avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... codebitor contract credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

codebitor contract credit

Buna ziua,

In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot insa la putin timp dupa primirea creditului ne-am despartit. Pentru a putea fi codebitor la acest credit banca ne-a solicitat o declaratie de la fiecare in parte din care sa reiese ca urmeaza sa ne casatorim precum si copiile CI din care sa reiasa ca avem aceeasi adresa (probabil ca asa le cereau normele lor de creditare).Ulterior am purtat nenumarate discutii telefonice cu imprumutatul prin care il rugam sa gaseasca o solutie dar pana in prezent nimic, doar promisiuni si mai mult decat atat primesc insiintari de la banca ca exista restante la acest credit. Imi puteti spune juridic cum as putea sa rezolv pentru a nu mai figura ca si codebitor?Ce demersuri sa fac in acest sens?

Va multumesc.

Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 16:25, 7 Septembrie 2011
Ati cumparat si cota parte din apartament sau doar in contractul de credit sunteti parte ?
Cai nu prea aveti daca nu sunteti coproprietar, a fost decizia dvs. Poate il convingeti sa va inlocuiasca in contractul de credit, cu acordul bancii.
Daca nu-si va plati ratele si se ajunge la executare silita din pricina lui, va puteti indrepta si dvs cu o actiune impotriva acestuia , sa va recuperati paguba.


Nu puteti scapa de aceasta calitate decat fie cu acordul bancii, ceea ce nu cred, fie la sfarsitul contractului, dupa rambursarea integrala a imprumutului.
Nu aveti cum sa scapati decat sa platiti debitul, in acest ca fiind vorba despre solidaritatea debitorilor unitatea bancare va putea oricand sa declare scadenta anticipata a debitului si sa treaca la faza de executare silita a unuia dintre cei doi debitori care s-au obligat la achitarea imprumului principal in solidar.
Dupa recuperarea debitului de la unul dintre cei doi debitori, cel care a fost executat silit poate sa se intoarca impotriva celuilalt pentru jumatatea din suma executata.
Daca nu aveti bunuri mobile sau imobile pe numele dvs, executorul judecatoresc va v-a declara insolvabil iar dosarul dvs de execuatre va fi inchis urmand ca unitatea bancara sa-si poata recupera debitul de la societatea de asigurari cu care sunt convins ca a incheiat o polita de asigurare avand ca obiect riscul financiar.
daca sunteti executat silit puteti face imediat contestatie la executare silita, aparandu-va in cauza si uzitand probatoriul necesar impotriva titlului executoriu cat si impotriva executarii silite.

Adopati si dvs principiul machiavelic :"in dragoste si in razboi nu exista limite" daca intelegeti exact ce vreau sa spun.

Succes,

Cu respect,
Nu am cota parte din imobil si nici un alt beneficiu, sunt doar codebitor in acel contract.
Bazandu-ne pe:
- am acceptat sa fiu codebitor pentru ca urma sa ne casatorim
- nu am nici un beneficiu din acest contract
- banca nu ar fi putut acorda creditul pentru ca au cerut sa aveam acelasi domiciliu si sa declaram ca urmeaza sa ne casatorim,
nu ar putea fi anulata calitatea de codebitor?
Practic nu mai sunt indeplinite conditiile ca eu sa fiu codebitor.
multumesc de raspuns.
eu nu am bunuri mobile sau imobile pe numele meu, dar sunt casatorita acum (cu alta persoana decat titularul creditului) si sotul meu are bunuri dobandite inaintea casatoriei noastre.Se poate indrepta recuperarea asupra acestor bunuri?
Daca inca nu s-a declarat creditul scadent anticipat si titularul contractului nu are niciun venit si nici bunuri mobile/imobile pe nume, ce se intampla?
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
iuliap01, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit neachitat simina_1968 simina_1968 Buna , am un credit pentru nevoi personale la care sotul meu e co-debitor si din care ne-am cumparat o masina. O perioada de timp am achitat ratele din chiria ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca am credit pe numele meu dar nu am folosit eu banii? elya24 elya24 acum 4 ani am facut un imprumut la banca de 10.000 euro dar nu am folosit eu banii.la mom.respectiv am facut o hartie la notar in care specifica ca nu am ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu urmatoarea pb.: in 2008 am girat pe cineva, o ruda apropiatala un credit de nevoi pers. cu ipoteca.In 2010 cand eu am vrut sa fac o ... (vezi toată discuția)