avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate mariaci

Activitate mariaci

va multumesc pentru raspuns! permisul este din 2007 si valabil pana in 2017, ca atare are domiciliul mentionat pe el... in concluzie, dat fiind ca domiciliul nu se mai trece pe noile permise, mai reprezinta obligativitate schimbarea celui pe care il am deja? in al doilea rand, ce analize medicale sunt necesare incepand cu 19.01.2013 si unde trebuie facute? exista reglementari in acest sens? multumesc inca o data.
buna ziua,
as dori sa stiu cateva detalii legate de preschimbarea permisului de conducere ca urmare a schimbarii domiciliului.
astfel, ma intereseaza in ce masura modificarile aduse codului rutier ce se aplica incepand cu 19.01.2013 au impact asupra acestei situatii, respectiv:
- reprezinta obligativitate preschimbarea permisului ca urmare a schimbarii domiciliului? daca da, care este termenul legal si care sunt sanctiunile aplicate?
- este necesara realizarea controlului medical daca preschimbarea permisului se face dupa 19.01.2013?
va multumesc!
Răspuns la discuția conventia matrimoniala
ok, am inteles. mersi :)
Răspuns la discuția conventia matrimoniala
multumesc inca o data, domnilor!
din cate inteleg eu cu o conventie matrimoniala se rezolva.
de asemenea, inteleg ca partajul la mediator in cazul unui divort poate reglementa separatia proprietatii de bunuri pentru bunurile (comune) dobandite in timpul casatoriei. in cazul expus insa, as vrea sa stiu daca un mediator poate solutiona in intregime situatia. de aceea, trebuie sa precizez ca, pe langa partajul bunurilor existente comune, se doreste in mod suplimentar ca:
- un apartament dobandit inaintea casatoriei de unul dintre soti sa treaca in proprietatea exclusiva a celuilalt sot;
- un apartament ce va fi dobandit inainte de divort sa fie in proprietatea exclusiva a unuia dintre soti.

Răspuns la discuția conventia matrimoniala
ok. in aceste conditii, este rezonabil sa inteleg ca, un cuplu aflat in situatie iminenta de divort si avand un acord prealabil asupra impartirii bunurilor, poate evita costurile cu taxa de timbru ale unui partaj ulterior prin incheierea unei conventii matrimoniale anterioare datei de incepere a procedurii de divort?
Răspuns la discuția conventia matrimoniala
multumesc frumos. de fapt, intrebarea mea nu a fost foarte clara; sunt constienta ca exista niste onorarii notariale. eu as vrea sa aflu detalii privitoare la taxele catre stat - daca exista in acest caz (taxele de timbru sau oricare altele) si care este valoarea lor raportat la bunurile respective. multumesc inca o data!
buna ziua,
sunt interesata sa stiu daca, in lumina noului cod civil, regimul matrimonial al bunurilor detinute de soti poate fi modificat in timpul casatoriei. cum, ce proceduri, ce costuri.
spre exemplu, as vrea sa sdtiu daca se pot realiza urmatoarele:
- bunuri dobandite inaintea casatoriei de unul dintre soti sa poata fi cedate celuilalt sot
- bunuri dobandite in timpul casatoriei sa poata fi cedate celuilalt sot
- bunuri dobandite in timpul casatoriei sa poate fi achizitionate clauza de proprietate exclusiva a unui a dintre soti.

va multumesc!