avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate sorineldobre

Activitate sorineldobre

nashpa !

DlGoe a scris:

Are si omul dreptate! Cumperi ceva, nu ti se elibereaza bon fiscal, pleci fara sa platesti! Asta cum va suna?!

câți?

Cornel Vasile a scris:

Chiar credeti ca din sumele platite ca si contributii se pot plati pensiile ? Stiti cati angajatori nu au platit de-a lungul anilor aceste contributii sau au raportat alte venituri?

alinutza9 a scris:

... In alta ordine de idei nu pensionarii sunt vinovați ca statul în loc sa prezerve sumele rezultate din contribuție , le a administrat prost și chiar se poate spune ca se face vinovat de utilizare unor fonduri în alte scopuri de cat cele pentru care s au colectat, ceea ce din câte mi se pare este o chestiune penală.Insa cine s o ancheteze?

eu zic ca ar merita o acțiune în judecata! Gheorghe vs. guvernul României!

alinutza9 a scris:

Care sunt șansele de a câștiga un proces deschis pe seama faptului ca nu s au indexat pensiile pe contributivitate conform ultimei legi a pensiilor?
Și tot legat de pensii , este legal ca pensiilor pe contributivitate să li se aplice impozite pe venit și taxa de contribuție la sănătate?Pot fi considerate acestea ca fiind o suprataxare?Ce șanse de câștig are un proces în care se reclama aplicarea acestor taxe?

zici bine!

ibn a scris:

Sa ne aducem aminte...... Si legea lui Dragnea cu cresterea pensiilor cu 40% nu s-a aplicat desi era si promulgata de Presedinte. Dl Ciuca a congelat pensiile prin neidexare desi era prevazut in lege. Congelarea actuala este valabila desi nu respecta legea care spune indexare anuala. Concluzie: legile sunt facultative pentru clasa politica si obligatorii pentru plebe. Sa nu uitam ca la speciali partea speciala nu este afectata de impozit si CASS pentru ca e speciala si ei impart cascavalul. In conditiile astea ar trebui creat un program national "O speciala pentru fiecare" care sa creeze o dreptate sociala. Dar vorba lui Grigore Alexandrescu: doresc egalitatea, dar nu pentru catei.......... Pensia trebuie sa fie lunga nu mare, dar parca mai lunga este cand iesi la pensie la 45 in loc de 65........

m am mutat și eu la ei ca au preț mai mic, nu vin facturile în aplicație?

BogdanAndrei93 a scris:

Nu am ieșit ca ma sunau ei si promiteau ca vin facturile și nu au mai venit. Ulterior am ieșit

ibn a scris:

Si eu am sa ma mut zilele acestea la HE si as prefera sa imi factureze peste doi ani, caci dupa acest termen banii vor avea o valoare mai mica. Revenind, decat sa consumati energie cu reclamatiile, mai bine plateati ce ati consumat caci asa este normal si ieseati si nestresat.....

A vrut Băsescu sa le taie și nu l-a lăsat CCR. Atunci le-a impozitat! Și a fost legal!

alinutza9 a scris:

Din câte am înțeles a mai fost propusă impozitarea și taxarea pensiilor , dar există o hotărâre CCR care spune ca aceste măsuri sunt neconstituționale!In situația de față această hotare a CCR ar putea fi aplicată?

asa am înțeles și eu

teodora81 a scris:

Buna ziua, din cate am inteles din presa, pensiile vor fi impozitate doar pe sumele ce depasesc 4000 lei. Adica daca un pensionar ia 4400 lei, se vor impozita doar acei 400 lei care sunt peste 4000 lei. Acuma, nu stiu exact cum este varianta de impozitare finala, eventual ma puteti corecta daca gresesc, dar eu asa am inteles ca se va aplica aceasta taxare.

multumesc !
multumesc dl. Popa !
referitor noul card de identitate , e obligatoriu ? am 66 de ani si am un CI valabil pana in 2077 deci final ! trebuie sa-l schimb ? multumesc !