avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Declaratie traseu SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Declaratie traseu SSM

Buna ziua,
La firma noastra in intervalul 12 - 13,30 este pauza de masa. Practic salariatii pot iesi de la serviciu sa serveasca masa. Cum ar trebui sa procedez sa fie corect din punct de vedere SSM? Ar trebui sa ii pun sa dea o declaratie de traseu, desi se pot duce sa manance zilnic in alta parte? Daca in acest timp se petrece un eveniment cum va fi incadrat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:40, 13 Aprilie 2017
Avand in vedere ca angajatul nu se duce sa ia masa intr-un loc organizat ar trebui la fiecare deplasare in afara unitatii sa aiba aprobare de la conducatorul locului de munca. Ca sa existe acoperire legala ar trebui sa se faca o declaratie centralizata in care sa se scrie in fiecare zi posibilele locatii de luat masa, sa se centralizeze pe zile si apoi pe luna cu aprobare lunara de la management.
Deplasarea la/de la locul de munca, pentru a desfasura o activitate, este legat de profitul angajatorului, prin urmare este responsabil pentru cele intâmplate cu angajatul in aceasta perioada.
Parasirea locului de munca poate fi pe baza biletului de voie sau stipulat in regulamentul intern si este in interesul personal al angajatului. Fiecare angajat raspunde pentru cele intamplate cu el in timpul liber si se poate deplasa oriunde in timpul liber.
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2017
ytrewq, utilizator
Producerea unui eveniment in pauza de masa, daca aceasta este prevazuta in contractul colectiv de munca si in Regulamentul de ordine interioara nu poate fi incadrat ca AM de traseu in conditiile descrise in discutie, acesta pauza producandu-se in timpul liber al salariatului.
Nu se poate lua in considerare nici faptul ca este nevoie de bilet de voie/ invoire din partea sefului direct, daca prevederile din documentele oficiale ale firmei mentioneaza faptul ca in pauza de masa se poate parasi locatia firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este considerat accident de munca? ancak ancak in cazul in care un salariat este invoit pt a merge sa-si cumpere de mancare in timpul programului sufera un accident poate fi considerat accident de munca ... (vezi toată discuția)
Accident de munca pe durata invoirii sadrian sadrian Buna ziua. Cu toate ca invoirea nu este definita de legislatie, daca un angajat invoit pe baza unui bilet semnat si aprobat de conducatorul locului de munca, ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa si traseul de la si inspre domiciliu Cavalerul.dreptatii Cavalerul.dreptatii Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea dilema: daca decid sa merg in pauza de masa la un restaurant care nu este acoperit de traseul semnat catre si de ... (vezi toată discuția)