In baza art. .106 din legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici Curtea de Apel Bucuresti prin hotărârea .ramasa definitiva si investita cu titlul executoriu(24,11.2017) obligă pârâta să plătească despăgubiri egale
cu salariile indexate, majorate si recalculate precum si a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta pe perioada septembrie 2016 - ianuarie 2018. Intrebare; Care este procedura legala prin care aceasta suma se indexeaza?
Conducerea a emis decizia prin care s-a calculat pur si simplu salariul net, luna de luna si au făcut suma totală fara sa aplice indexarea necesara.
Le-am explicat ca trebuie actualizata luna de luna cu IPC total( formula:
suma de actualizat × IPC total/100 )
IPC total l-am calculat pentru septembrie 2016 la ianuarie 2018.
Astfel am procedat pentru toată perioada.
Menționez ca se refuza indexarea pe motiv ca nu a precizat instanța "actualizarea cu indicele de inflație" ci a mentionat " despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate".
Care este procedura legală? Aș dori să fac contestatie . Mai am o săptămână (7 zile din cele 20).
Stiu, suma nu este mare dar as dori sa ii scot din ritmul acesta" latent'.
Sunt expert th judiciar si mi-am suspendat activitatea (PFA)pe motiv de incompatibilitate(noiembrie 2015). Doresc sa trec autoturismul de pe PFA pe persoana fizica. Autoturismul este din 2005. Care sunt pașii de parcurs? Am înțeles ca s-a simplificat. Mulțumesc!
La ce se refera legiuitorul privind legatura directa si indirecta???
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.”
obiectul dosarului-Pretentii
S-au convocat partile in vederea ef. Rap. de expertiza.
Una din parti a solicitat alte obiective, cu un alt onorariu estimativ si a mai solicitat si expert parte. S-au admis experti parte pentru ambele parti implicate in proces. Expertul th. judiciar a studiat dosarul si a constatat ca desi trecuse 20-25 zile de la incheiere, nu erau nominalizati expertii parte si nici nu erau depuse alte documente la dosar. Pretentiile - pentru fapte care nu se mai pot constata in teren ci decat din documentele depuse la dosar sau cu argumente tehnice de specialitate, etc.
Pentru suplimentul de expertiza, cum este legal in speta precizata? Se convoaca partile daca nu au fost nominalizati exp. parte?
In cazul de fata, expertul a intocmit suplim la rap de .exp pentru termenul stabilit de instanta.
Doresc precizari daca m-am facut inteleasa.
Multumesc anticipat!