avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate anymor

Activitate anymor

Si am uitat... certificate prenuptiale pt ambii,obtinute de la medicul de familie al cetateanului roman :)
Multumesc! =D> Informatiile acestea le doresc pentru o prietena... Eu,spre fericirea mea, am reusit sa fac casatoria aici :)
Probabil nu este dificil,mai complicat este insa cand cei de la starea civila habar nu au despre asa ceva... trist... #-o
Inca o intrebare... certificatul de nastere al cetateanului tunisian trebuie si el supralegalizat,nu?
Multumesc mult!

In afara de supralegalizarea care mi-a dat ceva batai de cap,actele necesare sunt cele pe care le-ati enumerat in mesajul anterior:

-certificat nastere cetatean tunisian supralegalizat (stampila Guvernorat,MAE Tunisia,Ambasada Tunisiei la Bucuresti,MAE Bucuresti)

-adeverinta cutuma (se obtine de la ambasada Tunisiei in Romania,este necesar sa se prezinte certificatul de nastere,certificatul de celibatar eliberat de primaria din Tunisia si pasaportul) de asemenea cu stampila MAE Bucuresti

-declaratie tip la notar in care cetateanul strain declara ca indeplineste conditiile de fond cerute de legea sa nationala pt a incheia casatoria in Romania, ca nu mai are incheiata o alta casatorie si precizeaza limba in care doreste sa-si exprime acordul .(Daca nu cunoaste limba romana,declaratia va fi facuta in prezenta unui translator autorizat care dupa traducere isi va pune parafa pe declaratie)

-toate actele vor fi traduse si legalizate

-in plus mai este nevoie de:
* copie dupa certificatul de nastere al cetateanului roman
* copie pasaport cetatean strain( toate filele,inclusiv cele goale)

- daca cetateanul strain nu cunoaste limba romana,la oficializarea casatoriei este nevoie de prezenta unui translator autorizat.
Buna seara!

Stie cineva ce acte trebuie depuse la Oficiul de stare civila pt a se elibera un certificat de casatorie aici in Romania daca, casatoria a avut loc in Tunisia?

Multumesc.
Multumesc mult pt urari! :) Avem deja o saptamana de cand ne-am casatorit :love: :luck:
Multumesc din suflet tuturor celor care m-au ajutat! Va doresc un an plin de fericire,sanatate si numai impliniri!
La multi ani!

Am revenit... se pare ca eu intreb... eu raspund... :dance4:
Am descoperit misterul... pt cei interesati...
supralegalizarea unui certificat de nastere tunisian:

1. stampila Ministerul de Externe Tunisia
2. stampila Ambasada Tunisiei in Romania
3. stampila Ministerul de Externe Romania

... si... gata

greu,nu? :thumbup:
Multumesc!
Am inteles ca e vorba de obtinerea a 3 stampile,una de la Ministerul de Externe,una de la Ministerul de Justitie,iar cealalta de la ambasada. Nelamurirea mea este... toate acestea se fac in tara lui... :-/ sau e vb despre Ministerul nostru de Externe? :-/
Ma poate ajuta cineva? Cum poate prietenul meu supralegaliza un certificat de nastere pt a fi folosit in Romania in vederea casatoriei? Precizez ca el este din Tunisia. Cui trebuie sa se adreseze pt obtinerea acelor 3 stampile, care am auzit ca ar fi necesare?

Va multumesc anticipat.