avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate Q TEST SA

Activitate Q TEST SA

Răspuns la discuția Conducator al locului de munca.
Nu. Nu trebuie.
Nu se poate. Legea specifica astfel: Completarea fisei de instruire individuala se va face cu pix cu pasta sau cu stilou, imediat dupa verificarea instruirii
Răspuns la discuția Norme PSI salon frizerie
Actele necesare se regasesc in legea 307/2006 si in normele se aplicare OMAI 163/2007. Va trebui sa apelati la o firma autorizata care sa vi le intocmeasca.
Răspuns la discuția construiesc o casa
Conform HG 571/2016 Anexa 1, nu e nevoie.
Este considerat angajat nou si trebuie sa treaca prin toata procedura de instruire.
Răspuns la discuția Instruire SU 1 sau 3 luni?
In conditiile legii " Periodicitatea instructajului este de
- cel mult o lunã (30 de zile), pentru personalul cu funcţii de execuţie sau operative, care sprijinã serviciile de urgenţã (structurile de rãspuns) în cazul producerii situaţiilor de urgenţã;
- 1-3 luni, pentru personalul care lucreazã nemijlocit cu aparate, maşini, utilaje şi instalaţii tehnologice (tehnicieni, maiştri, subingineri, ingineri), precum şi pentru analişti, cercetãtori şi personalul din laboratoare;"

Daca inspectorii IGSU au dat masura de instruirea lunara, cu atat mai mult aceasta trebuie respectata.
Răspuns la discuția Declaratie traseu SSM
Avand in vedere ca angajatul nu se duce sa ia masa intr-un loc organizat ar trebui la fiecare deplasare in afara unitatii sa aiba aprobare de la conducatorul locului de munca. Ca sa existe acoperire legala ar trebui sa se faca o declaratie centralizata in care sa se scrie in fiecare zi posibilele locatii de luat masa, sa se centralizeze pe zile si apoi pe luna cu aprobare lunara de la management.
Planul de prevenire si protectie va fi revizuit ori de cate ori intervin modificari ale conditiilor de munca, respectiv aparitia unor riscuri noi deci nu anual.
Răspuns la discuția trusa prim ajutor
Trusa de prim ajutor este obligatorie in orice spații comerciale care permit accesul direct al clienților la mărfurile expuse
Răspuns la discuția Inspector SSM
Daca Inspectorul SSM este angajat al intreprinderii se aplica aceeasi regula ca oricarui alt angajat: Seful direct, respectiv seful sefului direct. Daca seful direct e chiar adminstratorul firmei, acesta face si instruirea si verificarea.