avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate shaherezada

Activitate shaherezada

Bună!Părinții mei au apelat la un avocat pentru recalcularea pensiilor.Au dat un avans, fara a li se oferi nici o dovada de plata, nu li s-a oferit nici un contract de reprezentare, practic nici un document.Din punctul de vedere al avocatului procesul a fost câștigat chiar dacă mama va primi în plus la pensie 1 leu iar tata 50 de lei, majorare cuvenita ca urmare a ieșirii de drept și le solicita plata unui onorariu egal cu cheltuielile de judecata.Initial au hotărât o suma mult mai mica, dar acest avocat ii amenință că toate cheltuielile de judecata I se cuvin lui si ca va porni un proces impotriva lor.De asemenea parintii nu au primit nici o decizie de pensionare și au rămas și fără documentele originale depuse pentru calcularea pensiilor..Din punctul meu de vedere au fost păcăliți și doresc sa ma informez cu urmatoarele: 1.cheltuielile de judecata sunt ale avocatului, asa cum sustine el?2.daca au fost păcăliți sa semneze ca sunt de acord cu majorarea de 1 leu, cui ma pot adresa?Odată acceptata suma se poate reîncepe un alt proces pentru recalculare? Mulțumesc!
Se poate incheia un act astfel incat sa am siguranta proprietatii?
Cum se stabileste rezerva succesorala si cat va fi in cazul surorii.Mentionez ca am o singura sora.
Multumesc!
Buna ziua,
Am dobandit un imobil astfel: 3/16 prin mostenire de la tatal meu decedat,, 10/16 prin contract de donatie cu clauza de uzufruct viager de la mama in 2006 si in 2008 3/16 prin vanzare cumparare de la sora mea.(cea care f greu s-a lasat induplecata) Ulterior m-am casatorit si am si un copil.
Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1. in ce masura sora mea poate contesta actul de donatie al mamei dupa moartea ei( in conditiile in care ea a vandut partea ei)
2.in ce conditii poate mama sa anuleze actul de donatie (fara voia mea)
3.acest bun va ramane al meu chiar daca m-am casatorit?
4.daca sora mea va naste un copil se schimba ceva din toate acestea?
Va multumesc!
Buna ziua!
Doresc sa ma recasatoresc si vreau sa intreb daca viitorul meu sot are o mostenire de primit de la parinti, dupa cati ani pot beneficia si eu de aceste bunuri pentru ca eu voi munci si voi investi acolo.
Mentionez ca parintii inca sunt in viata si viitorul meu sot mai are o sora si doi copii din alta casatorie.
Dupa moartea parintilor primesc si eu automat mostenire daca sunt casatorita cu el sau nu am nici un drept?
Răspuns la discuția Iesire din firma
Buna seara! Revin cu o intrebare.Nu imi permit un avocat in acest proces.Pot merge eu pur si simplu sa depun o cerere de retragere si sa incerc sa ma reprezint singura?
Sau alta solutie?
Răspuns la discuția Iesire din firma
Ce parere aveti despre proces? Acest domn este foarte influent...imi poate pune probleme?
Dansul are acces la bani...si nu plateste datoriile.Voi fi obligata sa achit si eu?
Buna seara! Sunt asociat intr-o firma cu 10% din capitalul social.Imi doresc de cateva luni bune sa ies din aceasta firma insa administratorul care are restul de actiuni (90%) nu are aceleasi intentii ca si mine. Am intrebat la registrul comertului si mi s-a spus ca doar cu acordul lui pot iesi din firma.Va rog sa imi spuneti care este procedura legala pentru a iesi din firma pentru ca societatea acumuleaza datorii (are poprire deja pe un cont bancar) si nu vreau sa ma trezesc ca platesc niste datorii necuvenite.

Va multumesc din suflet pentru ajutor!