avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM determinat

Buna seara
Anul trecut,in aprilie, m-am angajat cu CIM determinat, prima data pe 3 luni. Au urmat "n' acte aditionale, tot pe perioade determinate,ultimul fiind incheiat pana la finele anului in curs.
Intebari : cate acte aditionale pe perioade determinate poate incheia angajatorul (ma refer aici, strict la perioada[/u] deoarece unele A Ad.s-au referit la schimbare salariu s.a.
daca icheie un alt CIM dupa perioada de 2 ani ? iar incepe sarabanda?
Multumesc anticipat pt. un raspuns pt. profan si nu cu trimitere la temeiul legii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 10 Octombrie 2016
Art.82 C.mun.
...
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
......

Astfel , c.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la durata prelungirii.


Dupa expirarea celor 36 de luni , exista urmatoarele posibilitati de continuare activitatii:
- incheiere c.i.m. pe durata nedeterminata

- incheiere c.i.m. pe durata determinata de maxim 12 luni

sau

- dupa o pauza de 3 luni de la incetarea ultimul c.i.m. pe durata determinata, angajarea tot cu c.i.m. pe durata determinata (in acest caz, se poate relua tot ciclu cu prelungirile)

Art. 82.mun.
.......
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.

(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract perioada determinata Ank27 Ank27 Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de \"n\" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei ... (vezi toată discuția)