuna si cum pot opri asta .
Restul nu tine de mine si sincer ,nici macar nu stiu cum e mai bine
Ca parinte intri in conflict cu copilul ,indiferent ce faci . E ok ,copilul ramâne la mama tot la ea si gestionarea conflictelor : il obligi sa se spele ,sa fie cuminte ,sa isi faca lectiile ,tatal e cu distractia . Ramâne la tata ,ai speranta ca ,daca esti intelept ,reusesti sa treci de priblemele adolescentei si sa oferi sicietatii un om bun .
Dumneavoastra ma judecati pe mine prin prisma experientei dumneavoastra personale ,eu doream un raspuns de la cineva cu pregatire juridica ,strict ptr mine ,nu ptr copil .
Eu sunt doar bunica ,am probleme doar cu ce ii aduce Mos Craciun ,ce culoare sa aiba masinuta ,sau forma tortului la onomastica si de-a ce ne jucam cand avem ocazia !
Buna ziua ! Multumesc ptr raspuns !
In cadrul procesului de obtinere a custodiei copilului ,mama nu are ce sa reproseze tatalui . Nu consuma alcool ,nu are comportament violent ,se ocupa de copil si se straduieste sa intuiasca nevoile care apar la fiecare vârsta . Se documenteaza si tine legatura cu psihologul de la protectia minorului . Asa stând lucrurile si doamna având chiar fata de copil unele comportamente documentate de protectia minorului ,incearca sa induioseze instanta ,sa obtina avantaje ,dând vina pe o soacra care nu a fost la ea in casa si nici nu a comunicat cu ea ,nici sa ii dea sfaturi ,nici sa o certe ,nici martor la proces nu a tinut sa vina .
Mie mi se pare ca e o tentativa de inducere in eroare a instantei . Si ,daca femeile si-au câstigat niste drepturi ptr a fi respectate ,si de a nu le fi stirbita demnitatea ,de ce aceste drepturi sunt pierdute când esti in situatia ingrata de soacra . Orice nora are dreptul sa nu locuiasca cu soacra si sa stea cu sotul ei in alta locatie . Cea discriminata sunt eu ,care a trebuit sa suport consecintele alegerilor ei . Daca eram o soacra rea ,poate ma gândeam sa strâng si probe !
Nu ar trebui consemnate astfel de declaratii ,care nu au legatura cu subiectul cauzei .
Când am citit raportul de la DGASPC ,am cazut in depresie si plâng intr-una ,ptr nedreptatea ceco suport . Fiul meu a incercat sa ma linisteasca ,spunând ca acea declaratie e trecuta in ghilimele .,insemnând ca nu este dovedita .
. Mie imi pare ca demnitatea mea este atacata ,doar ca cineva sa poata fi privit cu mila si sa primeasca foloase nemeritate



2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamne Dumnezeule ! Sunt o mama care si-a crescut copilul singura ,dar ,in sec 21 ,stiu ca barbatii au drepturi egale cu femeile ,deci si tatii in raport cu mamele ! Cum va permiteti sa faceti proces de intentie unui tata si sa aduceti acuzatii asa de grave ,unui tata pe care nu il cunoasteti . Eu ma gândesc la mama criminala ,care s-a sinucis si si-a omorât copii ,ptr ca amantul era insurat. . E proprietara copiilor ,daca i-a alaptat si a beneficiat din partea platitorilor de taxe ,de salarizare timp de doi ani cât a stat acasa?

cris0811 a scris:

Va reamintesc ca mama e aia care sta 2 ani acasa cu copilul:))) tot ea si alapteaza… in general :)))) se pare ca dvs aveti o mare problema cu asta. Il mai stiu eu pe unul, tot asa devotat. Banuiesc ca stiti despre cine vorbesc si ce s-a intamplat cu el. Faceti parte din aceeasi asociatie?

Poate ca nu stim noi situatia exacta ,dar faptul ca e mama ,nu inseamna neaparat ca e o mama " buna" . Un copil nu este un lucru construit de cineva ,cu drepturi de proprietate ,si il amenajezi asa cum se simte peoprietarul confortabil .
Un copil poate avea interese opuse parintilor : eu nu am timp ptr ca prajesc cartofi ,sa merg sa imi cumpar tigari si bere si intru in sevraj . Trimit copilul pâna la chiosc ,ca tot nu are alta treaba . E doar un caz din multe altele !

irina.pricop a scris:

Pai ieri voiati sa evacuati mama, azi vreti binele copilului. Nu prea stiti ce vreti.

adriano12 a scris:

Nu este vorba de o frustrare personala, caci daca un copil are doi parinti, consider ca acestia trebuie sa se completeze in demersurile le fac pentru binele copilului. Ori eu nu sunt lasat. Consider ca este o atitudine hiper mamoasa si posesiva a sotiei



Răspuns la discuția Boxa subsol insusita de vecin
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari si / sau vecinul de la parter ,care nu si-a dat acordul ptr ca cineva sa isi depoziteze acolo diverse lucruri ,pot doar sa anunte la primaries si ,la pompieri ,ocuparea ilegala a spatiului comun. In acel moment ,toate boxele vor fi desfiintate . Daca tot nu aveti boxa ,ce mai conteaza ,,reclamati sa fie toate desfiintate ,sau incepeti de aici negocierea
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si la Piata Victoriei sunt aceasi escroci . Mie imi sunt datori cu o cafea . Când m-au invitat sa ma faca fotomodel ,am spus ca nu dau niciun ban . Daca imi vor oncheia contract ,isi vor opri banii din prima plata . Au insistat ca nu vor cere bani si am facut pariu pe o cafea ,eu spunând ca ,de fapt ,scopul lor e prima taxa a fraierilor. Când am ajuns la birou ,la o domnisorica ,a cerut 200 de lei . I-am cerut cafeaua ,nu am primit-o . Asta era la Afi Cotroceni . La Piata Victoriei ,m-au abordat iar si le-am spus ca imi sunt deja ,datori cu o cafea . Era acelasi tip ,m-a recunoscut dupa ce i-am cerut sa isi onoreze pariul
Aceti grija!