avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizii de impunere anuale pentru stabilirea CASS ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizii de impunere anuale pentru stabilirea CASS pentru cetățean român cu dublă cetățenie, rezident din 2000 în străinătate

Bună ziua.
Sunt cetățean cu dublă cetățenie, rezident din 2000 în străinătate, căsătorit cu cetățean străin, în străinătate și am, din 2005 o a doua cetățenie, cea a țării de rezidență.
Anul acesta, fiul meu, mergând la adresa mea (și a lui) de domiciliu, din România, a găsit în cutia poștală două plicuri de la ANAF, pe numele meu.
Unul conține o "DECIZIE DE IMPUNERE ANUALĂ pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate, Anul 2014, care prevede ca datorez ANAF suma de 78 lei. Respectiva suma reprezintă "Diferențe de contribuții rezultate din regularizarea anuală".
Cel de-al doilea plic conține o "Situație pentru stabilirea contribuției lunare de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile de la pct..I.4 din decizia nr. "X" pe anul 2016, și o "DECIZIE DE IMPUNERE ANUALĂ pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate și a contribuției de asigurări sociale Anul 2016.
Aceasta prevede următoarele:
1. Total baza de calcul (anexa nr. 1a, 1b).......decizie curentă CASS = 14200
2. Total contribuție datorată (conf. anexei nr.1a, 1b) ...........CASS = 784
3. Obligații privind plățile anticipate ...........CASS = 60
4. Diferențe de contribuții rezultate din regularizarea anuală .......a. diferențe stabilite în plus (rd.2-rd.3).........CASS = 724
La "Date privind natura și sursa veniturilor, este bifat cu "x" la punctul 4. "Venituri din cedarea folosinței bunurilor."
La cedarea folosinței căror bunuri s-o referi această decizie?!
Menționez că nu am închiriat nimic, nimănui, nici legal, nici ilegal.
Deoarece eu nu am mai locuit și lucrat in România de la începutul anului 2000 și nici nu am apelat vreodată la serviciile sociale de sănătate, sau din oricare alt sector, din România, consider că aceste decizii sunt abuzive și nefondate.
Ignorarea celor două decizii și refuzul meu de a plăti către ANAF sumele respective pot atrage consecințe nedorite pentru mine?
Mulțumesc tuturor celor care vor interveni cu răspunsuri/sugestii/lămuriri cu indicarea prevederilor legale, pentru a mă ajuta în soluționarea corectă a acestei situații.
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Alcor_Gea, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:30, 25 Noiembrie 2019
Faptul ca v-ati stabilit in alta tara presupunea sa si anuntati la finante cealalta rezidenta fiscala. Ca vi s-a emis o decize pentru un venit pe care scrieti ca nu l-ati avut niciodata, asta presupunand ca e o greseala doar a lor, trebuie mers acolo si lamurit. Fiul dumneavoastra poate merge a finante in localitate si sa discute prezentand problema.
Ignorarea și refuzul, daca il practicati acolo in tara in care locuiti acum, cum e considerat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass la contract de inchiriere Galadriel75 Galadriel75 Pana sa vina decizia de impunere pentru un contract de inchiriere locuinta, care ajunge, de obicei, dupa primul trimestru, merg sa platesc impozitul si cass-ul ... (vezi toată discuția)
Regularizare contributii asigurari sanatate pentru un pfa stngraluca stngraluca Buna ziua, Imi puteti spune, pentru un PFA in sistem real, unde pot afla care sunt sumele datorate la asigurarile de sanatate in urma ... (vezi toată discuția)
Regularizare impozit nachidil nachidil Am un contract de cedarea folosintei bunurilor. Astazi am primit pe contul anaf decizie de regularizare impozit pe 2016. Impozit pe venitul net anual ... (vezi toată discuția)