avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate pirko

Activitate pirko

Răspuns la discuția Intabulare casa mostenita
Va referiti la dezbaterea succesiunii prin instanta?

Buna ziua,
Am urmatorul caz complicat 
- Cu sora mea suntem mostenitoare dupa Tata a jumatate dintr-o casa construita in concubinaj
- Terenul este pe numele lui Tata si a concubinei, autorizatia de construire este pe numele lui Tata, concubina si-a dat acordul printr-o declaratie notariala ca Tata sa construiasca pe teren
- Procesul verbal de receptie este din anul 2007, insa nu s-a efectuat intabularea casei.
- Tata a murit in anul 2013 si de atunci concubina nu vrea sa intabulam casa (jumatate pe numele ei si jumatate pe numele lui Tata…sa putem deschide pe urma succesiunea)
- Intrebarea ar fi: putem intabula casa fara sa fie nevoie semnatura ei? Trebuie sa solicitam de la Notar un certificat de calitate de mostenitor? Declaratie de acceptare a mostenirii am dat in anul 2014. Se poate intabula casa initial pe numele lui Tata? Nu ne trebuie partea ei…insa nici nu dorim sa cheltuim pe un proces in instanta…
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,

as avea urmatoarele intrebari:

1. Este posibil ca un angajat al unei societati sa primeasca salariu de la societate si venituri din drepturi de autor de la aceeasi societate? Daca da, ce inseamna asta din punct de vedere al angajatului si al angajatorului?
2. Ce impozite , contributii se achita si in ce praguri?
3. Este posibil ca un angajat al unei societati din Romania sa primeasca salariu de la societatea din Romania si venituri din drepturi de autor de la o societate din strainatate? Care sunt conditiile legale si cum se impoziteaza?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Buna ziua,

o microintreprindere cf legii trebuie sa aiba cel putin un angajat. Acest salariat poate fi angajat si cu 2 ore pe zi si sa nu fie functia de baza la microintreprinderea respectiva?

Multumesc anticipat pt raspuns.
Discuție Suspendare CIM
Buna ziua,

in cazul suspendarii CIM cf. art 52 alin. 1 lit. c) (modificat prin Legea 40/2011; renumerotat prin republicarea din 2011) " in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare; "

angajatorul are obligatii salariale fata de angajat?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Discuție TVA
Buna ziua,

o societate din Romania cu activitate "Alte servicii de cazare" emite o factura de servicii de cazare cu tva catre o societate din Ungaria platitoare de TVA. ce implica acest lucru pentru societate din Romania? (din punct de vedere al TVA-ului si a declaratiilor).

Multumesc anticipat pt. raspuns.

O zi buna.

Multumesc pentru raspuns. cheltuielile aferente marfii degradate sunt nedeductibile, asa-i?

Multumesc.
Buna ziua,

am urmatoarea situatie la o intreprindere individuala care are activitatea "comert cu flori cu amanuntul", nu este platitoare de TVA: la sfarsitul lunii x am marfa deteriorata in valoare de y lei. Cum scot din stoc acea valoare (la ce pret / pret de cumparare sau pret cu adaos?) si cum calculez impozitul pe venit ?


Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,

in cazul in care un angajat intra in concediu de crestere a copilului un an sa zicem in data de 29.06., concediul de odihna neefectuat pana la data respectiva trebuie platita angajatului?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Intrebare TVA
Multumesc pentru raspuns. Asa am procedat, dar totdeauna e binevenit punctul de vedere al unui specialist.

O zi buna.