avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate modimpex

Activitate modimpex

buna!
o i.i. care nu mai are salariati incepand cu luna iunie 2022 , dar nu si-a incetat activitatea, trebuie sa depuna vreo declaratie la anaf? stiu ca mai demult se depunea declaratia de mentiuni d070. acum am incercat sa completez d700 si nu pot valida declaratia nicicum. imi da eroare. puteti sa ma ajutati cu un sfat....oare ce nu fac bine?
multumesc mult!
nu este angajat.
este proprietarul intreprinderii individuale si pensionar fiind nu a platit decat impozitul pe venit...nu a fost obligat sa plateasca cass si cas
recalculare cuantum pensie
buna!
as avea o intrebare: un pensionar, detinatorul unei I.I., poate cere recalculare de pensie pentru perioada in care a desfasurat activitate la respectiva I.I.?
multumesc!
Buna ziua!
Tatal meu, pensioar fiind, are o I.I. intrebarea mea e: se poate cere o recalculare la casa de pensii pentru perioada de dupa ce a iesit la pensie pt limita de varsta? Perioada cat a detinut si a avut activitate ca si I.I. se considera vechime in munca?
Multumesc!
As dori sa infiintez un pfa cu domeniul de activitate: productie prajituri de casa si patiserie. pe contractul de comodat pot sa trec doar o camera din locuinta proprietate personala? Trebuie neaparat specificat ca pfa-ul suporta cheltuielile cu utilitatile?
Multumesc mult!
Bună ziua!
Daca vreau sa angajez o persoana cu cim part time si persoana respectivă mai are si un pfa plătesc impozitele pe venit pt brut sau pt minim pe economie? Si trebuie ceva adeverință sau ceva act din care sa reiasă venitul?
Multumesc!
Bună ziua!
Aș vrea să angajez cu timp de lucru 4 ore o persoană, pensionar de limită de vârstă. Contribuțiile sociale le achit pt brut sau pt minimul pe economie?
Mulțumesc pentru răspuns
Buna seara!
Întrebarea mea este:administratorul unei IF poate cere pensie anticipata?
Multumesc pentru ajutor!!
Bună ziua!
Este funcție de bază, dar el este in pensie de boală, ori în OG scrie ”au calitatea de pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii”. Aici este nelămurirea mea.
Bună ziua!
Vă mulțumesc pentru răspuns. Din păcate valoarea pensiei (835 lei) cumulate cu salariul (950 lei) nu depășește minimul pe economie. În acest caz trebuie să calculez impozitele la 1900, după cum am înțeles. :( , cu atât mai mult cu cât trebuie să menționez că salariatul nostru este în pensie de invaliditate și nu în pensie de limită de vârstă. Oare se poate încadra, ca excepție, la lit c din og 4/2017 ”c) sunt persoane cu dizabilităţi cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi;” ?
O zi bună să aveți!