avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instruire SU 1 sau 3 luni?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instruire SU 1 sau 3 luni?

Buna ziua,
Sunt cadru tehnic SU si ma ocup de un magazin de confectii. Initial conducerea societatii a emis decizie de instruire periodica de SU, din 3 in 3 luni. De curand am avut control de la ISU si mi-a cerut sa facem instruirea periodica la interval de una luna. Cei de la ISU mi-au precizat, pe buna dreptate, ca in conformitate cu legislatia in vigoare persoanele de executie(vanzatoarele de textile) trebuie sa faca instruirea lunar. Aveti cumva o alta opinie?
Cel mai recent răspuns: ytrewq , utilizator 11:34, 24 Aprilie 2017
Solicitarea ISU trebuia mentionata intr-un document scris emis in urma controlului efectuat. La masura dispusa se mentioneaza termenul de rezolvare si articolul de lege unde este prevazuta reglementarea respectiva. Masurile dispuse in scris de catre inspectorii ISU sunt obligatorii.
In conditiile legii " Periodicitatea instructajului este de
- cel mult o lunã (30 de zile), pentru personalul cu funcţii de execuţie sau operative, care sprijinã serviciile de urgenţã (structurile de rãspuns) în cazul producerii situaţiilor de urgenţã;
- 1-3 luni, pentru personalul care lucreazã nemijlocit cu aparate, maşini, utilaje şi instalaţii tehnologice (tehnicieni, maiştri, subingineri, ingineri), precum şi pentru analişti, cercetãtori şi personalul din laboratoare;"

Daca inspectorii IGSU au dat masura de instruirea lunara, cu atat mai mult aceasta trebuie respectata.
Daca vanzatoarea face parte din personalul cu funcţii de execuţie sau operative, care sprijinã serviciile de urgenţã (structurile de rãspuns) în cazul producerii situaţiilor de urgenţã, instructajul trebuie efectuat lunar, daca nu, se incadreaza la o periodicitate de 1-3 luni, tinand cont si de:
- echipamentele de munca sau factorii care pot provoca un incendiu,
- nivelul riscului de incendiu (in functie de densitatea sarcinii termice) existenta la locul de munca.
Dupa evenimentele din clubul Colectiv legislatia a devenit foarte dinamica, restrictiva iar inspectorii mult mai exigenti, impunand masuri maxime si perioade minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interval instruire psi pentru cadre didactice bodo2u bodo2u la ce interval trebuie sa se faca instruirea periodica psi pentru cadrele didactice (profesori)? Mentionez ca pana acum tot ce tine de psi s-a ocupat o firma ... (vezi toată discuția)
Durata minima instructaj pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua, Care este durata minima pentru care se poate face instructajul lunar pentru sanatate si securitate in munca si pentru situatii de urgenta? (vezi toată discuția)
Buna ziua, cadrul tehnic psi poate efectua instruirea introductiv-generala, ... Pedrosi Pedrosi Buna ziua, Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea introductiv-generala, la locul de munca si periodica daca este reglementat printro decizie interna?Are ... (vezi toată discuția)