Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna ziua,
Un salariat are concediu medical- cod indemnizatie 14 (neoplazii, SIDA) . Pe 20 martie va avea 548 de zile de concediu medical ( 1 an si 6 luni). Mi-a comunicat faptul ca medicul ii va elibera in continuare concediu medical. Angajatorul este obligat sa-l introduca la plata?
Buna ziua,
Daca programul de lucru este de 8 h, intre orele 16:00-24:00, angajatorul nu este obligat sa-mi acorde spor de noapte?
Multumesc anticipat!
Toate cele bune,
Buna ziua,
Adeverința eliberată de AJPIS conține venitul net pe care angajata l-a obținut în CCC. Este normal să constituim baza de calcul CAS din acest venit net, înregistrat ca și venit brut? Mulțumesc!
Buna ziua,
In situatia in care o salariata a fost in concediu crestere copil pana-n luna august 2022, iar in luna septembrie a beneficiat 5 zile de concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav (cod 09), care este calculul indemnizatiei de concediu medical?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
In situatia in care o salariata a fost in concediu crestere copil pana-n luna august 2022, iar in luna septembrie a beneficiat 5 zile de concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav (cod 09), care este calculul indemnizatiei de concediu medical?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
As dori sa ma sfatuiti referitor la urmatoarea speta: o angajata si-a depus demisia incepand cu data de 25.03, fiind in concediu crestere copil.
Cum procedez la inregistrarea in revisal, deoarece trebuie sa incetez suspendarea. Este corect daca joi (24.03) transmit Revisal cu data incetarii suspendarii (25.03.2022) si vineri transmit incetarea contractului de munca?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
O firma de constructii doreste sa angajeze un pensionar cu 2 h/zi. Poate beneficia de facilitati daca salariul va fi in cuantum de 750 lei, sau trebuie angajat cu salariul de incadrare de 3000 lei brut?
Buna ziua!
Daca inchei un contract individual de munca cu un pensionar pentru limita de varsta, ce contributii trebuie platite pentru acesta?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
In situatia in care un salariat se afla in perioada de proba, poate beneficia de concediu paternal, daca a depus certificatul de nastere?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Am un salariat cu 3 concedii medicale. Primul este inital de la data de 01.04 pana la data de 04.04, cod indemnizatie 01 (suportate din FS). Al doilea concediu medical, in continuare, de la data de 05.04-08.04, cod indemnizatie -06, iar cel de-al treilea, de la data de 09.04-29.04, care este tot in continuare, are cod indemnizatie 01. Nu stiu cate zile suporta societatea din FS pentru aceste concedii.