avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate elenusht

Activitate elenusht

Firma vrea sa desfiinteze postul printr-o practica des întâlnita in piata: sa incadreze colegii diferit fata de mine. Pot sa ma dea afara in acest caz, chiar dacă sunt in perioada primirii stimulentului de inserție? Copilul are 1 an, mai am 2 ani de stimulent. Cum ar trebui să abordez aceasta problema cu ei in condițiile în care se fac concedieri? Nu e falimentara firma.

Cornel Vasile a scris:

Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție , exceptie facand concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.

Bună tuturor. Primesc stimulent de inserție de cand copilul avea 6 luni. Copilul are 1 an. Pot fi data afară in aceasta perioada? Eu știam ca pana la 3 ani ai copilului, nu pot fi data afară decât dacă compania întra în faliment. Care sunt condițiile în care pot fi data afară? Mulțumesc
Răspuns la discuția Stimulent insertie
Bună ziua, ați aflat? Ce suma luați, pana la urma?
Bună ziua! Va prezint următoarea situație:
- octombrie 2022 se sistează stimulentul de inserție de 650 RON pt băiețelul de 2 ani și 3 luni la acea vreme pentru ca întru în concediu maternal, cele 126 de zile.
- în 20.10.2022 se naște al doilea băiețel.
- reîncep activitatea în munca în luna februarie, imediat după terminarea celor 126 de zile și înainte de a face bebelușul 6 luni. Conform ultimei legi, ar trebui sa primesc pentru al doilea copil 1500 ron.
Întrebarile mele sunt :
- care este valoarea stimulentului de inserție pe care ar trebui sa o primesc?
- ar trebui sa primesc pentru amândoi copiii? Pentru cât timp? Cel mare are acum 2 ani și 9 luni, cel mic 5 luni.
Menționez ca nu am avut indemnizatie de crestere copil, doar am beneficiat de cele 126 de zile.
Cei de la Agenția de plati au reluat plata pentru cel mare în valoare de 650 RON iar eu ma așteptam să primesc 1500 ron pt cel de al doilea, având în vedere ca m-am întors pana în 6 luni ale bebelușului. Ma poate lumina cineva, puțin, cât ar trebui sa primesc?
Multumesc
Discuție partaj
Am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Am divortat la tribunal, divortul s-a desfacut din vina exclusiva a sotului. Am incercat sa avem o mediere asupra partajului inainte de finalizarea divrtului insa nu s-a ajuns la o intelegere, asa ca urmeaza sa bag actele de partaj.

Noi avem credite impreuna la care suntem coplatitori unul la celalalt. Teoretic am discutat cum sa impartim creditele si bunurile insa trebuie sa ne scoatem unul pe celalalt de la credite iar el nu are bani inca si nici nu previzioaneaza cand. Intre timp, el nu si-a mai platit ratele aferente creditului la care eu apar si eu coplatitor si eu sunt nevoita sa le platesc. Vreau sa stiu daca depun o suma mai mare de bani in contul creditului lui pentru a-mi scade rata se tine cont la partaj? In momentul in care se face expertiza, partaj, se tine cont ca am platit? Cineva imi spunea sa nu platesc nimic ca altfel raman datoriile mai mici si se impart la 2 acele datorii si el iese mai bine...Nu stiu cum sa fac..
As putea depune la creditul meu ipotecar la care sunt titular si el e platitor insa rata nu-mi scade foarte mult sau as putea depune la creditul lui de nevoi personale....Cum ma sfatuiti sa fac, avand in vedere ca e posibil ca partajul sa se intinda pe o lunga perioada de timp si nu ma pot tine cu ratele....
Răspuns la discuția partaj, credite
va multumesc pentru raspuns. Nu mi-e teama decat sa nu se tina cont ca eu am platit, dar daca am toate chitantele, etc....Si masina o vand ca sa-i depun la creditul la care el este titular si eu coplatitor, asa ca nu ar trebui sa fie probleme. Cum sa sfatuiti: sa o vand inainte sa se pronunte definitiv si irevocabil divortul?
Discuție partaj, credite
Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa nu s-a ajuns la nici un rezultat.
Noi nu avem copii, insa avem credite la care suntem coplatitori unul la celalalt.
El este coplatitor la mine pentru un credit ipotecar, iar eu sunt coplatitor la el pt credit de nevoi personale. Mai avem si o masina. Problema e ca el nu mai este in tara, nu mai are un venit aici si nu si-a platit ratele, iar eu fiind coplatitor ma cauta bancile. Pot vinde masina (care este pe numele meu si este dobandita in timpul casatoriei) ca sa mai achit din creditul la care el este titular si eu coplatitor?
Eu daca depun bani: fie la creditul lui, fie la al meu se tine cont ca sunt dati de mine? Divortul probabil ca se va pronunta maine, dupa aceea urmeaza si partajul care cine stie cat mai dureaza, insa pana la finalizarea lui trebuie sa platesc toate ratele si ma gandeam ca sa ma mai usurez sa dau niste sume mai mari sa micsorez ratele, insa mi-e team sa nu ma trezesc cu sotul cu cine stie ce pretentii. Mentionez ca eu detin in acte 65% din apartament.
am nevoie de niste sfaturi. Va multumesc,
Răspuns la discuția divort + tranzactie partaj
Nu ne-am inteles de l ainceput. S-a speriat doar cand a vazut ca este chemat la intergatoriu. as mai avea niste nelamuriri:1. in cat timp se returneaza taxa de timbru pt partaj apoi?
2. este sufiecienta hotararea de divort pentru a prelua apartamentul pe numele meu? (in hotarare fireste sa apara consimtamantul sotului). Multumesc.
Buna ziua,

Sunt in curs de divort, fara copii si am ajuns cumva la o intelegere in ceea ce priveste partajul. Urmeaza a doua infatisare a divortului unde probabil se va face si tranzactia pentru partaj. As avea cateva intrebari:
1. daca se face tranzactie se mai plateste taxa de timbru pentru partaj?
Noi avem un credit ipotecar urmand ca eu sa raman cu apartamentul si creditul aferent.
2. in urma hotararii de divort unde probabil ca va aparea si aceasta tranzactie – este suficient sa merg cu ea la banca si sa preiau singura creditul fara ca sotul sa fie prezent?
3. in acest moment pe contractul de vanzare-cumparare este pe numele amandorura in procent 50 -50. E suficienta hotararea de divort si scrisoarea din partea bancii sa se treaca pe numele meu? Va intreb toate astea pt ca este posibil ca sotul sa plece din tara si atunci ma vad in imposibilitatea incheierii acestor tranzactii fara el.
4. Ce se intampla daca el nu respecta hotararea de divort ?
5. Avand in vedere ca la mijloc sunt niste credite, in cat timp se pot face tranzactiile (preluare credit, etc) dupa hotararea de divort?

Multumesc,
Răspuns la discuția divort + partaj
da, asta stiu ca trebuie sa platesc taxa de timbru si pentru suma ceruta ca despagubire. Dar vreau sa ma asigur ca nu pierd acesti bani in cazul in care nu se aproba. Multumesc,