avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate sorineldobre

Activitate sorineldobre

Mulțumesc!

Adam Grecu a scris:

Stimate,
Aici nu raspund doar juristi, ci, in general oameni care practica munca in asociatii, unii au functii, majoritate, nu.
Sigur, cel mai bine ar fi sa va adresati unui cabinet de avocatura, de unde o sa primiti cele mai competente sfaturi.
Eu, am vrut sa va ajut si sfatul meu este sa va adresati justitiei, doar daca ati terminat toate posibilitatile "locale" - adica as. prop., sau mai bine la serv. specializat din primaria locala.
Succes, si sa ne povesteti cum ai rezolvat "cazul".

mulțumesc, pe post de informare înainte de a merge în instanta m am adresat acestui site cu profil juridic de la care tot nu am aflat răspunsul. explicabil probabil prin faptul ca nu a răspuns nici un jurist.

Adam Grecu a scris:

Nu sunteti atent la raspunsul primit de la @adriandimitriu.
Cand ati fost ultima data la lucrarile unei AG? Incercati sa va informati si dupa aceea mergeti in instanta, daca va simtiti nedreptatit. Faza este ca multi proprietari procedeaza asa, nu achita acea suma lunara, ci prefera sa achite suma totala repartizata - desigur, atunci cand se executa o lucrare. Mai greu este cu plata cheltuielilor pentru lucrari urgente - se sparge o teava, se infunda subsolul, trebuie reparata tencuiala, etc., adica lucrari care nu prea le preconizezi a se intampla, dar trebuie reparate si toata lumea stie ca meseriasul nici nu se apuca de treaba daca stie ca asociatia o sa-l plateasca cand asociatia o sa aiba bani...

Multumesc ! Cum ramane cu contributia lunara care la noi in bloc se incaseaza de catre administratie si care se mareste fara aprobarea tuturor proprietarilor . Asa cum este acum acest fond a fost util, s-au efectuat reparatii in bloc din banii stransi . Pe mine ma deranjeaza cresterea contributiei lunare pentru reparatii a caror valoare e estimata , nu exista o antecalculatie , ceva concret . Nu am imputernicit pe nimeni nu am semnat nimic ! E legal ? Repet, vreau sa stiu in caz ca dau in judecata de aceea am apelat la acest site juridic .
Fond de reparatii la bloc
Buna ziua , legal se poate majora contributia individuala lunara la fondul de reparatii ? Daca se mareste cuantumul pentru ca asa a zis presedintele si eu nu sunt de acord pot da in judecata ? de fapt curiozitatea mea este : trebuie sa existe un p-v. cu semnaturi ale majoritatii in caz ca eu dau in judecata si invoc absenta unui astfel de document ? Multumesc !
Multumesc , dar se aplica tuturor pensiilor ? Si celor private ?
Buna , am o curiozitate , acum cu CASS pe ce depaseste 3.000 , la pensii ma refer , se aplica si pensiilor speciale ? Care nu sunt contributive dar sunt de la bugetul de stat . Din ce stiu astea se acorda conform unor legi speciale ! So , se taxeaza si acelea au ba ?
nashpa !

DlGoe a scris:

Are si omul dreptate! Cumperi ceva, nu ti se elibereaza bon fiscal, pleci fara sa platesti! Asta cum va suna?!

câți?

Cornel Vasile a scris:

Chiar credeti ca din sumele platite ca si contributii se pot plati pensiile ? Stiti cati angajatori nu au platit de-a lungul anilor aceste contributii sau au raportat alte venituri?

alinutza9 a scris:

... In alta ordine de idei nu pensionarii sunt vinovați ca statul în loc sa prezerve sumele rezultate din contribuție , le a administrat prost și chiar se poate spune ca se face vinovat de utilizare unor fonduri în alte scopuri de cat cele pentru care s au colectat, ceea ce din câte mi se pare este o chestiune penală.Insa cine s o ancheteze?

eu zic ca ar merita o acțiune în judecata! Gheorghe vs. guvernul României!

alinutza9 a scris:

Care sunt șansele de a câștiga un proces deschis pe seama faptului ca nu s au indexat pensiile pe contributivitate conform ultimei legi a pensiilor?
Și tot legat de pensii , este legal ca pensiilor pe contributivitate să li se aplice impozite pe venit și taxa de contribuție la sănătate?Pot fi considerate acestea ca fiind o suprataxare?Ce șanse de câștig are un proces în care se reclama aplicarea acestor taxe?

zici bine!

ibn a scris:

Sa ne aducem aminte...... Si legea lui Dragnea cu cresterea pensiilor cu 40% nu s-a aplicat desi era si promulgata de Presedinte. Dl Ciuca a congelat pensiile prin neidexare desi era prevazut in lege. Congelarea actuala este valabila desi nu respecta legea care spune indexare anuala. Concluzie: legile sunt facultative pentru clasa politica si obligatorii pentru plebe. Sa nu uitam ca la speciali partea speciala nu este afectata de impozit si CASS pentru ca e speciala si ei impart cascavalul. In conditiile astea ar trebui creat un program national "O speciala pentru fiecare" care sa creeze o dreptate sociala. Dar vorba lui Grigore Alexandrescu: doresc egalitatea, dar nu pentru catei.......... Pensia trebuie sa fie lunga nu mare, dar parca mai lunga este cand iesi la pensie la 45 in loc de 65........