avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate DErcan

Activitate DErcan

Buna seara!
in urma cu 6 luni am inceput o actiune de executare silita prin BEJ de recuperare a pensiei alimentare restante precum si plata la zi drepturilor minorului care mi-a fost incredintat in custodie totala de catre instanta care a stabilit si o suma de plata lunara din 2009 de cand s-a dat sentinta pana la majoratul copilului. Tatal a platit pensia alimentara 2 ani si jumatate de la sentinta. la jumatatea anului 2013 a fost dat afara de la serviciu si nu a mai platit nimic. El sustine ca in aceasta perioada nu avea serviciu deci nu putea plati pensie alimentara. In acelasi timp m-a tot convins ca nu are sens sa ii fac plangere penala pentru abandon de familie, ca isi cauta de lucru dar nu gaseste. in septembrie 2014 s-a reangajat si m-a anuntat ca pleaca din Bucuresti. Absolut intamplator am aflat unde lucreaza si de atunci am tot solicitat pe cale amiabila reluarea platii drepturilor copilului, dar fara success. in martie 2015 am initiat actiunea de executare silita prin BEJ si in septembrie a fost executat prin poprire directa pe salariu. Acum a facut contestatie si m-a chemat in instanta pentru ca nu recunoaste sumele, respectiv nu considera ca pe perioada cat nu a lucrat am dreptul sa ii cer sa plateasca pensie de intetinere si in plus cere anulare executare silita deoarece este ilegala, executorul judecatoresc numindu-ma pe mine creditor. el contesta faptul ca eu as fi creditor asa cum scrie in documentul de executare silita. sustine doar ca sunt tutore legal. De asemenea, il acuza pe executor ca ii imputa si cheltuieli de executare, il acuza ca sumele sunt cu TVA . Va rog s ama ajutati sa inteleg daca am dreptul sa cer sumele aferente perioadei in care nu a fos angajat, daca este incorect termenul de creditor si daca da acest lucru e suficient pentru a anula o executare silita in instanta?
Multumesc anticipat
Buna ziua,
as vrea sa inteleg care este cuantumul maxim al popririlor pe salariu in cazul in care am doua titluri de executare: unul referitor la o datorie bancara si un altul instituit de taxe si impozite care contine amenzi de circulatie din 2004 si 2005.
Am intrebat diversi avocati si parerile sunt impartite, as vrea sa stiu si parerea dvs. Unii sustin ca nivelul total al popririlor, in cazul de fata nefiind nici una in legatura cu plata vreunei alocatii de intretinere, nu poate depasi o treime din veniturile nete realizate, altii spun ca nu poate depasi jumatate din veniturile nete.
Astazi am primit fluturasul de salariu cu jumatate din banii cuveniti, fara s afi primit in prealabil vreo instiintare sau decizie prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a primit o noua poprire. era sa cad sub birou cand am vazut ca e am jumatate din salariu si ca obiectul popririi erau amenzi de circulatie din 2004 si 2005 pe care cu siguranta le-am platit dar va fi foarte greu sa dovedesc acest lucru dupa atatia ani, nu cred ca mai gasesc chitantele. Amenzile din 2004 si 2005 nu ar fi trebuit sa se prescrie ?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
rectific, pentru cartea de rezidenta/resedinta
buna ziua din nou! revin cu o intrebare : asigurarea sociala de sanatate pentru aplicarea la cartea de indentitate unde o face?
multumesc anticipat.
multumesc foarte mult
adeverinta medicala de unde trebuie luata si ce trebuie sa contina?
multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Din cate inteleg pt cartea de rezidenta nu ii trebuie decat pasaport asigurare medicala si certificat de casatorie. Daca nu inteleg bine atunci va rog sa imi spuneti ce documente ii trebuie pentru a aplica la cartea de rezidenta. Cei de la consulat vorbeau de niste documente apostilate, stiti cumva depre ce vorbeau?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la documentele necesare pentru a obtine dreptul de sedere in Romania de la Oficiul Roman pentru Imigranti. Mentionez ca persoana este cetatean non-UE (turc) si este casatorit cu o cetateanca romanca. In prezent aplica la consulatul Consulatul Romaniei la Istanbul pentru obtinerea vizei de tip D. Lucratorul consular a spus ca pentru permisul de sedere trebuie sa pregateasca niste documente turcesti traduse si apostilate cu care sa se prezinte la ORI si ca nu e neaparat nevoie de visa de tip D, se poate aplica si cu viza C daca este casatorit. Nu am gasit nicaieri aceasta informatie. care este setul complet de documente si ce taxe trebuiesc platite si unde.

Multumesc anticipat!
buna ziua,
am revenit la subiect pentru a va multumi inca o data pentru informatii si a va da un feedback al aplicatiei. Intr-adevar contravaloarea CI am platit-o la ghiseu si contractul de comodat a fost acceptat. mi-au spus ca in termen de 10 zile lucratoare ma pot duce sa ridic noul CI.
sarbatori fericite tuturor!
@simonette12
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri! acum am inteles.