avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate 1206

Activitate 1206

Buna ziua,
Mie mi-a murit sorul in sept 2011 si voi dezbate taxa de succesiune in aprilie 2012, urmand ca eu sa raman mostenitoare unei masini " ARO" din 1995. Ca sa pot circula cu aceasta masina trebuie sa o reinmatriculez pe numele meu? Ce taxe presupune acest lucru? Dar ca sa o vand, ce taxe trebuiesc platite atat de mine cat si de cumparator?

Multumesc frumos
Răspuns la discuția declaratie acceptare succesiune
As dori sa va mai spun ca eu impreuna cu cumnatul meu am ridicat de la primarie anexa 24 (in care sunt trecute toate bunurile din masa succesorala). Acest lucru afecteaza cumva faptul ca el nu va da declaratie de acceptare succesiune la notar? ( se considera acceptare tacita din partea lui)
Buna ziua,
Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in primele 6 luni de la deces va intervenii urmatoarea clasa de mostenitori ( copii lui), drept pentru care vrem sa asteptam sa treaca 6 luni de la deces. Noi nu avem copii.
Intrebarea mea este: ca eu sa dau o declatatie de acceptare a succesiunii in primele 6 luni de la deces ce acte imi trebuie si cu ce ma va ajuta aceasta declaratie.