avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Alcor_Gea

Activitate Alcor_Gea

Cerere adeverință de muncă certificată la notar?!
Întrucât nu mai găsesc cartea de muncă am solicitat angajatorilor la care am lucrat adeverințele doveditoare, documentație completă pentru prezentarea la Casa de Pensii.
De la doi angajatori am primit întreaga documentație. Cel de-al treilea, de fapt reprezentantul unei firme dizolvate, după 3 săptămâni de tergiversări mi-a comunicat că firma a luat foc în 2001 și a ars și toată arhiva, deci, nu are cum să îmi elibereze adeverințele solicitate.
Când l-am contactat inițial mi-a spus că îl va contacta pe domnul care deține arhiva, dar ulterior a schimbat zicând că nu există arhiva de dinainte de 2001 și că nu are ce număr să îmi dea, nemaiexistănd niciun document din perioada precedentă anului 2001.
Am solicitat să îmi scrie aceste lucruri într-un mail, că să mă pot adresa instanței pentru reconstituirea vechimii.
Mi-a cerut să trimit o cerere prin e-mail.
A confirmat primirea apoi a spus să trimit cererea oficială, datată și semnată, certificată de către un notar public sau să mă prezint la sediul firmei la București ca să pot dovedi că persoana care solicită asemenea documente și date sunt chiar eu.
Am cerut numărul de lege care prevede așa ceva și nu mi s-a dat, tipul răspunzându-mi arogant de fiecare dată și...invitându-mă să mă adresez avocaților să mă lămurească.
Mă adresez dumneavoastră rugându-vă:
- să îmi spuneți dacă există o as3menea lege care să reglementeze că cererea de eliberare adeverințe de muncă trebuie certificată de notarul public.
- să îmi spuneți cui să mă adresez, unde și ce demersuri să fac pentru a obține acele adeverințe.
Menționez că firma respectivă, este/era un Duty Free cu o sumedenie de puncte de lucru în zonele de vamă, "zona liberă" a fost dizolvată,, dezorganizată/reorganizată și așa mai departe, Sediul firmei era /este în București, eu am lucrat în unul din punctele de pe frontiera sudică, timp de un an.
Vă rog, sfătuiți-mă cum să procedez legal să obțin aceste adeverințe.
Cui să raportez această atitudine, după părerea mea abuzivă și arogantă, a reprezentantului firmei.
Vă mulțumesc!
Va referiti la cea de a doua casatorie, in care atat eu cat si acest sot avem cetatenia italiana?
Sa inteleg ca prima casatorie, care s-a realizat intre cetatean roman (eu) si cetatean italian (el) nu mai trebuie transcrisa la in localitatea mea natala? Divortul de acel prim sot s-a realizat intre cetateni italieni, eu dobandind intre timp si cetatenia italiana.
Aceasta a doua casatorie trebuie transcrisa in localitatea de domiciliu?
Va multumesc mult pentru disponibilitatea si amabilitatea raspunsurilor dumneavoastra!


gi-jane2 a scris:

transcrieti aceasta casatorie.

Salve!
M-am casatorit in Italia cu cetatean strain dar nu am facut transcrierea casatoriei, avand o situație tensionata in familie fapt pentru care am si divortat. In respectiva perioada mi-am reinoit actul de identitate romănesc, declarand fals ca nu sunt casatorita/divortata.
Practic, in registrele românești apar ca necăsătorită.
Intre timp am dobandit si cetatenia italiana. M-am recasatorit, tot in Italia, de aceasta data casatoria realizandu-se intre cetateni italieni. Mai trebuie sa transcriu prima casatorie si divortul de primul sot?
In privinta celei de a doua casatorii, intre cetateni italieni pe teritoriu italian, am obligatia transcrierii? Ce repercusiuni vor avea aceste nerespectari ale legislatiei?
Acum vrem sa ne stabilim temporar (sau poate definitiv) in România si vreau sa ii acord domiciliu sotului meu in casa proprietate personala a mea.. Totodata trebuie sa dovedesc in fata autoritatilor române ca imi este sot. Ce am de facut?
Multumesc celor care imi vor raspunde si ma vor lamuri/indruma cu competenta si pertinenta!
Bună ziua.
Sunt cetățean cu dublă cetățenie, rezident din 2000 în străinătate, căsătorit cu cetățean străin, în străinătate și am, din 2005 o a doua cetățenie, cea a țării de rezidență.
Anul acesta, fiul meu, mergând la adresa mea (și a lui) de domiciliu, din România, a găsit în cutia poștală două plicuri de la ANAF, pe numele meu.
Unul conține o "DECIZIE DE IMPUNERE ANUALĂ pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate, Anul 2014, care prevede ca datorez ANAF suma de 78 lei. Respectiva suma reprezintă "Diferențe de contribuții rezultate din regularizarea anuală".
Cel de-al doilea plic conține o "Situație pentru stabilirea contribuției lunare de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile de la pct..I.4 din decizia nr. "X" pe anul 2016, și o "DECIZIE DE IMPUNERE ANUALĂ pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate și a contribuției de asigurări sociale Anul 2016.
Aceasta prevede următoarele:
1. Total baza de calcul (anexa nr. 1a, 1b).......decizie curentă CASS = 14200
2. Total contribuție datorată (conf. anexei nr.1a, 1b) ...........CASS = 784
3. Obligații privind plățile anticipate ...........CASS = 60
4. Diferențe de contribuții rezultate din regularizarea anuală .......a. diferențe stabilite în plus (rd.2-rd.3).........CASS = 724
La "Date privind natura și sursa veniturilor, este bifat cu "x" la punctul 4. "Venituri din cedarea folosinței bunurilor."
La cedarea folosinței căror bunuri s-o referi această decizie?!
Menționez că nu am închiriat nimic, nimănui, nici legal, nici ilegal.
Deoarece eu nu am mai locuit și lucrat in România de la începutul anului 2000 și nici nu am apelat vreodată la serviciile sociale de sănătate, sau din oricare alt sector, din România, consider că aceste decizii sunt abuzive și nefondate.
Ignorarea celor două decizii și refuzul meu de a plăti către ANAF sumele respective pot atrage consecințe nedorite pentru mine?
Mulțumesc tuturor celor care vor interveni cu răspunsuri/sugestii/lămuriri cu indicarea prevederilor legale, pentru a mă ajuta în soluționarea corectă a acestei situații.
Răspuns la discuția Sentinta schimbata in Italia
@ razvan79vl
In privinta acordurilor de mediere va contrazic! Realitatea nu este asa cum ati afirmat.
Tot instantele sunt cele care decid si de multe ori, din cauza nepregatirii adecvate sau a pregatirii superficiale a multora dintre cei care se declara (sau sunt recunoscuti chiar ca) mediatori, situatiile oamenilor se agraveaza in loc de a se simplifica si rezolva, ducand la irosirea in plus de timp, bani, nervi, viata...
Cand este vorba de copii, se ajunge chiar la expunerea acestora la suferinte in plus si la crearea de conditii proprice ca parintele cu care locuieste sa influenteze gandirea si comportamentul minorului impotriva celuilalt parinte ceea ce va duce la probleme grave in adolescentul de maine care va deveni precum si in adultul de maine...
Din fericire, incep sa apara figuri profesionale diverse de cele cu care ne-am confruntat pana in prezent. Sunt profesionisti care au individualizat toboganul "progresului si mai ales abisul care se casca la baza acestuia si au inteles ca se impune urgent luarea de masuri si remedierea cat nu este prea tarziu. Printre acestia sunt si cei de care am amintit in mesajul meu de zilele trecute.
Incepe si Justitia in Italia sa fie mai profunda si mai analista si incep sa dispara sentintele prin care tatii (de cele mai multe ori) sunt condamnati la a deveni..."boschetari" pentru ca mamele (de tot atat de multe ori) sa se lafaie in munca lor sau chiar a parintilor acestora doar pentru ca au trait impreuna cu ei o perioada de timp si au adus pe lume fiinte de al caror destin isi inchipuie ca pot dispune dupa bunul plac ca de niste obiecte personale.
Daca as fi in situatia unei persoane care are de dus batalii in instanta in Italia, nu m-as adresa in niciun caz avocatilor romani, oricat de pregatiti in drept international ar fi ei. Fiecare Tara are profesionistii ei, mai buni sau mai putin buni (a se intelege pregatiti).
Onorariile lor sunt indeajuns de piperate.
Daca isi angajeaza un avocat din Romania (cei specializati in drept international au tarife cel putin egale cu cele ale italienilor si chiar mai mari!) omul trebuie sa isi vanda si nadragii (casa deja i s-a dat spre folosinta doamnei...) si sa doarma sub poduri ca sa faca fata cheltuielilor si nu este sigur ca va putea rezista pana la capatul razboiului...
Oameni buni, interesati-va pe cont propriu inainte de a va lansa pe drumurile tribunalului si cautati sa intelegeti care sunt legile si cum vin ele aplicate, pentru ca este foarte adevarat ca se aplica in mod diferentiat de la caz la caz. Cautati un avocat dintre cei umani, care sa isi repecte clientul si nu sa fie interesat doar de ceea ce poate incasa de la el ci mai ales de ceea ce trebuie sa obtina pentru clientul sau..
Si va contrazic si in privinta varstei la care minorii pot fi audiati pentru a se exprima cu privire la alegerea parintelui cu care sa locuiasca. Legea italiana prevede acest lucru la varsta de 12 ani. Si mai este ceva: in ultima vreme s-au dat sentinte care au penalizat drastic parintii cu care locuiesc minorii si care s-au "dat peste cap" pentru a influenta copiii impotriva celuilalt parinte, intrucat acest lucru este vazut ca violare a dreptului copiilor de a trai in mod senin si fara griji relatia cu ambii parinti. Si legile se schimba si mai mult, in centrul atentiei punandu-se copilul si nu parintele, dar fara a-l distruge pe acesta oricare dintre ei ar fi el.
Răspuns la discuția Sentinta schimbata in Italia
Spre cunostiinta tuturor cetatenilor romani si moldoveni din Italia, din Romania si din Moldova care se confrunta cu probleme de Justitie in Italia, in special in ceea ce priveste drepturile omului, ale familiei,ale minorilor
Fiecare cetatean roman si moldovean are dreptul sa stie ca in Italia, la Roma exista un birou legal, sau mai bine spus o Asociatie profesionista (avocat, medic, psiholog, economist) care pune in slujba tuturor cetatenilor (italieni si straini) serviciile sale prin consultanta (legala, psihologica, etc.) mediere si alt gen de interventii in diverse situatii legate in special de dreptul familiei, al minorilor in caz de despartire, divort, incredintare a minorilor, drept la vizita al parintilor despartiti/divortati care nu locuiesc cu copiii lor precum si dreptul la vizita al nepotilor in raport cu bunicii lor si rudele ambelor parti parintesti dar si situatii legale ce se refera la probleme fiscale, de munca, medicale, apararea drepturilor la despagubire victimelor accidentelor de munca si stradale care au avut loc pe teritoriul italian, etc.
Cei care ofera serviciile sunt profesionisti recunoscuti, care au decis sa depaseasca nivelul vorbelor goale si al insiruirii de denumiri si termeni greu de inteles din mediul juridic si sa indrepte lumina reflectoarelor asupra situatiilor de dificultate majora, reale, existente, cu intentia de a promova schimbarea, de a determina si obtine rezolvarea lor concreta, ajutand astfel in mod efectiv pe cei aflati in dificultate.
Asociatia are un site intitulat "La mia Famiglia ? Complicata" (Familia mea este complicata), care poate fi vizitat si consultat accesand linkul:
www.studiolegalevaccaro.com/
Exista posibilitatea de a citi articole, sentinte, legi si decrete de lege care va pot fi de folos in a va lamuri asupra drepturilor pe care le aveti si a modalitatii in care puteti actiona pentru a rezolva problemele dumneavoastra.
Oricine se poate adresa, prin telefon sau e-mail, acestor profesionisti, in toate zilele, inclusiv sambata si duminica, cand de obicei toti au birourile inchise si nu se gaseste nimeni caruia sa i se adreseze pentru a cere un sfat, o parere.
Deocamdata informatiile sunt doar in limba italiana. Se lucreaza pe ideea de a adauga si versiuni in alte diverse limbi, printre care si limba romana si moldoveneasca, tocmai pentru a face mai usoara comunicarea intre cetateni si profesionisti si colaborarea intre cele doua categorii.
Pentru cetatenii romani si moldoveni care nu cunosc limba italiana, sau au dificultati in a se exprima si intelege aceasta limba, va exista posibilitatea de a se adresa in scris prin e-mail Asociatiei chiar in limba lor. Mesajele si cererile lor de ajutor vor fi traduse de un traducator profesionist si supuse atentiei profesionistilor in domeniu, asa cum vor fi traduse si raspunsurile acestora.
Un aspect foarte important este acela ca orice consultanta oferita prin telefon sau prin e-mail este gratuit.
Se doreste in acest fel ca oamenii sa descopere si inteleaga ca nu mai sunt singuri intr-un alambicat labirint al legilor adesea greu penetrabile si comprensibile si ca se pot sprijini pe experienta si pregatirea profesionala a specialistilor pentru a-si rezolva problemele si depasi momentele de mare stres dar si de dificultati economice.
Informatii in plus la tel:0039-3296964469

Buna seara!
In decembrie 2011 am platit anticipat onorariul stabilit prin contratc cu avocatul care urmna sa ma reprezinte intr-o cauza civila. Desi au trecut aproape 2 ani de la plata prin transfer bacar avocatul respectiv nu a emis factura.
De curand l-am contactat solicitand factura fiscala. Mi-a raspuns prin e-mail ca fiind un cabinet individual de avocatura nu este supus obligatiei de a emite factura si nici chitanta fiscala nu imi poate da, intrucat am dovada de transfer din contul meu in contul sau; a adaugat insa ca va solicita si el personal bancii o dovada a transferului de bani care a avut loc.
Eu am avut si am convingerea ca orice profesionist care incaseaza certe sume de bani trebuie sa emita factura fiscala clientului sau. Gresesc?
Este corect si legal ceea ce imi spune acest avocat?
Multumesc oricui va avea bunavointa, amabilitatea si disponibilitatea de a raspunde intrebarii mele!
Răspuns la discuția Dezmostenire?
Ar trebui să căutaţi probe legate de puterea financiară a fratelui la data efectuării actului de vânzare-cumpărare. În cazul în care nu se va putea demonstra că a avut personal acei bani, căutati înscrisuri bancare, ori de împrumut (credit), ori de transfer de bani din partea terţilor (chiar din partea mamei dumneavoastră). Pe lângă apartamentul cu pricina mama dumneavoastră probabil a mai avut şi un cont bancar sau măcar un depozit în vreo bancă, un automobil, etc. Ar fi de considerat-verificat şi acest aspect.
Toate acestea pot să vă sprijine în a dovedi că s-a recurs strategic-deliberat, la o vânzare-cumpărare simulata ceea ce v-a defavorizat si nedreptăţit pe dumneavoastră.
Foarte dureros şi trist! Atitudine incalificabilă, din partea unei...mame! Cu siguranţă, cum a spus cineva mai devreme, spiritul acelei femei, mama dumneavoastră, nu s-a inălţat prea mult. Va trebui să mai îndure pentru a evolua. Cine ştie câte alte viitoare făpturi vor mai suferi ca dumneavoastră (sau divers) din cauza unui asemenea spirit josnic!
Bună izbândă!
Inregistrarile facute de catre diverse firme de servicii catre public sunt de alta natura.
Pe baza acelora se obtin avantaje economice/comerciale si este legal si obligatoriu sa ceara acordul celui cu care se realizeaza convorbirea.
Nu aceleasi obligatii exista in cazuri ca acesta pe marginea caruia se discuta. In situatii ca aceasta, daca celalalt are intentii mai putin ortodoxe daca i s-ar cere consensul la inregistrare credeti ca ar accepta?
Domnule draga, daca veti opta pentru aceasta cale mergeti fara a va preocupa! Nu va veti afla in afara legii. Sugestia mea totusi este sa evitati atitudinea de sfida, de provocare fata de administrator. Propuneti-va intr-o maniera cat mai pacifica posibil.
O buna solutionare a problemei dumneavoastra, cat mai curand!
S.O.S.!!!!!
Imi raspunde si mie un consultant?????? Va rog frumos! Chiar am mare nevoie de sfaturile dumneavoastra competente. Multumesc!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...