avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate boboc33

Activitate boboc33

Multumesc mult.
La 30.09.2012 cifra de afaceri este sub plafonul de 2250000 lei. Depun 097 pt intrare in sistemul tva la incasare. Pana la 31.12.2012 (perioada 01.01-31.12), depasesc plafonul. In ianuarie 2013 depun 097 pt iesirea din sistem incepand cu data de 01.02.2013? Multumesc anticipat pentru opiniile Dvs.
Răspuns la discuția tva la incasare
revin si eu cu o intrebare pe acelasi subiect:
daca pana la 30.09.2012 eram sub plafon iar in periada 01/01/2012-31/12/2012 depasesc plafonul trebuia sa depun 097 pana la 25 ianuarie (cu de iesire din sistem)?
In legatura cu darea in arenda a unui teren agricol care apartine unei institutii publice: se incheie contract, se stabileste suma, se incaseaza suma la termen. Si atat? Exista vreo chichita undeva, trebuie ca institutia sa plateasca ceva cuiva? Trebuie sa ma uit in vreo lege speciala? Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Recunosc ca nu am precizat ca sunt adm-fin la o unitate de invatamant, dar ca vreau sa schimb acest loc de munca. De aceea m-am inscris la concursul respectiv. Daca as fi luat concursul, as fi fost contabil sef la primarie cu norma intreaga, iar la scoala ar fi fost contabil sef o alta persoana. In legatura cu activitatea desfasurata de mine in cadrul societatii de contabilitate (tinem evidenta contabila a catorva pravalioare!), cei de la ANFP au subliniat doar ca functionarii publici nu pot desfasura activitati (remunerate sau nu) sau detine functii de conducere in alte societati comerciale din sectorul public; ceea ce citisem si eu in actul normativ; o explicatie mai... clara nu am primit.
Vin si cu noutati: am prezentat scrisoarea primita de la ANFP celor din comisie, chiar si in ziua concursului am insistat asupra lamuririi acestei situatii. Mi s-a spus ca e totul in regula, ca nu e nicio problema. Am participat la concurs. NU am luat! :) Nici nu conteaza ca m-au despartit cateva sutimi de locul 1. A fost o experienta foarte interesanta! :sorry:
P.s. Unii dintre noi sunt nevoiti sa munceasca mai mult decat altii si asta doar pentru a trai (nu pentru a trai foarte bine!). Sa nu intram in detalii! B-)
Sunt de acord ca ar trebui bifate si celelalte optiuni care au fost deja declarate, dar sunt unitati ANAF in tara (de ex. in judetul in care locuiesc eu!) unde nu se primesc declaratiile de mentiuni decat cu modificarile pentru care se depun. Pentru trecerea la impozitul pe venitul microintreprinderii vor (la mine in judet) in plus trecuta cifra de afaceri din anul precedent ( se trece la sectiunea cu tva, chiar daca contribuabilul nu e inregistrat in scopuri de tva). B-)
Revin cu noutati. :sorry: Am adresat aceleasi intrebari si ANFP, in scris. Si... am primit raspuns (inainte de data desfasurarii concursului, dar dupa data limita de depunere a dosarelor)! Asadar, in urma analizei situatiei prezentate, specialistii din ANFP au ajuns la concluzia ca NU indeplinesc conditiile pentru a participa la concurs! Hilar este ca etapa de evaluare a dosarelor deja a trecut si dosarul meu a fost apreciat ca fiind corespunzator, iar eu admis pentru a participa la proba scrisa si interviu. :-/
Multumesc.
Vreau sa particip la un concurs pentru ocuparea functiei de sef serviciu financiar-contabilitate, impozite si taxe locale in cadrul unei primarii, dar... Condiţiile de participare afişate sunt următoarele: •studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă în contabilitate:... Eu sunt absolvent cu diploma de licenţă eliberată de A.S.E. Bucureşti în anul 1998, titlul ECONOMIST, în profilul ECONOMIC, specializarea Management-Marketing în Afaceri Economice. Sunt expert contabil înscris în CECCAR şi am făcut un masterat în MANAGEMENTUL AFACERILOR PUBLICE la SNSPA, FACULTATEA DE ADMINISTRAŢIE PUBLICÃ.
Am lucrat în sistemul public ca economist în cadrul compartimentului financiar-contabil din anul 1997, iar din anul 2008 sunt administrator financiar (contabil şef) la o unitate de învăţământ.
Rugămintea mea este să îmi spuneţi dacă îndeplinesc condiţiile pentru participarea la concursul mai sus menţionat.
De asemenea, având în vedere că sunt expert contabil şi administrez o mică societate comercială în domeniul de activitate contabilitate, audit financiar şi consultanţă în domeniul fiscal, poate fi invocată vreo incompatibilitate (în situaţia în care aş participa la concurs şi aş ocupa funcţia vizată)?
Multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare cheltuieli de judecata
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Hotararea era cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare. Nu a facut nimeni apel. Intre timp... eu mi-am respectat obligatia si l-am lasat pe reclamant sa isi faca treaba, desi... citez: " Permite reclamantului accesul pe terenul paratilor impreuna cu lucratorii, pentru realizarea lucrarilor de finisare ... DACA aceasta lucrare se executa in limita suprafetei de teren proprietatea reclamantului..." Expertiza tehnica a demonstrat ca razorul era depasit. Deci... Acum as vrea si eu sa imi recuperez banii. Am inteles ca ar trebui sa fac o cerere de investire cu formula executorie (sau cam asa). Din toata povestea aceasta am ajuns la concluzia ca cei care isi fac dreptate cu toporul...