avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Activitate iuliap01

Activitate iuliap01

Răspuns la discuția permis categ B
Multumesc, asa stiam si eu insa am fost oprita in trafic de 2 agenti si mi-au zis ca nu am voie sa conduc o remorca mai mare de 750 kg (pct 2)....
Discuție permis categ B
Buna seara,

As dori sa stiu daca ca posesoare a permisului de conducere categ. B, am voie sa conduc un autovehicul de 1200 kg cu o remorca de 1000 kg?
Răspuns la discuția codebitor contract credit
Buna seara,

Referitor la speta de mai sus as avea 3 intrebari:
-in ce conditii mi s-ar pune poprire pe salariu, daca beneficiarul creditului nu isi mai plateste creditul (eu cred ca doar in cazul in care i se execta garantia, si suma nu acopera creditul, corect?).
-ce impact vor avea in cazul meu noile modificari ale codului civil (ce vor intra in vigoare de la 01.10.2011)?
-care sunt consecintele in cazul in care in perioada scursa de la acordarea creditului si pana in prezent (4 ani) nu m-am prezentata la banca (in calitatea mea de codebitor ) pentru actualizarea datelor? in contract spune ca trebuie raportate toate modificarile intervenite (salariu, domiciliu etc), dar nu precizeaza ce se intampla daca nu merg...

Va multumesc.
Răspuns la discuția codebitor contract credit
Revin cu intrebarea: daca parintii lui mai au 3 imobile...insa nu m-ar putea inlocui pe mine ca si codebitor in ctr de credit intrucat nu se incadreaza dpdv al veniturilor (sunt pensionari) si al varstei, ce fel de act juridic as putea incheia cu ei care sa imi asigure ca daca el nu isi va mai putea plati ratele si in final mi s-ar pune poprire pe venituri , eu as putea sa-ma indrept impotriva lor pt recuperarea pagubelor?
Va multumesc.
Răspuns la discuția codebitor contract credit
Multumesc.
Răspuns la discuția codebitor contract credit
Mai este ceva de adaugat: titularul contractului imi solicita sa semnez un act aditional prin care i se scade rata (nu mai plateste comisionul de risc)
Ce sa fac? Multumesc.
Răspuns la discuția codebitor contract credit
multumesc de raspuns.
eu nu am bunuri mobile sau imobile pe numele meu, dar sunt casatorita acum (cu alta persoana decat titularul creditului) si sotul meu are bunuri dobandite inaintea casatoriei noastre.Se poate indrepta recuperarea asupra acestor bunuri?
Daca inca nu s-a declarat creditul scadent anticipat si titularul contractului nu are niciun venit si nici bunuri mobile/imobile pe nume, ce se intampla?
Răspuns la discuția codebitor contract credit
Nu am cota parte din imobil si nici un alt beneficiu, sunt doar codebitor in acel contract.
Bazandu-ne pe:
- am acceptat sa fiu codebitor pentru ca urma sa ne casatorim
- nu am nici un beneficiu din acest contract
- banca nu ar fi putut acorda creditul pentru ca au cerut sa aveam acelasi domiciliu si sa declaram ca urmeaza sa ne casatorim,
nu ar putea fi anulata calitatea de codebitor?
Practic nu mai sunt indeplinite conditiile ca eu sa fiu codebitor.
Buna ziua,

In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot insa la putin timp dupa primirea creditului ne-am despartit. Pentru a putea fi codebitor la acest credit banca ne-a solicitat o declaratie de la fiecare in parte din care sa reiese ca urmeaza sa ne casatorim precum si copiile CI din care sa reiasa ca avem aceeasi adresa (probabil ca asa le cereau normele lor de creditare).Ulterior am purtat nenumarate discutii telefonice cu imprumutatul prin care il rugam sa gaseasca o solutie dar pana in prezent nimic, doar promisiuni si mai mult decat atat primesc insiintari de la banca ca exista restante la acest credit. Imi puteti spune juridic cum as putea sa rezolv pentru a nu mai figura ca si codebitor?Ce demersuri sa fac in acest sens?

Va multumesc.