avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie acceptare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie acceptare succesiune

Buna ziua,
Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in primele 6 luni de la deces va intervenii urmatoarea clasa de mostenitori ( copii lui), drept pentru care vrem sa asteptam sa treaca 6 luni de la deces. Noi nu avem copii.
Intrebarea mea este: ca eu sa dau o declatatie de acceptare a succesiunii in primele 6 luni de la deces ce acte imi trebuie si cu ce ma va ajuta aceasta declaratie.
Cel mai recent răspuns: olarasu ileana , utilizator 09:31, 3 Decembrie 2011
Fratele sa nu dea nici o declaratie nici in interiorul termenului de 6 luni si nici inafara lui.

Mergeti la un notar si dati o declaratie de acceptare a mostenirii in termenul legal de 6 luni. Daca nu veti accepta mostenirea (expres sau tacit) puteti fi declarata straina de succesiune si astfel sa nu mai aveti nici un drept asupra mostenirii.
As dori sa va mai spun ca eu impreuna cu cumnatul meu am ridicat de la primarie anexa 24 (in care sunt trecute toate bunurile din masa succesorala). Acest lucru afecteaza cumva faptul ca el nu va da declaratie de acceptare succesiune la notar? ( se considera acceptare tacita din partea lui)
Nu afecteaza cu nimic.
pe noul cod civil, acceptarea mostenirii nu se face in termen de 1 an de la deces????:P
Mortul a murit acum 2 luni, deci inainte de 1 octombrie.

Alte discuții în legătură

Succesiune camym camym Buna ziua, am si eu cateva probleme la care as dori sa gasesc raspuns.Sora mea a decedat in urma cu 6 luni.Ea si cumnatul nu au avut copii.Acum cumnatul ne-a ... (vezi toată discuția)
Mosenirea -problema saraciei ADRIANA STEFANIA ADRIANA STEFANIA O sa incep prin a spune ca in urma cu 6 saptamani fratele soacrei mele a murit din cauza unui infart la varsta de 55 de ani .Casatorit in urma cu 5 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)