avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate Juditb

Activitate Juditb

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul are rolul de a detine dovada ca ati avut o intelegere: el ca plateste chiria (si alte clauze, bineinteles), iar tu ca ii pui la dispozitie apartamentul. In lipsa contractului, nu poti dovedi ca el si-a asumat vreo obligatie de plata. Si vorba colegului de mai jos... poate face si o sesizare la ANAF si va trebui sa platesti atat impozitul cat si majorarile si penalitatile de la data cand ar fi trebuit sa faci plata impozitului. Te incurajez sa intocmesti contract de inchiriere; este singura modalitate prin care poti obliga asemenea chiriasi sa achite chiria. Pe de alta parte, in scurt timp , daca ai mai multe imobile, te vor intreba cei de la ANAF de ce le tii.... mai ales daca nu platesti impozit pe inchiriere. Impozitul nu este foarte mare, dar macar esti pus la adapost de chiriasi ca cel care a plecat fara a plati.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii trebuie înapoiati . Chiar dacă el nu ii mai are, aceștia au fost cheltuiți in interesul lui , deoarece banca i-a reținut don contul fratelui și acoperirea datoriilor lui, nu ale altcuiva . Dacă firma care a făcut viramentul in va da in judecata , va plăti cu mult mai mult decât a primit in cont, fiindcă in instanța sigur va pierde un asemenea proces și va fi obligat sa plătească cheltuieli de judecata ; astfel ca la sfârșit va avea datorii mult mai mari.
Răspuns la discuția Am nevoie urgent de raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu au trecut 15 zile de la data primirii somației, sa va prezentați cu actele la avocat neaparat . Un sfat costa mult mai puțin decât plata întregii sume, dacă exista clauze abuzive . Și sunt convinsă ca exista . Nu pot sa va perceapă penalități așa mari , ele sunt plafonate prin lege .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati putea obține chiar și un Ordin de Protecție , pentru 6 luni , perioada in care puteți cere instantei sa îl oblige sa nu va contacteze in nici un fel . Iar dacă totusi o face, comite o infracțiune
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți plângere penală . Este destul de răspândit modul de comitere a faptei . Ar trebui și o plângere la PROTECȚIA CONSIMATORULUI , sa fie verificați. Cu siguranta ca nu vor putea prezenta contracte de publicitate cu societăți pentru care v-ar fi angajat ca model . Sper ca ati păstrat un exemplar din contractul semnat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, majoritatea persoanelor executate silit nu consulta un avocat, deși ar putea câștiga 100% in instanța pe asemenea contracte. Ár incerca tot alte metode, care nu vor da niciodată rezultatul pe care îl așteaptă. Ar trebui sa înțeleagă ca banii pe care ii plătesc ca și onorariu pentru avocat sau taxa judiciara de timbru, se recuperează integral in momentul câștigării procesului.
Lăsați-o cu plângerile penale, vorba colegului : care e infracțiunea? Trebuie sa contestați executarea silită și sa cereti suspendarea ( asta dacă aveți motive temeinice) . Chiar dacă nu vi s-ar admite suspendarea executării, puteți cere întoarcerea executării și sa va recuperați toți banii reținuți ; inclusiv cheltuieli de judecată. Din practica va spun ca de obicei hotărârea de la fond nu este atacată de aceste instituții financiare și rambursează banii urgent (cu tot cu cheltuieli de judecată) fără sa fiți nevoit sa faceți cerere de executare silită.
Trebuie sa formulați neaparat contestație la executare . Sfatul meu este sa consultați un avocat, care sa studieze contractul pe care l-ati semnat. Sigur acel contract conține clauze abuzive. Consultanta la un avocat va costa mult mai puțin decât greșeala pe care o puteți face dacă nu va sfătuiește cineva care are competentă in acest sens.