avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate vaspa

Activitate vaspa

Buna seara, Referitor la art I., alin. 3, din OUG nr 90/2023 prin care se prevede ca alin. 1 si 2 nu se aplica, printre altele, in cazul cheltuielilor generate de interventii in situatii de urgenta, va rog, daca puteti, sa-mi spuneti la ce se refera exact aceste situatii de urgenta sau care sunt acestea? Multumesc.
Buna seara,
Avand in vedere reglementarile legale actuale, se poate incheia contract de prestari servicii cu un medic specialist in cadrul unui spital public? Precizez ca nu este vorba de un post unic. Multumesc.
Contra cost.
Buna seara,
In cazul in care intr-o unitate spitaliceasca se doreste ca angajatii sa poata beneficia de o masa calda, contra cost, este posibil acest lucru? In cadrul spitalelor, medicii de garda (de exemplu) au reglementat acest drept de care beneficiaza in mod gratuit, dar ceilalti salariati ar putea beneficia de acest drept, contra cost? Se incalca vreo reglementare legala, daca s-ar pune in practica acest lucru? Multumesc.
Buna dimineata,
In cazul in care, in urma cercetarii disciplinare prealabile, comisia de disciplina a stabilit clasarea cauzei, iar conducerea unitatii a aprobat clasarea, mai este necesara emiterea unei decizii in acest sens? Multumesc.
Buna seara,
Am urmatoarea nelamurire: se poate incheia contract de prestari servicii cu un medic epidemiolog, daca spitalul are deja medic epidemiolog angajat cu contract individual de munca? Din cate stiu, in art. 206 din legea 95/2006 se prevede ca :" În situaţia în care spitalul public nu are angajat personal propriu sau personalul angajat este insuficient pentru acordarea asistenţei medicale corespunzătoare structurii organizatorice aprobate în condiţiile legii, precum şi pentru servicii de natură administrativă necesare derulării actului medical, cum ar fi servicii de curăţenie, de pază şi protecţie sau alte asemenea servicii, poate
încheia contracte de prestări servicii pentru asigurarea acestora, în condiţiile legii.", insa in Anexa 1 la Ordinul MS 1101/2016 se arata ca : "1. Unităţile sanitare publice şi private cu paturi asigură organizarea şi funcţionarea serviciilor/compartimentelor de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale, după cum urmează:
......
b) activitatea serviciilor/compartimentelor este asigurată prin personal propriu, angajat în acest scop, sau prin contractarea de prestări de servicii specifice cu direcţia de sănătate publică judeţeană şi a municipiului Bucureşti, sau cu furnizori privaţi care oferă servicii de consultanţă de epidemiologie;
c) serviciul/compartimentul trebuie să aibă în componenţă cel puţin un medic epidemiolog, cu funcţie/atribuţii de şef serviciu/coordonator compartiment şi membru în Comitetul director al unităţii sanitare, direct subordonat managerului unităţii;
.....
h) în cadrul serviciului/compartimentului se vor asigura cel puţin un medic epidemiolog şi cel puţin un medic boli infecţioase la 400 de paturi.
Avand in vedere ca spitalul are sub 400 de paturi, ca avem deja angajat medic epidemiolog in cadrul compartimentului cu contract individual de munca, este legala contractarea de prestari servicii cu un medic epidemiolog? Multumesc.
cercetare disciplinara
Buna dimineata, In cazul in care conducatorul unitatii sesizeaza comisia de discipina cu privire la fapta unui angajat vizavi de el, la finalizarea cercetarii cui se inainteaza raportul cercetarii, avand in vedere ca parte a conflictului este chiar conducatorul unitatii? In acest caz, conducatorul unitatii nu se afla in conflict de interese? Cui ar trebui inaintat raportul? Potivit unui membru al comisiei de disciplina, raportul final ar trebui inaintat si catre Consiliul de administratie, dar cred ca excede atributiilor consiliului... Multumesc.
Răspuns la discuția Cercetare disciplinara prealabila
Chiar daca abaterea reclamantului are loc in acelasi moment in care are loc și abaterea persoanei cercetate disciplinar si e in legatura cu aceasta? Practic e o reactie.

Buna dimineata,
In cazul in care pe parcursul cercetarii disciplinare prealabine, comisia constata ca si angajatul care a depus sesizarea a savarsit o abatere, nu doar cel reclamat, cum se procedeaza? Se sanctioneaza ambii sau doar salariatul impotriva caruia s-a facut sesizarea? Multumesc pentru raspuns.
Fapta ca nu a anuntat imediat superiorul ca e in medical, este prevazuta in regulamentul intern. Nu si situatia in care s-a semnat in condica fiind in medical. Cine s-ar fi asteptat la asa ceva? Intre timp, in perioada cercetarii prealabile, comisia a fost din nou sesizata pentru inca o fapta savarsita de acesta. Cum se procedeaza? Se continua cercetarea pentru faptele initiale, cea din urma facand obiectul unei noi cercetari sau se pot cumula si cerceta impreuna toate? Un membru al comisiei nu mai doreste sa faca parte din comisie... Conducerea a aprobat inlocuirea acestuia, desi nu are motive obiective. Acum ar dori si ceilalti membri sa renunte. Poate renunta un membru fara motive intemeiate? Dupa cum vedeti, speta se complica tot mai mult pe timp ce trece.