avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate pesticid

Activitate pesticid

Buna ziua,
18 03 1960 data de naștere
Vechime 40 ani in Bucuresti
Domiciliul in jud Ilfov
Dupa lege ,noiembrie este luna pensionarii....2021
Intrebare; unde și când depun dosarul pentru pensie
Până la ce dată trebuie sa lucrez in noiembrie? Toata luna sau până pe 18?
Referitor dosar psnsionare......îmi poate spune cineva ce trebuie sa conțină?
Răspuns la discuția Ref. Incendiu provocat la betie
Noi, vecini ,dorim indepartarea lui deoarece nu dorim sa ramanem fara case. Acum pe 18 03 a fost un caz trminat cu bine. O poritiune de gard ars gradina distrusa si spaima unor vecini de 87 si 90 de ani
Va dog sa'mi spuneti pasii de urmat. Va multumesc.
Casa din fata mea a luat foc pt. ca proprietarul a fost beat mort toata ziua. Oricum el este beat tot timpul si ne tem eam de asa ceva. Au fost pompierii si noi vecinii ne asteptam sa fim chemati sa ne spuna si noua care a fost rezultatul cercetarii. Ce procedura tb. sa urmam având în vedere ca este efectiv un pericol pentru casele noastre. Distanta este de 3-4 m.
sunt nascuta in martie 60.
perioada contributie nov.1979-martie2012 la institutie din Buc.
pana in martie 2013 somaj ( un an)
pana in aprilie 2014 pauza (un an)
pana in aprilie 2015 platit personal la casa de pensii Ilfov (un an care nu imi apare in evidenta contibutiei obtinuta in urma cererii depuse de mine la casa de pensii Buc.)
trebuie sa mai fac o alta cerere la casa de pensii Ilfov
aveam dreptul la pensie anticipata partiala din nov. 2016?
in prezent am CIM tot in Buc.
multumesc anticipat pt. raspuns

Buna seara,
Vecinul din fata casi mele are cosul de fum al sobei fisurat deoarece iese fum pe sub streasina si chiar pe la rosturile acoperisului din bitum fiind, el, acoperisul.
A tot incercat sa rezolve dar degeaba. Acum, eu am casa la vreo 5 m distanta si e clar ca, daca Domne fereste, ardem amandoi.
Intrebare: de ce nu exista obligatie legala ( cu controale ca la gaze) sa-ti asiguri o buna functionare a cosului de fum ?
Unde trebuie sa ma adresez daca va continua in acest fel ? Casa este o hardughie de prin 53. Si a mea este de mult dar e totusi casa.
Multumesc
Discuție CIM determinat
Buna seara
Anul trecut,in aprilie, m-am angajat cu CIM determinat, prima data pe 3 luni. Au urmat "n' acte aditionale, tot pe perioade determinate,ultimul fiind incheiat pana la finele anului in curs.
Intebari : cate acte aditionale pe perioade determinate poate incheia angajatorul (ma refer aici, strict la perioada[/u] deoarece unele A Ad.s-au referit la schimbare salariu s.a.
daca icheie un alt CIM dupa perioada de 2 ani ? iar incepe sarabanda?
Multumesc anticipat pt. un raspuns pt. profan si nu cu trimitere la temeiul legii.
Buna ziua,
Parintii mei au platit unui nepot pt. doua cripte din patru existente ( doua oprite pt. titulari).Deci, s-ar parea ca eu, pot sa-i inmormantez acolo.
Acum, daca se intampla ceva rau cu nepotul un cauza, copilul lui mai este obligat sa pastreze aceasta intelegere?
Nu stiu cat de coerenta am fost si imi cer scuze dar pana acum nu am aprofundat nimic din ale inmormantarilor, deci s-ar putea sa nu stiu exact termenii.
Cu multumiri
Buna seara,
As dori sa aflu cum trebuie sa "sune" o cerere catre Casa de pensii pentru a afla situatia (desfasurata lunar) a vechimii si a punctajului mediu anual.
Mentionez ca lucrez din anul 1979 nov. 28. Intre timp am fost in somaj un an, un an nu am platit nimic iar un an l-m platit "din mana". In prezent lucrez ( cu CIM) dar nu primesc "fluturasul" (cica din dispzitia conducerii dar mai degraba din comoditatea celei care trebuie sa faca acest lucru).
Multumesc anticipat pentru raspus
Discuție card de credit
Buna ziua,

Am un card de credit si as dori sa maresc limita de creditare.
Nici o problema in acest sens, numai ca, banca imi cere acordul scris pt. verificare la ANAF.
Este legal? Presupun ca ANAF le da " flit" si de aceea vor ceva semnat.
Va multumesc pt. un raspuns urgent.
Răspuns la discuția contract de arenda
Multumesc pt. raspuns. Trebuie sa-l notific cu ceva timp inainte? Ma gandesc sa nu-mi impute ceva lucrari efectuate de el in anul agricol x...